دادههای قابل اتکا، معیار ارزشگذاری پلتفرمهای سلامت دیجیتال است
جمعآوری دادهها و ایجاد ارزش افزوده توسط آنها معیار اصلی ارزشگذاری پلتفرمهای سلامت دیجیتالی است.…
۲۶ آذر ۱۴۰۳
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
«گزارش جامع از وضعیت روابط عمومی در ایران» نشان میدهد، درآمد ۳۸درصد از فعالان روابط عمومی بین ۸ تا ۱۵میلیون تومان است و شکاف اختلاف درآمدی میان زنان و مردان در ردههای مدیریتی حدود ۳ میلیون تومان است.
به گزارش پیوست،تریبون، پلتفرم انتشار رپورتاژ آگهی و روابط عمومی دیجیتال، اولین «گزارش جامع از وضعیت روابط عمومی در ایران» را منتشر کرد. در این گزارش به وضعیت جایگاه روابط عمومی در ایران پرداخته شده است.
«آرمان صفایی»؛ همبنیانگذار و مدیرعامل پلتفرم تریبون در زمینه چرایی و هدف از برگزاری تهیه این گزارش و رویداد به پیوست گفت: «هدف اصلی ما توسعه ارتباط و شبکهسازی در میان فعالان حوزه روابطعمومی است و این اقدام را گامی در جهت توسعه دانش روابط عمومی در ایران میدانیم و امیدواریم بتوانیم هر ساله آن را اجرا کنیم.» صفایی همچنین در زمینه چگونگی تهیه گزارش گفت: «برای آمادهسازی این گزارش، پرسشنامهای تهیه شد و در اختیار ۴۰۰ واحد روابطعمومی و حدود ۱۲۰ رسانه قرار گرفت و تا آنجا که به دادههای آنها دسترسی داشتیم آنها را به این رویداد دعوت کردیم اما تعدادی از مدعوین به رویداد نیامدند.»
طبق این گزارش درآمد ۳۸درصد از فعالان روابط عمومی بین ۸ تا ۱۵میلیون تومان است و فاصلهی درآمدی مدیران و کارشناسان در این حوزه بین چهارصدهزار تومان عنوان شده است. اختلاف درآمدی میان زنان و مردان در ردههای مدیریتی بیشتر است و رقم این شکاف نزدیک به سه میلیون تومان برآورده شده است.
طبق این گزارش ، ۲۲درصد از فعالان روابطعمومی در سازمانهای دولتی، ۵۵درصد در شرکتهای خصوصی و مابقی در سازمانهای خصولتی و آژانسها مشغول به کار هستند.
در این گزارش همچنین آمده است بخش خبرنگاری و رسانه با سهم ۳۹ درصد، در جایگاه اول ورود فعالان روابط عمومی به این است و مارکتینگ و تحصیلات دانشگاهی در رتبههای بعدی ورود به حوزه روابط عمومی به شمار میروند. علاوه بر اینکه ۷۳درصد از تیمهای روابط عمومی به صورت مستقیم زیرمجموعه مدیرعامل تعریف شدهاند و ۲۰ درصد از آنها به عنوان بخشی از یک تیم مارکتینگ فعالیت میکنند.
در ادامه این گزارش به مهمترین وظایف روابط عمومیها هم پرداخت شده است و طبق این گزارش ارتباط با رسانهها با ۸۵درصد آرا، مهمترین وظیفه روابط عمومیها عنوان شده و آموزش مدیران ارشد و مدیریت بحران پایینترین جایگاه را به خود اختصاص دادهاند. مهمترین چالش روابط عمومیها، محدودیت در بودجه عنوان شده که سهم ۶۰ درصدی از این آمار به خود اختصاص داده است. در این گزارش همچنین آمده است شصت و هشت درصد فعالان روابط عمومی مایل به مهاجرت از ایران هستند.
آرمان صفایی همچنین در زمینه برنامههای آتی این رویداد به پیوست گفت: «تجربه امسال ما به کمک میکند تا سال آینده با تجربه بیشتری این رویداد را برگزار کنیم و تا سال آینده میتوانیم با روابط عمومیهای بیشتری نیز ارتباط بگیریم. ما معتقدیم همین رویداد به ادامه این جامعهسازی کمک میکند و سال آینده بخشهای پربارتری را به این رویداد اضافه خواهیم کرد.»
در بخش دیگری از این رویداد پنلی با حضور فعالان حوزه روابط عمومی برگزار شد. «نگار عرب» مدیر ارتباطات سازمانی تپسی در زمینه تعداد نیروهای فعال در حوزه روابط عمومی گفت: «در حقیقت تعدد نیروی انسانی در تیم روابط عمومی به منزله بالا بودن کیفیت یک تیم نیست و این زمانسنجی و دقت همهجانبه است که به بهبود فرآیند این تیمها میانجامد.»
امیرحسن موسوی مدیر ارتباطات گروه دیجیکالا هم به ارتباط روابط عمومی با رسانهها پرداخت و افزود: «کار روابط عمومی لاپوشانی و رفع و رجوع سطحی کارها نیست و تیمهای روابط عمومی به جای اینکه از رسانهها بخواهند اخبار منفی آنها را پوشش ندهند، خودشان باید توانمندی بحث با مدیران ارشد سازمانی خود را به عهده بگیرند.
امیرلعلی مدیر روابط عمومی بازاریابی و مشتریان بانک سینا هم بدترین بحران دوره کاری خود را زمانی دانست که مدیران ارشد از تیمهای روابط عمومی میخواهند سیاست سکوت پیشه بگیرند و به توانمندیهای آنها اعتماد نمیکنند. مهربانو مهدوی مدیرروابط عمومی برند طبیعت هم به نقش مهم روابط عمومی در بهبود تجربه مشتری و رفع بحرانها پرداخت و افزود: «هر کسب و کاری که به تیم روابط عمومی و مهارتهای آن بپردازد به خوبی میتواند از پس بحرانها بربیاید.»