skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آموزش صحبت با نسخه جدید چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای (Google Gemini)

بابک نقاش تحریریه

۸ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲۲ دقیقه

در این مطلب می‌خوانید

    گوگل جمنای (یا جمینی) یک چت‌بات هوش مصنوعی (AI) است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. گوگل جمنای بر اساس مدل زبانی بزرگ (LLM) ساخته شده است، یک نوع مدل یادگیری ماشینی که قادر است با پردازش حجم عظیمی از داده‌های متنی و کد، مفاهیم پیچیده زبان را درک کند. گوگل جمنای قادر است به سوالات پیچیده و انتزاعی پاسخ دهد، متن خلاقانه تولید کند، و زبان‌ها را به صورت دقیق و روان ترجمه کند.

    نکته خیلی مهم

    قبل از انجام هر کاری توجه داشته باشید که امکان استفاده از هوش مصنوعی گوگل (و سایر ابزارها مثل Chatgpt) در ایران وجود ندارد و برای اینکار باید از یک تحریم شکن استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم DNS شکن یا 403.online را روی کارت شبکه یا گوشی موبایل خود تنظیم کنید تا مشکلی برای دسترسی به هوش مصنوعی گوگل جمنای یا جمینی (Google Gemini) نداشته باشید.

    DNSهای شکن

    178.22.122.100
    185.51.200.2

    DNSهای Online.403

    10.202.10.202
    10.202.10.102

    اگر این کار را بلد نیستید یا نیاز به اطلاعات و ابزارهای بیشتر دارید مقاله دور زدن تحریم گوگل و سرویس‌های خارجی: ترفندهای موثر برای اتصال به دنیای آزاد را بخوانید.

    چگونه از هوش مصنوعی گوگل جمنای (Google Gemini) استفاده کنم؟

    برای صحبت با هوش مصنوعی گوگل می‌توانید به نشانی gemini.google.com مراجعه کنید. توجه داشته باشید سرویس هوش مصنوعی گوگل جمنای در ایران تحریم است و برای استفاده از آن نیاز به VPN دارید. البته گاهی ممکن است حتی با استفاده از vpn نیز نتوانید از این سرویس استفاده کنید زیرا VPN شما باید قابلیت تغییر IP و موقعیت جغرافیایی را داشته باشد.

    اگر تصویر زیر را مشاهده کردید یعنی باید VPN خود را عوض کنید یا از ابزار‌هایی مانند شکن یا 403.online استفاده کنید. اگر کار با این ابزار‌ها را نمی‌دانید در کامنت‌ها سؤال خود را بپرسید تا کارشناسان پیوست پاسخ دهند.

    تحریم سرویس هوش مصنوعی گوگل در ایران

    برای استفاده از هوش مصنوعی گوگل جمنای باید یک حساب کاربری گوگل مانند user@gmail. com داشته باشید. برای ساخت یک حساب جدید هم می‌توانید به صفحه ایجاد حساب گوگل مراجعه کنید.
    بعد از اینکه به نشانی gemini.google.com مراجعه کردید، اگر تصویر زیر نمایش داده شد به این معنی است که شاید با اکانت گوگل لاگین نکرده‌اید و باید ابتدا وارد حساب کاربری خود در گوگل شوید.

    برای ورود به چت‌بات هوش مصنوعی گوگل به نام جمنای (gemini) روی این متن کلیک کنید.

    روی گزینه Sign in کلیک کنید و بعد از ورود نام کاربری و رمزعبور می‌توانید از جمنای استفاده کنید.

    اکنون باید بتوانید صفحه زیر را مشاهده کنید. در قسمت پایین این صفحه یک باکس خالی وجود دارد که می‌توانید متن مورد نظر خود را در آن بنویسید.

    برای چت با هوش مصنوعی شما باید درخواست‌های خود را به شکل متن بنویسید. به این درخواست‌ها پرامپت گفته می‌شود و برای اینکه بهتر بتوانید با هوش مصنوعی گفتگو کنید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «چگونه پرامپت برای هوش مصنوعی بنویسیم، اصول مهندسی پرامپت» را بخوانید.

    صفحه پرامپت هوش مثنوعی گوگل جمنای
    برخلاف هوش مصنوعی بینگ مایکروسافت که برای استفاده از آن حتماً باید مرورگر Edge داشته باشید برای استفاده از جمنای می‌توانید از هر مرورگری مانند کروم و فایرفاکس استفاده کنید. البته قرار است هوش مصنوعی گوگل Gemini عملکردی مشابه ChatGPT به عنوان بزرگ‌ترین و مهمترین رقیب خود داشته باشد. ولی بزرگ‌ترین تفاوت میان این دو این است که هوش مصنوعی گوگل اطلاعات خود را از وب استخراج می‌کند.

    اگر به هوش مصنوعی علاقمند هستید می‌توانید در این مطلب از ابزارهای رایگان هوش مصنوعی استفاده کنید.

    چند توصیه برای دستیابی به پاسخ‌های بهتر در جمنای

    به سوالاتی که از چت‌بات‌هایی مثل گوگل جمنای می‌پرسید پرامپ گفته می‌شود. هر چقدر پرامپت‌ شما واضح‌تر و مشخص‌تر نوشته شود هوش مصنوعی بهتر می‌فهمد شما چه می‌خواهید. مدل‌های زبانی با تشخیص الگوهای خاصی در ورودی یا همان پرامپت کار می‌کنند، به این معنی که ورودی مناسب می‌تواند پاسخ کاملی را که به دنبال آن هستید ارائه دهد. چند دستورالعمل کلی در مورد چگونگی استفاده حداکثری از Google Gemini آورده شده است.

    پرامپت‌های واضح و مشخص ارائه بنویسید: هرچه در پیام‌های خود دقیق‌تر و واضح‌تر باشید، جمنای (یا جمینی) درخواست‌های شما را بهتر درک می‌کند و پاسخ‌های مرتبط را ایجاد می‌کند. از پیام‌های مبهم یا نامشخص که می‌تواند منجر به نتایج نادرست شود، اجتناب کنید.

    درخواست‌های پیچیده را به مراحل کوچک‌تر تقسیم کنید: برای کارهای بزرگ یا پیچیده، آنها را به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت تقسیم کنید. همچنین بعد از اینکه جواب داد، از جمنای برای اصلاح فرآیند و دستیابی به نتایج بهتر در هر مرحله کمک بخواهید.

    از جمنای برای طوفان فکری و ایده‌پردازی استفاده کنید: زمانی که به مشکلی برخورد کردید یا به دنبال ایده‌های تازه هستید، جمنای را برای تولید ایده درگیر کنید. توانایی جمنای (یا جمینی)در پردازش مقادیر زیادی از اطلاعات و ترکیب مفاهیم مختلف می تواند راه حل های جدیدی ایجاد کند.

    بازخورد دهید و پاسخ‌ها را اصلاح کنید: همانطور که جمنای پاسخ‌ها را تولید می‌کند، بازخورد ارائه دهید تا نشان دهید که آیا انتظارات شما را برآورده می کند یا خیر. این فیدبک به جمنای کمک می‌کند تا منظور و اولویت‌های شما را بیاموزد و با آن‌ها سازگار شود، که منجر به نتایج متناسب‌تر و رضایت‌بخش‌تر می‌شود.

    بررسی واقعیت و تأیید اطلاعات: مراقب باشید که جمنای یک هوش مصنوعی است و در مواردی که موضوع را به صورت درست درک نمی‌کند یا پاسخ دقیقی ندارد، نمی‌گوید نمی‌دانم! در مقابل به شما یک پاسخ که معتقد است به جواب سوال نزدیک است را تحویل می‌دهد. به همین دلیل بررسی مستقل اطلاعات بسیار مهم است، به ویژه در هنگام برخورد با موضوعات حساس یا انتقادی.

    نوشتن پرامپت و مشاهده درفت‌ها در هوش مصنوعی گوگل جمنای

    استفاده از جمنای برای تولید محتوای وبلاگ به زبان فارسی

    چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای به راحتی می‌تواند از صفر تا صد یک پست وبلاگ را اماده کند با این حال باید در نظر داشته باشید که پاسخ‌های جمنای کوتاه است و باید این مقاله را در چند پست آماده کنید. در این قسمت برای استفاده از جمنای در نوشتن پست وبلاگ از ایده‌هایی برای عنوان شروع می‌کنیم مثلا:

    پنج ایده در مورد عنوان مقاله وبلاگ درباره (موضوعی که می‌خواهید) بنویسید

    اگر عنوان‌های دقیق‌تری بخواهید می‌توانید موضوع را بیشتر توضیح دهید. مثلا:

    ده ایده برای عنوان مقاله وبلاگ با موضوع تاثیر هوش مصنوعی بر آینده کسب‌وکارهای صنعت غذا بنویسید که برای مدیران رستوران‌ها مناسب باشد.

    برای اینکه نتیجه بهتر قابل درک باشد فرض کنید عنوان «چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود تجربه مشتری در رستوران‌ها کمک کند؟» را انتخاب می‌کنیم

    زمانی که ایده مورد نظر را پیدا کردید می‌توانید از چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای بخواهید سرفصل‌های مورد نظر درباره عنوان مقاله بنویسد. برای این کار می‌توانیم از پرامپت زیر استفاده کنیم.

    طرح کلی یک مقاله با عنوان (عنوانی که انتخاب کردید) را بنویسید

    برای اینکه این پرامپت را مشخص‌تر کنید می‌توانید جزییات بیشتری برای گوگل جمنای شرح دهید. مثلا:

    طرح کلی یک مقاله با عنوان «چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود تجربه مشتری در رستوران‌ها کمک کند؟» را بنویسید. ۱۰ سرفصل برای این عنوان انتخاب کنید. مخاطب این مقاله مدیران رستوران‌ها هستند موضوعاتی بنویسید که برای آنها جذاب باشد.

    پس از این مرحله به سراغ سئو می‌رویم تا قبل از نوشتن محتوا، کلمات کلیدی و توضیحات متا را مشخص کنیم. برای این کار از این پرامپت استفاده می‌کنیم:

    برای عنوان (عنوانی که انتخاب کردید) یک عبارت کلیدی اصلی و سه عبارت ثانویه با معنی مشابه بنویسید

    اینجا هم می‌توانید توضیحات بیشتری بنویسید:

    برای عنوان «چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود تجربه مشتری در رستوران‌ها کمک کند؟» یک عبارت کلیدی اصلی و چهار عبارت LSI با معنی مشابه بنویسید. از کلماتی استفاده کنید که بیشتر مورد جستجوی کاربران هستند و می‌توانند موضوع عنوان را بهتر منتقل کنند.

    بعد مشخص شدن کلمات کلیدی از جمنای بخواهید توضیحات متا را هم بنویسد تا زمانی که مطلب را بارگذاری می‌کنید این توضیحات را برای نمایش در گوگل اضافه کنید. مثلا

    با توجه به عنوان این مقاله و کلمات کلیدی که پیشنهاد کردید توضیحات متا را بنویسید.

    در اینجا دیگر نیازی نیست عنوان یا کلمات کلیدی را دوباره بنویسید. یکی از قابلیت‌های چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای این است که جزییات گفتگوهای پیشین در یک مکالمه را به خاطر می‌سپارد و پاسخ‌های آتی را بر اساس آنها بهینه‌سازی می‌کند. این موضوع می‌تواند خیلی موثر باشد زیرا در ادامه شما کافی است از او بخواهید محتوای مربوط به هر بخش را بنویسید و دیگر نیازی نیست که کلمات کلیدی یا عنوان را یادآوری کنید. به عنوان مثال

    بر اساس طرح کلی مقاله و سرفصل‌هایی که پیشنهاد دادید یک مقاله وبلاگ بنویسید. در این مقاله از عبارت کلیدی اصلی و کلمات مترادف استفاده کنید.

    اگر بخواهید پست شما کامل‌تر باشد می‌توانید جزییات بیشتری مشخص کنید. مثلا در ادامه پرامپت قبلی بنویسید:

    … این متن برای مدیران رستوران‌ها است و لازم است کاملا حرفه‌ای نوشته شود. از اطلاعات تخصصی استفاده کنید و از نتایج تحقیقات و مطالعات علمی کمک بگیرید. رویکرد عملی داشته باشید و از مثال‌های کاربردی استفاده کنید….

    گاهی اوقات لازم است به دلیل محدودیت‌هایی که چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای از نظر تعداد کلمات دارد، محتوا را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید تا اطلاعات کامل‌تری ارائه دهد. مثلا بنویسید اطلاعات بخش مقدمه را بر اساس طرح کلی مقاله بنویسید.

    استفاده از جمینی برای طراحی تصویر

    ساخت تصویر با هوش مصنوعی گوگل جِمینی قبلا امکان پذیر بود. در حال حاضر، قابلیت ساخت تصویر توسط جِمینی برای عموم مردم غیرفعال شده است. در ماه فوریه ۲۰۲۴، جِمینی به دلیل نادرستی در تولید تصاویر افراد، به ویژه در تصاویر تاریخی، مورد انتقاد قرار گرفت. گوگل در حال حاضر در حال رفع این مشکل است و به زودی نسخه جدیدی از جِمینی با قابلیت ساخت تصویر دقیق‌تر ارائه خواهد شد.

    تا قبل از غیرفعال شدن این قابلیت، برای ساخت تصویر توسط جِمینی، مراحل زیر را می‌توانستید انجام دهید:

    به وب‌سایت جِمینی بروید: https://gemini.google.com/

    در کادر جستجو، متن توصیف تصویری که می‌خواهید را به زبان فارسی یا انگلیسی تایپ کنید.

    برای افزایش دقت تصویر، می‌توانید جزئیات بیشتری را در متن توصیف خود اضافه کنید.

    روی دکمه “تولید تصویر” کلیک کنید.

    جِمینی چندین تصویر را بر اساس متن توصیف شما تولید می‌کند.

    شما می‌توانید از بین تصاویر تولید شده، بهترین تصویر را انتخاب کنید.

    نکاتی برای ساخت تصویر با جِمینی:

    برای دقیق‌تر شدن تصویر، از متن‌های توصیفی واضح و دقیق استفاده کنید.
    از کلمات کلیدی مرتبط با تصویری که می‌خواهید استفاده کنید.
    می‌توانید از اصطلاحات تخصصی برای تصاویر مربوط به موضوعات خاص استفاده کنید.
    برای افزایش تنوع تصاویر، می‌توانید از مترادف‌ها و عبارات مختلف استفاده کنید.
    به یاد داشته باشید که جِمینی هنوز در حال توسعه است و ممکن است تصاویر تولید شده توسط آن همیشه دقیق و کامل نباشند.

     

    استفاده از جمنای برای تهیه ارائه (پرزنتنشن) دانشگاه یا موارد مشابه به زبان فارسی

    اگر لازم است برای دانشگاه یک ارائه درست کنید جمنای می‌تواند مانند یک دستیار حرفه‌ای به شما کمک کند. اگرچه جمنای هنوز نمی‌تواند اسلایدها را به طور کامل در اختیار شما قرار دهد اما می‌تواند بخش مهمی از کار را به او بسپارید.

    برای این کار از عنوان شروع می‌کنیم و برای اینکه عنوان بهتری ایجاد کند توضیحات کامل را به او می‌دهیم. بهتر است بخواهید چند عنوان پیشنهاد دهد تا هر کدام بهتر بود را انتخاب کنید. به عنوان مثال:

    برای یک ارائه دانشگاهی در مورد تاثیر هوش مصنوعی بر ورزش‌های همگانی ۱۰ عنوان جذاب پیشنهاد دهید. این ارائه به درس تربیت بدنی اختصاص دارد و مخاطبان آن اساتید و دانشجویان دانشگاه هستند. هدف این ارائه، کلیه ورزش‌های همگانی است و نباید فقط یک ورزش را در نظر بگیرید.

    حالا از هوش مصنوعی گوگل جمنای بخواهید عنوان هر اسلاید را مشخص کند. مثلا می‌توانید به او بگویید ارائه شما چند اسلاید دارد و آیا موضوعات مختلف را باید در نظر بگیرد یا خیر. مثلا:

    این ارائه دارای ۳۰ اسلاید است که در سه بخش باید دسته‌بندی شوند. عنوان هر اسلاید را مشخص کنید.

    بعد از اینکه عنوان هر اسلاید مشخص شد باید محتوای اسلایدها را بپرسید. می‌توانید از پرامپت زیر کمک بگیرید. فرض را بر این می‌ذاریم که محتوای هر اسلاید باید از دو تا سه پاراگراف تشکیل شود به همین دلیل پرامپت‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنیم. به عنوان مثال:

    محتوای اسلاید‌های اول تا سوم را بنویسید. اطلاعات را به صورت جامع و کامل بنویسید. این اطلاعات باید آموزنده باشند. در صورت نیاز می‌توانید از لیست‌های عددی و غیرترتیبی هم استفاده کنید. برای هر اسلاید یک تصویر هم پیشنهاد دهید.

    معرفی گوگل جمنای

    چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای در تاریخ ۲۱ مارس ۲۰۲۳ به صورت عمومی منتشر شد. این چت‌بات در ابتدا بر اساس مدل زبانی LaMDA ساخته شد، اما پس از آن به مدل‌های پیشرفته‌تر PaLM و Gemini ارتقا یافت. گوگل جمنای در حال حاضر در 46 زبان مختلف و در 238 کشور در دسترس است.

    گوگل جمنای می‌تواند در طیف گسترده‌ای از زمینه‌ها استفاده شود، از جمله:

    • آموزش و یادگیری: گوگل جمنای می‌تواند به عنوان یک معلم یا مربی شخصی عمل کند، به ما در یادگیری مطالب جدید کمک کند، و با پاسخگویی به سوالات ما درک ما از موضوعات مختلف را بهبود بخشد.
    • سرگرمی: چت‌بات هوش مصنوعی گوگل بارد می‌تواند به ما در بازی‌ها، داستان‌سرایی، و خلاقیت کمک کند.
    • تولید محتوا: گوگل بارد می‌تواند برای نوشتن مقالات، پست‌های رسانه‌های اجتماعی، و دیگر انواع محتوا استفاده شود.
    • امور مربوط به کسب‌و‌کار: گوگل جمنای می‌تواند به عنوان یک نماینده خدمات مشتری عمل کند، به سوالات مشتریان پاسخ دهد، و مشکلات آنها را حل کند.

    نحوه کارکرد چت‌بات هوش مصنوعی گوگل جمنای

    گوگل جمنای از طریق پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری عمیق کار می‌کند. NLP به گوگل جمنای اجازه می‌دهد که زبان را درک کند و با آن تعامل داشته باشد، در حالی که یادگیری عمیق به گوگل بارد اجازه می‌دهد که الگوها را تشخیص دهد و از آنها برای پاسخگویی به سوالات ما، تولید متن خلاقانه، و ترجمه زبان‌ها استفاده کند.

    هوش مصنوعی گوگل جمنای از یک مدل زبانی بزرگ (LLM) استفاده می‌کند که روی حجم عظیمی از داده‌های متنی و کد آموزش دیده است. این داده‌ها شامل متن کتاب‌ها، مقالات، کد، و دیگر منابع متنی است. گوگل جمنای از یادگیری عمیق برای پردازش این داده‌ها و یادگیری الگوهای زبانی استفاده می‌کند.

    یادگیری عمیق یک نوع یادگیری ماشینی است که از شبکه‌های عصبی مصنوعی استفاده می‌کند. شبکه‌های عصبی مصنوعی از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی استفاده می‌کنند که شبیه به نحوه کارکرد مغز انسان هستند.

    هوش مصنوعی گوگل جمنای از دو نوع شبکه عصبی مصنوعی استفاده می‌کند:

    • شبکه‌های عصبی پرسپترون چندلایه (MLP): MLPها شبکه‌های عصبی ساده‌ای هستند که از چندین لایه نورون تشکیل شده‌اند. این نورون‌ها از طریق وزن‌های بین خود با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.
    • شبکه‌های عصبی Transformer: Transformerها شبکه‌های عصبی پیچیده‌تری هستند که برای پردازش زبان طبیعی بهینه شده‌اند. این شبکه‌ها از مفهوم توجه (attention) استفاده می‌کنند تا الگوهای زبانی را در متن شناسایی کنند.

    گوگل جمنای روی حجم عظیمی از داده‌های متنی و کد آموزش دیده است. این داده‌ها شامل متن کتاب‌ها، مقالات، کد، و دیگر منابع متنی است. گوگل جمنای از این داده‌ها برای یادگیری الگوهای زبانی استفاده می‌کند.

    مخزن داده‌های هوش مصنوعی گوگل جمنای به طور مداوم در حال افزایش است. این امر به گوگل جمنای اجازه می‌دهد تا الگوهای زبانی جدیدی را یاد بگیرد و توانایی‌های خود را بهبود بخشد.

    مزایای و محدودیت‌های گوگل جمنای

    گوگل جمنای مزایای زیادی دارد، از جمله:

    • توانایی پاسخگویی به سوالات پیچیده و انتزاعی: گوگل جمنای می‌تواند به سوالات پیچیده و انتزاعی پاسخ دهد، حتی اگر این سوالات باز، چالش‌برانگیز، یا عجیب باشند.
    • توانایی تولید متن خلاقانه و متنوع: گوگل جمنای می‌تواند متن خلاقانه و متنوع تولید کند، از جمله شعر، داستان، کد، و دیگر انواع محتوا.
    • توانایی ترجمه زبان‌ها به صورت دقیق و روان: گوگل جمنای می‌تواند زبان‌ها را به صورت دقیق و روان ترجمه کند.

    گوگل جمنای هنوز در مراحل توسعه است و محدودیت‌هایی دارد، از جمله:

    • ممکن است به‌طور کامل همه سؤالات را درک نکند: گوگل جمنای ممکن است نتواند همه سؤالات را به‌طور کامل درک کند. در این صورت، ممکن است پاسخ‌های نادرستی ارائه دهد.
    • ممکن است پاسخ‌های نادرستی ارائه دهد: گوگل جمنای ممکن است پاسخ‌های نادرستی ارائه دهد، به خصوص اگر سوالات باز، چالش‌برانگیز، یا عجیب باشند.

    گوگل جمنای پتانسیل تغییر نحوه تعامل انسان با فناوری را دارد. این چت‌بات می‌تواند به عنوان یک دستیار شخصی، معلم، یا سرگرمی استفاده شود. همچنین، گوگل جمنای می‌تواند برای توسعه کاربردهای جدید برای هوش مصنوعی استفاده شود.

    در آینده، انتظار می‌رود که گوگل جمنای توانایی‌های خود را بهبود بخشد و کاربردهای جدیدی پیدا کند. این چت‌بات می‌تواند به یکی از مهم‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی در زندگی ما تبدیل شود.

    چند نمونه از کار‌هایی که می‌توانید با Gemini انجام دهید موارد زیر هستند:

    • از جمنای بخواهید متن‌های خلاقانه مختلفی مانند شعر، کد، اسکریپت، قطعات موسیقی، ایمیل یا نامه‌ بنویسد.
    • از جمنای بخواهید یک متن را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کند.
    • از جمنای بخواهید در انجام تکالیف یا تحقیق به شما کمک کند. مثلا مسائل را حل کند یا محتوای لازم برای یک ارائه در کلاس را آماده کند.
    • از جمنای بخواهید فیلمنامه‌ای برای یک ویدیو یا یک نمایشنامه بنویسد. حتی می‌توانید از او بخواهید متن یک آگهی، معرفی محصول یا کسب‌و‌کار را آماده کند.
    • از جمنای بخواهید به سؤالات شما در مورد هر چیزی به شیوه‌ای آموزنده پاسخ دهد، حتی اگر آنها باز، چالش برانگیز یا عجیب باشند.

    پشتیبانی از زبان فارسی

    هوش مصنوعی جمنای اکنون از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند. یعنی می‌توانید از Gemini برای برقراری ارتباط به زبان فارسی استفاده کنید. با این قابلیت می‌توانید سوالات خود را از جمنای به فارسی بپرسید و او نیز فارسی به شما پاسخ می‌دهد. همچنین می‌توانید از Gemini برای تولید متن فارسی مانند شعر، داستان و کد استفاده کنید.

    پشتیبانی فارسی در ۱۳ جولای ۲۰۲۳ به Gemini اضافه شد که بخشی از یک به‌روزرسانی بزرگ‌تر بود که در آن ۴۳ زبان جدید اضافه شده‌اند. Geminiاکنون در مجموع از ۱۸۰ زبان پشتیبانی می‌کند.

    Gemini همچنین اکنون از قابلیت های بصری پشتیبانی می کند. پست وبلاگ گوگل توضیح می‌دهد که کاربران اکنون می‌توانند تصویری را آپلود کنند و از Gemini بخواهند اطلاعاتی در مورد آن ارائه کند یا بر اساس تصویر یک عنوان ایجاد کنند. این ویژگی در حال حاضر فقط به زبان انگلیسی موجود است.

    بهینه‌سازی پاسخ‌های هوش مصنوعی گوگل جمنای (Google Gemini)

    همانطور که از Gemini استفاده می‌کنید، به کنترل‌های موجود روی پاسخ‌هایی که ارائه می‌دهد توجه داشته باشید. اگر روی مشاهده سایر پیش‌نویس‌ها در قسمت بالای هر پاسخ سمت راست کلیک کنید، مجموعه‌ای از پاسخ‌های جایگزین را مشاهده خواهید کرد که جمنای تشکیل داده است. انتخاب هر یک از این پیش‌نویس‌ها نتیجه متفاوتی را نمایش می‌دهد. برای این کار در قسمت بالای هر پاسخ سمت راست یک فلش رو به پایین می‌بینید که کنار آن نوشته شده است view other drafts

    با کلیک روی گزینه view other drafts سه پیش‌نویس به شما نمایش داده می‌شود که با کلیک روی هر یک می‌توانید پاسخ متفاوتی را مشاهده کنید.

    همچنین دکمه‌های شست رو به بالا و پایین را در پاسخ‌ها مشاهده خواهید کرد. از این دکمه‌ها برای کمک به آموزش Gemini استفاده کنید و به او اطلاع دهید که پاسخ او مفید بوده است یا خیر.
    یکی از آخرین کنترل‌هایی که باید از آن آگاه باشید، دکمه Google it است. با کلیک روی آن اساساً متن ورودی شما در قالب یک جستجوی جستجوی گوگل مجدداً فرمت می‌شود تا به شما در یافتن پاسخ‌ها با استفاده از پیوند‌های وب کمک کند.

    مانند هر ابزار دیگری، برای استفاده حداکثری از چت‌بات هوش مصنوعی گوگل باید بهترین روش‌ها را دنبال کنید. از پرسیدن هیچ سؤالی نترسید. شما در اینجا از یک موتور جستجو استفاده نمی‌کنید که نتایج اشتباه نمایش دهد، بنابراین فقط به صورت محاوره‌ای با آن صحبت کنید. ضمن اینکه نیازی به تلفظ صحیح ندارید، اشتباهات تایپی و جزئی مشکلی ندارند و حتی گاهی ممکن است از کلمات اشتباه استفاده کنید جمنای معمولاً منظور شما را متوجه می‌شود.

    با خیال راحت سؤالات بعدی را بپرسید. جمنای متن قبلی را در چت به خاطر می‌آورد، بنابراین مجبور نیستید موضوع را یادآوری کنید. در عوض، فقط می‌توانید بگویید «با اشاره به موضوعی که گفتی» یا مثلاً «آن پاسخ» یا «این نتیجه».
    گاهی لازم است از هوش مصنوعی گوگل جمنای (Google Gemeni) بخواهید پاسخ خود را شفاف کند حتی می‌توانید مچ او را بگیرید مثلاً بگویید «اما من فکر کردم… » یا «مگر همین الان نگفتی… » اگر پاسخ قبلی اشتباه باشد جمنای سعی می‌کند خود را اصلاح کند.

    این مطالب را بخوانید:
    آموزش کامل ثبت‌نام و استفاده از ربات هوش مصنوعی ChatGpt در ایران
    راهنمای استفاده از هوش مصنوعی مایکروسافت بینگ برای تولید متن و عکس رایگان
    راهنمای استفاده از هوش مصنوعی Midjourney؛ ربات هنرمند طراح
    «مانی» هوش مصنوعی ایرانی برای تبدیل متن به عکس

    کاربردهای هوش مصنوعی گوگل

    چت بات گوگل Gemini دارای کاربردهای مختلفی مانند نوشتن مقاله، وبلاگ، ایمیل و همچنین کار‌های خلاقانه مانند نوشتن داستان و شعر است.

    آموزش: از هوش مصنوعی گوگل جمنای (Google Gemini ) می‌توان برای کمک به دانش‌آموزان برای یادگیری مفاهیم و ایده‌های جدید استفاده کرد. همچنین می‌توان از آن برای کمک به دانش‌آموزان در انجام تکالیف و تحقیق استفاده کرد.

    کار: از چت‌بات Gemini می‌توان برای کمک به کارمندان در کارشان مثلا برای تولید گزارش، نوشتن ایمیل و ایجاد ارائه استفاده کرد.

    خلاقیت: از جمنای می‌توان برای کمک به خلاقیت بیشتر افراد مثلا برای نوشتن شعر، داستان و آهنگ استفاده کرد. همچنین می‌توان از آن برای پیدا کردن ایده در مورد محصولات و خدمات جدید در کسب‌وکار استفاده کرد.

    سرگرمی: از جمنای می‌توان برای تفریح و استراحت مانند بازی کردن، جوک گفتن و داستان‌نویسی استفاده کرد.

    ترجمه: هوش مصنوعی گوگل می‌تواند متن را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کند.

    نوشتن: از چت‌بات Gemini می‌توان برای نوشتن انواع مختلف محتوای خلاقانه مانند پست وبلاگ، کپشن شبکه‌های اجتماعی، کد، اسکریپت، قطعات موسیقی، ایمیل، معرفی‌نامه‌ و غیره استفاده کرد.

    تحقیق: هوش مصنوعی گوگل می‌تواند برای تحقیق در مورد موضوعات مختلف مثلا برای برای یافتن اطلاعات در اینترنت، کتاب‌ها و سایر منابع استفاده شود.

    پاسخ به سؤالات: جمنای را می‌توان برای پاسخ دادن به سؤالات در مورد هر چیزی استفاده کرد.

    کدگذاری: از چت‌بات Gemini می‌توان برای کدنویسی مانند پایتون، جاوا و سی پلاس پلاس استفاده کرد.

    بازی: از جمنای می‌توان برای انجام بازی مثل شطرنج، چکرز و برو استفاده کرد.

    تجزیه و تحلیل داده‌ها: از چت‌بات جمنای می‌توان برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، یافتن الگو‌ها در داده‌ها، پیش‌بینی‌ها و تصمیم‌گیری استفاده کرد.

    یادگیری ماشینی: از هوش مصنوعی گوگل می‌توان برای آموزش مدل‌های یادگیری ماشین مانند طبقه‌بندی تصاویر، ترجمه زبان‌ها و نوشتن متن استفاده کرد.

    هوش مصنوعی: از Gemini می‌توان برای توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی (AI) استفاده کرد. مثلا می‌توان از آن برای ایجاد سیستم‌های هوش مصنوعی کمک گرفت که می‌توانند کار‌های مختلفی مانند رانندگی اتومبیل، نوشتن کد و ترجمه زبان‌ها را انجام دهند.

    رباتیک: از هوش مصنوعی گوگل می‌توان برای ایجاد ربات‌هایی استفاده کرد که می‌توانند کار‌های مختلفی مانند چیدن و قرار دادن اشیاء، مونتاژ محصولات و تمیز کردن کف را انجام دهند.

    دستیار‌های مجازی: از چت‌بات Gemini می‌توان برای ایجاد دستیار‌هایی استفاده کرد که می‌توانند به افراد در کار‌های مختلف، مانند برنامه‌ریزی قرار ملاقات، رزرو کردن و یافتن اطلاعات کمک کنند.

    خدمات مشتری: از چت‌بات Geminiمی‌توان برای توسعه سیستم‌های خدمات مشتری استفاده کرد. تا به سؤالات مشتری پاسخ دهند، مشکلات مشتری را حل کنند و پشتیبانی مشتری را ارائه دهند.

    بازاریابی و فروش: از Gemini می‌توان برای توسعه سیستم‌های فروش و ایجاد سیستم‌هایی استفاده کرد که می‌توانند لید بازاریابی ایجاد کنند، سرنخ‌ها را تبدیل کنند و معاملات را به نتیجه برسانند.

    هوش تجاری: از Gemini می‌توان برای ایجاد سیستم‌هایی استفاده کرد که می‌توانند به کسب‌وکار‌ها در تصمیم‌گیری بهتر با ارائه بینش‌هایی نسبت به داده‌هایشان کمک کنند.

    Google Gemini در حال حاضر اپلیکیشن موبایلی برای اندروید یا iOS ندارد و مشخص نیست که برنامه‌ای برای انتشار اپلیکیشن داشته باشد یا خیر. در حال حاضر، فقط از طریق رابط وب آن می‌توانید به چت‌بات Gemini دسترسی داشته باشید که به خوبی در مرورگر‌های دسکتاپ و موبایل به طور یکسان کار می‌کند. در نهایت، گوگل گفته است که قصد دارد Gemini را در جستجوی گوگل ادغام کند، در این مرحله باید از نسخه کامل LaMDA و یک مدل زبان بسیار بزرگتر استفاده کند.

    محدودیت‌های هوش مصنوعی گوگل را درک کنید

    جمنای از پاسخ به هر سؤالی که ممکن است باعث بحث و جدل شود، خودداری می‌کند. مثلاً واکنش درستی نسبت به رویداد‌های سیاسی ندارد، مسائلی که در جوامع مختلف ممکن است تابو محسوب شوند را مطرح نمی‌کند، سعی می‌کند به موضوعات فرهنگی که همیشه محل اختلاف نظر هستند، ورود نکند و خیلی موارد دیگر.
    از آنجایی که جمنای با داستان‌های علمی تخیلی هم ریشه است، سه قانون رباتیک آسیموف را می‌توان در اینجا هم مرور کرد:

    1. ربات نباید به انسان آسیب برساند
    2. ربات باید از دستوری اطاعت کند مگر اینکه قانون اول را نقض کند
    3. ربات باید از خود محافظت کند. تا زمانی که انجام آن با دو قانون اول منافات نداشته باشد

    هوش مصنوعی جمنای در حال حاضر قادر به تولید کد یکپارچه و مفید برای برنامه نویسان نیست، در حالی که ChatGPT در این موضوع برتری دارد و علاوه بر برنامه‌نویسی در مورد دستورات ابزار‌هایی مثل مایکروسافت اکسل یا گوگل‌شیت هم می‌توان از آن استفاده کرد.

    جمنای مستقیماً از پاسخ دادن به سؤالات پزشکی امتناع می‌ورزد یعنی حتی سعی نمی‌کند شما را در مسیر درست هدایت کند یا پیش زمینه‌ای ارائه دهد. در عوض ترجیح می‌دهد از یک متخصص پزشکی نظر بخواهید. حتی با پرسش‌های ساده‌ای مانند «برای سردرد چه کار کنم»، پاسخ می‌دهد که نمی‌تواند کمک کند.

    Gemini نمی‌تواند اطلاعات را از حساب گوگل شما بیرون بکشد. بنابراین مواردی مانند یافتن رستوران‌های اطراف یا پیشنهادی که بر اساس تاریخچه فعالیت‌های شما، ویدیو‌هایی که در یوتیوب دیده‌اید و بسیاری موارد مشابه دیگر باید بدهد، فعلا امکان‌پذیر نیست.

     

    https://pvst.ir/exx

    6 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو