غولهای فناوری امسال ۲۰۰ میلیارد دلار برای هوش مصنوعی هزینه میکنند
به نظر با وجود واکنش منفی که بازار سرمایه سه ماهه پیش نسبت به مخارج…
۱۲ آبان ۱۴۰۳
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گوگل که به تازگی در مراسم IO 2023 قابلیتها و ابزارهای جدید مبتنی بر هوشمصنوعی را معرفی کرد، در راستای کاهش نگرانی کاربران از این تکنولوژی دو قابلیت جدید را ارائه میکند. این دو قابلیت جدید که به بخش جستوجو تصاویر اضافه میشوند قرار است انتشار اطلاعات نادرست به ویژه با استفاده از ابزارهای هوشمصنوعی و تصاویر واقعگرایانه را کاهش دهد.
به گزارش پیوست، تصاویر ساخت هوشمصنوعی نگرانیهای بسیاری به همراه داشته است. متخصصان و کاربران نیز در رابطه با این موضوع و پیامدهای آن ابراز نگرانی کردهاند. ابزارهایی مانند میدجرنی و بینگ جدید براساس دستور کاربر تصاویری را در سبکهای مختلف از جمله سبک واقعگرایانه خلق میکنند. با وجود کاربردهای مشروع و مفید این تکنولوژی، بسیاری، از این فناوری برای شایعهپراکنی و شبیهسازی وقایع ساختگی استفاده کردهاند. گوگل به عنوان دروازهبان اینترنت قصد دارد با دو قابلیت جدید، جلوی انتشار این تصاویر جعلی را بگیرد.
بیشتر کاربران اینترنت (بیش از ۹۰ درصد آنها) از گوگل برای جستوجوی اطلاعات و تصاویر استفاده میکنند و به گفته بلومبرگ، این شرکت برای جلوگیری از شایعه پراکنی با هوشمصنوعی، قابلیت جدیدی به نام « About this image» ( در مورد این تصویر) را به بخش تصاویر اضافه میکند.
این قابلیت اطلاعاتی در مورد زمان ایندکس شدن تصویر یا تصاویر مشابه آن را در اختیار کاربران میگذارد و به آنها میگوید که تصویر پیشین اولین بار در کجا بارگذاری شده و در چه جاهای دیگری وجود دارد.
هدف از این قابلیت شناساندن منشا و منبع اصلی تصویر است و در عین حال اگر سازمانهای خبری شواهدی مبنی بر رد تصویر ارائه کرده باشند در همین بخش در اختیار کاربر قرار میگیرد.
گوگل همچنین تمامی تصاویر ساخته ابزارهای هوش مصنوعی خود را علامتگذاری میکند و در حال مذاکره با دیگر پلتفرمها و خدمات آنهاست تا آنها نیز نشانی مشخصی را برای فایلهای خروجی خود در نظر بگیرند. میدجرنی و شاتراستاک (shutterstock) از جمله ارائه دهندگانی هستند که با پیشنهاد گوگل موافقت کردهاند و هدف از این همکاری را متمایز کردن محتوای هوش مصنوعی از ساختههای انسان میدانند.
با توجه به نگرانی گسترده کاربران و هنرمندان، چندین استارتآپ نیز در حال کار روی ابزارهایی برای تایید اصالت محتوا و تفکیک آن از ساختههای انسانی هستند. در همین رابطه استارتآپی به نام تروپیک (Truepic) که از حمایت مایکروسافت برخوردار است سیستمهایی ارائه میکند که عدم دستکاری تصویر از لحظه تولید تا ارائه را تضمین میکند. قابلیتهای جدید گوگل که در ادامه سال جاری میلادی عرضه میشوند تکنولوژی ضعیفتری نسبت به ابزارهای استارتآپی دارد اما با توجه به گستره نفوذ این شرکت تاثیر چشمگیری در روند تایید اصالت تصویر ثبت شده خواهد داشت.