skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در چهارمین رویداد گراف‌دی مطرح شد: مدیران روابط عمومی نباید خود را دانای کل بدانند

سمانه سمیع تحریریه

۲۸ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شهاب جوانمردی، گراف دی

مدیرعامل هلدینگ فناپ معتقد است مدیران عامل و مدیران روابط عمومی هرگز نباید خود را دانای کل بدانند چراکه همین امر باعث اختلاف‌های شدیدی در کسب و کارها می‌شود.

به گزارش پیوست، شهاب جوانمردی مدیرعامل هلدینگ فناپ در چهارمین رویداد گراف‌دی با محوریت «روابط عمومی معتمد، مدیریت مقتدر» گفت: هر فردی که در سمت روابط عمومی قرار می‌گیرد باید به خوبی با آن صنعت و کسب‌وکار آشنا شود و به تصمیم‌سازی در سازمان کمک کند. او شرط اصلی موفقیت روابط عمومی‌ها را انعطاف و تصمیم‌گیری هوشمندانه دانست و ادامه داد: روابط عمومی‌ها در کنار شفافیت باید به عرصه‌های جدید فناوری و رسانه آگاه باشند تا در فهم مشکلات به‌روز جامعه و تطبیق آن با بحران‌های سازمان درک کافی داشته باشند و برای تصمیم‌گیری مثل یک استراتژیست، هوشمندانه رفتار کنند.

روابط عمومی‌ها باید استراتژی‌محور باشند

در بخش دیگری از پنل که با حضور محمد خوانساری معاون وزیر ارتباطات، داوود زارعیان رئیس شورای سیاست‌گذاری گراف‌دی، قاسم بی‌نیاز مدیر روابط عمومی انرژی اتمی، صدیقه ببران استاد ارتباطات، و امیر لعلی مدیر سابق روابط عمومی بانک دی برگزار شد این افراد به بیان تجربیات خود در زمینه روابط عمومی و مدیریت پرداختند.

گراف دی
از راست به چپ: محمد خوانساری، امیر لعلی، قاسم بی‌نیاز، صدیقه ببران، داوود زارعیان

خوانساری با انتقاد از جایگاه روابط عمومی در سازمان‌ها توضیح داد: متاسفانه در نظام ارتباطات هنوز روابط عمومی جایگاه درست خود را پیدا نکرده است و باید این موضوع درک شود که وظیفه روابط عمومی فقط اطلاع‌رسانی نیست. روابط عمومی‌ها باید دارای مدیریت هوشمند و ساختارمند باشند تا بتوانند به جای وظیفه‌محوری، دغدغه‌محور و بر اساس استراتژی‌های درست رفتار کنند.

زارعیان هم در ادامه به این نکته اشاره کرد که چهره سازمان‌ها بر اساس عملکرد روابط عمومی آنها شناخته می‌شود و معمولاً سازمان‌های دانش‌محور توجه ویژه‌ای به روابط عمومی دارند. زارعیان روابط عمومی را پل ارتباطی سازمان‌ها دانست و گفت تیم روابط عمومی، تیم تولید محتوا و صرفاً تولید خبر و عکس نیست و آنها در تصمیم‌گیری‌های سازمان باید نقش داشته باشند. او همچنین عنوان کرد که روابط عمومی‌ها باید در مقابل مدیرانی که پاسخگو نیستند و همیشه موضع سکوت در برابر رسانه‌ها را انتخاب می‌کنند، راهکاری هوشمندانه اتخاذ کنند و آنها را به تغییر موضع دعوت کنند و منفعل نباشند.

مدیران روابط عمومی بحران‌ها را در کنار مدیران ارتباط‌گرا بهتر حل می‌کنند

امیر لعلی با انتقاد از مدیران عاملِ ناآشنا به رسانه و روابط عمومی گفت: بدون هیچ تعارفی تجربه و عمل با بحث صحبت و شعار فرق دارد. وقتی یک مدیر طی دوران چهارساله ریاست خود سه مدیر روابط عمومی عوض می‌کند یعنی این فرد با هیچ تغییر و انعطافی هماهنگ نیست. کار کردن با مدیرانی که معتقدند حقایق و منافع سازمان در یک سو حرکت نمی‌کنند کار ساده‌ای نیست.

او همچنین توضیح داد مدیران عامل ارتباط‌گرا و اهل تعامل در کنار مدیران روابط عمومی می‌توانند از بحران‌ها به خوبی عبور کنند.

قاسم بی‌نیاز هم در تکمیل صحبت‌های سایر افراد در این نشست توضیح داد: مدیران ارتباط‌گرا مدیرانی هستند که بتوانند از طریق روابط عمومی خود، شبکه‌ای از بهترین و مناسب‌ترین ارتباطات را برای سازمان خود رقم بزنند. او تشریح کرد یکی از وظایف مهم روابط عمومی‌ها هم این است که طعم خوب روابط درست با جامعه و رسانه را به سازمان و مدیران خود بچشانند.

بی‌نیاز با انتقاد از مدیرانی که در عصر حاضر حتی موبایل ندارند و به این بهانه راه را برای ارتباط می‌بندند نیز توضیح داد: متاسفانه هنوز هم مدیرانی هستند که به بهانه‌های شخصی از پاسخگویی طفره می‌روند و عنوان می‌کنند به هیچ پلتفرمی دسترسی ندارند. در این شرایط مدیر روابط عمومی نیز روند سخت‌تری دارد و در روابط و پاسخگویی با جامعه دچار چالش می‌شود.

صدیقه ببران هم اضافه کرد: این ذهنیت باید در مدیران عامل ایجاد شود که روابط عمومی در بلندمدت سود می‌سازد و روابط عمومی همان تبلیغات‌چی سابق نیست. اگر شرکتی روابط عمومی را پستی تشریفاتی نداند، در تصمیم‌سازی‌ها از این بخش کمک می‌گیرد و روابط عمومی را ستون مهم سازمان خود می‌داند.

گراف دی
از چپ به راست: علی حکیم‌جوادی، آرش برهمند

در بخش دیگری از پنل هم آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست با علی حکیم‌جوادی مدیرعامل هلدینگ بهسازان فردا به نقش روابط عمومی و رسانه پرداختند. حکیم‌جوادی با تشریح خاطرات خود در زمینه‌های مختلف در این حوزه گفت: نقش روابط عمومی نقشی اقتضایی است که باید منعطف و هوشمند تصمیم بگیرد و گاهی مدیران روابط عمومی‌ها مجبورند تا پیدا کردن جواب درست و دقیق سکوت کنند و این کار گرچه برای رسانه‌ها قابل درک نیست ولی از سوی کسب‌وکارها گاهی راه دیگری وجود ندارد.

چهارمین رویداد گراف‌دی ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد و در این رویداد از بین ۲۵ کارآفرین، استارت‌آپ‌، فعال حوزه بانکی و مالی، شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و شرکت‌های بزرگِ ارزیابی‌شده، به ۹ مدیر ارشد ارتباط‌گرا تندیس‌ اعطا شد.

سعید کریمی، دبیر اجرایی رویداد گراف‌دی، درباره این گردهمایی گفت: گراف‌دی مختص افرادی است که برای روابط عمومی ارزش قائل‌اند و مدیران ارتباط‌گرایی که در این رویداد انتخاب شده‌اند با شاخص‌هایی همچون پاسخگویی، ارتباط و تعامل با رسانه‌ها، بررسی فعالیت در رسانه‌های اجتماعی، سنجش رضایت‌مندی از مشتریان، خلاقیت و نوآوری در فعالیت‌ها، سوابق تدریس، انتشار مقاله، دریافت مدرک یا تقدیرنامه و درج یادداشت و گفت‌وگو در رسانه‌ها ارزیابی شده‌اند. کمیته علمی همایش نیز بر اساس همین شاخص‌های اصلی تعیین‌شده، مدیران عاملی را که بیشترین ارتباط موثر در حوزه تعامل با روابط عمومی را داشته‌اند انتخاب کرده‌اند.

https://pvst.ir/c6l
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو