سخنگوی قوه قضائیه: ۳۰۰ بیمارستان به سامانه رهگیری دارو متصل نیستند
حدود ۸۰۰ بیمارستان کشور سامانههای خود را از طریق وبسرویسها به سامانه رهگیری دارو متصل…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۱۱ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ تیر ۱۴۰۲
معاونت حقوقی ریاستجمهوری از وزارت بهداشت خواست بدون نیاز به دریافت مجوز جدید هرچه سریعتر سازوکار فعالیت بخش خصوصی در حوزه سکوهای سلامتمحور را مشخص کند. بر این اساس این معاونت فعالیت پلتفرمهای سلامت در حوزه دارو و پزشکی را تایید کرد.
به گزارش پیوست، معاونت حقوقی ریاستجمهوری فعالیت پلتفرمهای سلامتمحور را مجاز اعلام کرده است و از وزارت بهداشت و سایر دستگاههای دخیل در این موضوع خواسته هرچه سریعتر مقدمات فعالیت آنها را تعیین کنند.
این معاونت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی را موظف کرد زیرساخت لازم برای احراز صلاحیت عرضهکنندگان کالا یا خدمت حوزه سلامت از جمله داروخانهها و پزشکان را در بستر سکوهای سلامتمحور با همکاری سازمانهای زیرمجموعه وزارت بهداشت فراهم کند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی طی توافق با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در اردیبهشتماه ۱۴۰۰ امکان احراز هویت و احراز صلاحیت ارائهدهندگان خدمات بر بستر پلتفرمها را فراهم کرده بود اما از سوی دیگر وزارت بهداشت که مقرر شده بود چارچوب فعالیت این پلتفرمها را تعیین کند اقدامی در این زمینه انجام نداد. حتی در مواردی با فعالیت این پلتفرمها مخالفت کرد.
معاونت حقوقی ریاستجمهوری در جلسهای که برای بررسی وضعیت فعالیت و بهبود ارائه خدمات پلتفرمهای سلامتمحور برگزار شده بود از وزارت بهداشت خواسته هرچه سریعتر به تکالیف قانونی که پیشتر در زمینه این پلتفرمها باید انجام میداده و آنها را اجرایی نکرده است عمل کند.
طبق ماده ۸ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت، وزارت بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات موظف شده بود ظرف دو ماه برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فراوردههای سلامتمحور را با محروزیت اجزای نظام تنظیمگری-کاروری (رگولاتوری- اپراتوری) تصویب کند؛ هرچند این قانون دیماه ۱۴۰۰ به تصویب رسیده بود اما تاکنون وزارت بهداشت اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
در تبصره این بند دستورالعمل، از وزارت بهداشت خواسته شده بود زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق سکو یا پلتفرمها و کسبوکارهای اینترنتی را با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار عملیاتی کند. گرچه این الزام برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده بود اما این وزارتخانه تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده بود و بارها در جهت محدودیت فعالیت پلتفرمهای فروش دارو نیز اقدام کرده بود.
از همین رو معاونت حقوقی از این وزارتخانه خواسته هرچه سریعتر حداکثر ظرف دو هفته وظایف محولشده در این دستورالعمل را انجام دهد و نتایج را به معاونت حقوقی ریاستجمهوری اعلام کند.
این معاونت وزارت بهداشت را مکلف کرده سازوکار فعالیت پلتفرمها را به گونهای فراهم کند که نیاز به صدور هیچگونه مجوز جدیدی نباشد. همچنین احراز صلاحیت بر اساس ملاکهای نوعی و شفاف صورت پذیرد تا فضای برابر برای فعالیت مهیا شود و نظارت نیز به شکل هوشمند و پسینی روی پلتفرمها صورت گیرد.
معاونت حقوقی رئیسجمهور علاوه بر اینکه از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خواسته تا کاربران پلتفرمهای سلامتمحور را احراز هویت کند، مرکز تتا را ملزم کرده تا به منظور نظارت پسینی و تخصصی دسترسی پنل یکپارچه نظارت بر کسبوکارهای اینترنتی را با امکان ثبت اخطار نظارتی و اطلاع و ارائه مهلت به کسبوکار برای رفع تخلف در اختیار وزارت بهداشت، درمان و سازمانهای زیرمجموعه آن قرار دهد تا از برخورد با کسبوکارها بدون اخطار قبلی و رعایت تشریفات قانونی اجتناب شود.
متن کامل صورتجلسه معاونت حقوقی ریاستجمهوری برای فعالیت پلتفرمهای سلامت محور