skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

هیات مقررات زدایی اجازه رسمی فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو را صادر کرد

۱۳ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو با مصوبه هیات مقررات زدایی قانونی شد و طبق این مصوبه سکوهای فعال در این حوزه می‌توانند در حوزه عرضه دارو از مبدا داروخانه به مقصد مصرف کننده نهایی فعالیت کنند.

به گزارش پیوست، طبق مصوبه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار کلیه پلتفرم‌های دارای مجوز از اتحادیه کسب وکارهای مجازی یا سایر مراجع صدور مجوز کسب وکار اینترنتی می‌توانند در حوزه عرضه دارو از داروخانه‌های دارای مجوز معتبر و تحت نظارت سازمان غذا و دارو به مصرف کننده نهایی فعالیت کنند و نیازی به اخذ مجوز جدید ندارند.

نکته قابل توجه در این مصوبه تاکید به نیاز نبودن به صدور یا دریافت مجوز جدید برای پلتفرم‌ها یا سکوهای فعال در این حوزه است. در اصل دولت پذیرفته است که این پلتفرم‌ها در جایگاه پلتفرمی خود قرار دارند و نقش واسط را بازی می‌کنند و باید نظارت کاملی روی داروخانه‌ها صورت گیرد.

از سویی در این مصوبه سازمان غذا و دارو مکلف شده تا دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌ها (برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی) را طی ۴ ماه تدوین و ابلاغ کنند.

در اصل این سازمان از این پس نمی‌تواند با ارسال دارو به صورت آنلاین مخالفت کند بلکه فقط باید نحوه ارسال دارو را مشخص کند و پلتفرم را ملزم کند تا برای ارسال دارو به مصرف کننده نهایی استانداردهای تعیین شده را رعایت کند.

تصویر بخشی از مصوبه هیات مقررات زدایی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مکلف شده است مجوز فروش برخط دارو توسط شرکت‌های توزیع کننده به داروخانه‌ها و نیز دستورالعمل به کارگیری خدمات سکوها توسط شرکت‌های توزیع کننده را طی ۴ ماه تعیین و ابلاغ کند.

براین اساس تنها برای بخش توزیع عمده دارو به صورت آنلاین قرار است مجوز فروش برخط دارو صادر شود.

معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری فعالیت پلتفرم‌های سلامت‌محور را در تیر ماه گذشته مجاز اعلام کرده بود و از وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های دخیل در این موضوع خواسته بود هرچه سریع‌تر مقدمات فعالیت آنها را تعیین کنند. اما این دستور معاونت حقوقی چندان از سوی سازمان غذا و دارو مورد توجه قرار نگرفت و در جلسات مختلف همچنان بر نظرات مخالف خود بر توزیع دارو به صورت آنلاین تاکید می‌کرد.

رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد،‌ نیز پیش از صدور این مصوبه در مصاحبه‌ای تاکید کرده بود که سازمان غذا و دارو شکایت خود از پلتفرم‌های توزیع دارو را پیگیری نخواهد کرد اما درست پس از این اعلام نظر رئیس سازمان غذا و دارو این سازمان را نهاد رگولاتور و ناظر بر زنجیره تامین از تولید تا مصرف دانسته و عنوان کرده بود هرگونه فروش دارو خارج از نظارت این سازمان غیرقانونی تلقی می‌شود و برخی از پلتفرم‌ها اقدام به فروش دارو بدون اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو می‌کنند.

حال مصوبه هیات مقررات زدایی تاکید می‌کند که پلتفرم‌های فعال در این حوزه می‌توانند با مجوزهایی که قبلا دریافت کرده‌اند فعالیت خود را توسعه دهند. در این مصوبه هیچ اشاره‌ای به نوع داروی مجاز برای عرضه از طریق این پلتفرم‌ها نشده است و قاعدتا از این پس داروخانه‌ها می‌توانند با همکاری پلتفرم‌ها تمامی انواع دارو را به صورت آنلاین به دست مصرف کننده نهایی برسانند.

https://pvst.ir/fv2

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو