skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر عرضه اولیه تپسی: منابع عرضه اولیه خرج توسعه شرکت می‌شود

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۲ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱

رویین صمدزاده

مدیر عرضه اولیه تپسی می‌گوید عرضه اولیه پیش روی این شرکت نمونه ملموس و واقعی تامین مالی از طریق بازار سرمایه است که تمامی منابع جذب‌شده از طریق آن، وارد شرکت شده و خرج توسعه کسب‌وکار می‌شود.

به گزارش پیوست، عرضه اولیه تپسی احتمالاً تا آخر ماه جاری انجام خواهد شد. ورود نخستین استارت‌آپ کشور به بازار سرمایه، طبق ضوابطی انجام شده که چند روز پیش توسط سازمان بورس ابلاغ شد.

روئین صمدزاده، مدیر عرضه اولیه تپسی،‌ می‌گوید پیش‌نویس این ضوابط از ابتدای شروع فرایند ثبت نماد تپسی در تابلوی فرابورس مد نظر این شرکت بوده و فرایند ورود بر اساس آن انجام شده است. البته به‌ گفته او، نسخه نهایی دستورالعمل، نسبت به نسخه‌های قبلی، تغییرات کوچکی کرده که مثبت بوده‌اند. صمدزاده در گفت‌وگو با پیوست از عرضه اولیه آتی و این دستورالعمل می‌گوید.

او نقطه قوت این عرضه اولیه را خرج شدن تمامی منابع به‌دست‌آمده برای توسعه شرکت می‌داند.

تاریخ عرضه هنوز قطعی نیست

صمدزاده در مورد «ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتالی» می‌گوید: دستورالعملی که سازمان بورس به‌ تازگی ابلاغ کرد نسبت به پیش‌نویسی که در اختیار ما قرار داده شده بود تفاوت‌‌های روبه‌جلویی داشت. یکسری موارد مانند استعلام‌هایی که باید گرفته شود به‌ طور دقیق مشخص شده که از چه نهادهایی باید گرفته شود. تغییرات جزئی دیگری نیز وجود دارد مانند اینکه هیات مدیره باید امیدنامه را به تصویب برساند.

او اضافه می‌کند: ما همه مسیر را رفته بودیم و به مشکل خورده بودیم و باگ‌های پیش‌نویس درآمده‌ بود، که این دستورالعمل توانست این موارد را رفع کند.

در یکی از بندهای این دستورالعمل مصوب شده، شرکت‌های متقاضی عرضه اولیه در بازار سهام باید سازوکارهایی تعیین کنند که مدیران و کارکنان کلیدی‌شان از شرکت خارج نشوند. صمدزاده در این باره توضیح می‌دهد: اکثر استارت‌آپ‌ها این چیزها را دارند. سیستم‌های تشویقی و پاداش‌ها که انگیزه‌های خارج نشدن کارکنان مهم شرکت هستند در اکثر استارت‌آپ‌های بزرگ وجود دارد.

او به این نکته نیز اشاره می‌کند که تاریخ عرضه اولیه تپسی هنوز به‌ طور دقیق مشخص نیست اما احتمالاً روز هجدهم خرداد که آخرین جلسه معارفه تپسی برگزار می‌شود، تاریخ عرضه اولیه نیز اعلام خواهد شد.

عرضه اولیه به صندوق‌ها

مدیر عرضه اولیه تپسی در مورد عرضه تشریح می‌کند: مدل عرضه‌های اولیه فرابورس طوری است که در مرحله اول برای کشف قیمت به سهامداران واجد شرایط، یعنی صندوق‌های سرمایه‌گذاری، عرضه می‌شود و برای معاملات ثانویه، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای می‌توانند سهام را خریداری کنند.

او ادامه می‌دهد: ضوابط و تعاریف مربوط به سرمایه‌گذاران حرفه‌ای ابلاغ شده است اما هنوز سازوکارهای عملیاتی مربوط به سرمایه‌گذاران حرفه‌‌ای مشخص نشده است.

صمدزاده در آخر می‌گوید: نکته خوبی که این ضوابط دارد بحث تزریق منابع عرضه اولیه است. برخلاف همه عرضه‌هایی که انجام می‌شود و سهامداران عمده منابع به‌دست‌آمده را در جیب‌شان می‌گذارند، قرار است در این عرضه همه منابع مالی وارد شرکت شود و خرج توسعه کسب‌وکار شود؛ این یعنی تامین مالی از طریق بورس به شکل ملموس و واقعی تحقق پیدا می‌کند.

https://pvst.ir/chd
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    2 نظر

    1. شورشو درآوردین خدایی ما حقیقی ها هم میخایم خرید کنیم
      هر چی شرکت خوب رو دارین میدین به صندوق ها این دیگه چه وضعشه خدایی

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو