استراتژیهای تحول دیجیتال؛ ۵ استارتآپی که آن را به درستی انجام میدهند
بسیاری از استارتآپها در عرصه دیجیتالی شدن و همراهی با تغییرات فناوری نفس کم آورده…
۱۴ شهریور ۱۴۰۳
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تپسی با رشد ۱۳۵ درصدی درآمدهایش در سال ۱۴۰۱ توانسته به سود ناخالص ۱۲۹ میلیارد تومانی دست پیدا کند و ۸۷ میلیارد تومان سود خالص به دست آورد.
به گزارش پیوست، خرداد سال گذشته بود که نماد تپسی در بازار دوم فرابورس به عنوان اولین استارتآپ ایرانی عرضه شد. این پلتفرم تاکسی اینترنتی از همان زمان اعلام میکرد با ورود نقدینگی حاصل عرضه اولیه به شرکت، این مبالغ صرف توسعه بازار میشود. حال با انتشار صورتهای مالی تپسی، به نظر میرسد ورود به بازار سرمایه تاثیر مثبتی بر عملکرد مالی تپسی گذاشته است.
بر اساس این اطلاعات، درآمدهای عملیاتی تپسی در دوره منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰ به میزان ۱۳۵ درصد و سود عملیاتی این شرکت نیز ۱۱۷ درصد رشد کرده است. این رشد به بهای افزایش ۱۴۰ درصدی هزینههای تپسی محقق شده است.
تپسی در سال ۱۴۰۱ توانسته ۶۲۵ میلیارد تومان درآمد عملیاتی ثبت کند، هزینههای عملیاتی نیز به ۴۹۶ میلیارد تومان رسیده و در نهایت سود ناخالص ۱۲۹ میلیارد تومانی به دست آمده است. سود عملیاتی این شرکت نیز با کسر ۳۳.۸ میلیارد تومان هزینههای فروش، اداری و عمومی عدد ۹۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان را نشان میدهد. سود خالص تپسی نیز در سال گذشته ۸۷ میلیارد تومان بوده که ۳۵۲ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۰ را نشان میدهد.
این تاکسی اینترنتی ۶۰۱ میلیارد تومان از طریق رانندگان درآمد کسب و ۴۷۶ میلیارد تومان برای این بخش هزینه کرده، در نتیجه ۱۲۴ میلیارد تومان از کمیسیون سفر درآمد کسب کرده است.
سود خالص هر سهم تپسی در این سال نیز ۳۵۴ ریال بوده که باید با تشکیل مجمع عمومی مشخص شود چه میزان از این مبلغ به سهامداران تعلق میگیرد.
داراییهای ثابت مشهود تپسی در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۵ درصد رشد کرده و از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۱۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است.
داراییهای نامشهود اما در سبد داراییهای این شرکت بیش از سه برابر رشد کرده و به ۶۱۵ میلیارد تومان رسیده است. برای خرید داراییهای نامشهود ۵۴۳ میلیارد تومان پرداخت نقدی انجام شده است. این دسته از داراییها در سبد داراییهای تپسی در سال ۱۴۰۰ عدد ۲۰۲ میلیارد تومان را نشان میداد.
در صورتهای مالی تپسی آمده حدود ۱۳۷ میلیارد تومان صرف هزینه حقوق و دستمزد شده است و برآوردهای سال ۱۴۰۲ نشان میدهد این مبلغ به حدود ۲۹۸ میلیارد تومان خواهد رسید. این برآورد از افزایش ۱۱۷ درصد هزینه حقوق و دستمزد در سال جاری نشان میدهد این شرکت برای سال ۱۴۰۲ تصمیم به توسعه شرکت، دستکم در بخش نیروی انسانی، دارد.
در قسمت «برنامه شرکت در خصوص تقسیم سود» نیز مبلغ سود انباشته سال مالی گذشته هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان درج شده و هم برای سود سهام هیات مدیره و هم تقسیم سود میان سهامداران میزان ۱۰ درصد پیشنهاد شده است.