رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۸ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بنیانگذار «معتبره» معتقد است کسبوکارها تحمل نظر منفی را ندارند و به لحاظ قانونی هم میتوانند بابت نظرات منفی از معتبره شکایت کنند. او این موضوع را اصلیترین چالش معتبره میداند.
به گزارش پیوست علیرضا جلیلی، بنیانگذار استارتآپ معتبره درباره فعالیتهای معتبره میگوید: معتبره یک سیستم اعتبارسنجی مردمی است که بهصورت واقعی تجربههای افرادی که از خدمات وبسایت، صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرامی خرید کردهاند را به اشتراک میگذارد و دیگران هم میتوانند این تجربه خرید را مشاهده کنند. فعالیت معتبره از خرداد سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.
جلیلی در ادامه میگوید: اینماد سایتهای فروش آنلاین را چک میکند و به مواردی مثل؛ آدرس، مالک، تلفن و غیره میپردازد، اما به این مورد توجهی ندارد که کیفیت و خدمات پس از فروش آن چطور است. در این شرایط ما معتبره را به عنوان یک سیستم اعتبارسنجی واقعی تاسیس کردیم که هم به کسبوکارها کمک کنند که فروششان را افزایش دهند و هم به مردم کمک کند که کسبوکارهای خوب را پیدا کنند و از آنها که نامعتبر هستند فاصله بگیرند. ضمن اینکه یکسری از کسبوکارهایی که خوب فعالیت میکنند و به دلیل رقبای بزرگتر کمتر دیده میشوند، به کمک معتبره، نزد مردم شناخته میشوند و اعتبار بیشتری پیدا میکنند و این یکی از اهداف مهم معتبره است.
به گفته جلیلی در شرایط فعلی معتبره توانسته بسیاری از مشتریان کسب و کارهایی که به دلیل فیلتر اینستاگرام بازارشان آسیب دیده و مخاطبانشان را از دست دادهاند، به آنها باز گرداند. او در این باره میگوید: حتی نمونههای خیلی موفقی داریم که به واسطه اینکه با معتبره کار کردند و از مشتریهایشان خواستند که در معتبره برایشان نظر بگذارند، رشد ۴۰ درصدی در فروش را تجربه کردند.
جلیلی درباره چالشهای معتبره میگوید: مهمترین چالش معتبره وجود کسبوکارهایی است که دوست ندارند کیفیت پایین کارشان دیده شود. او میگوید: مثلا کسبوکاری در معتبره حضور دارد که بالای ۵۰۰ نظر منفی نسبت به آن وجود دارد. در این شرایط وقتی نظرهای منفی زیاد میشود آن کسبوکار از ما شکایت میکند. درحالی که ما همه نظرها را چک میکنیم و بعد از اطمینان، آن را منتشر میکنیم و اجازه نمی دهیم نظرات اشتباه منتشر شود.
او ادامه میدهد: ما سیستم اعتبارسنجی داریم و از کاربرمان میخواهیم ثابت کند که نظر او واقعی است. به لحاظ قانونی کسبوکارها میتوانند بابت نظر منفی شکایت کنند حتی اگر نظر کاربر کاملا درست و واقعی باشد. البته طبق صحبتهایی که ما با مشاوران حقوقی انجام دادیم این شکایتها نمیتواند برای ما دردسر ایجاد کند. در واقع به این شرط که یکسری موارد را رعایت کنیم و کاربرانی که نظر میدهند قوانین را بپذیرند. این موضوع برای ما مشکلساز نخواهد بود.
بنیانگذار معتبره درباره اطمینان نظرات کاربران و معیار پذیرش آن اینگونه توضیح میدهد: متاسفانه خیلی از افراد دائما دوست دارند از جایی بد بگویند. این چیزی نیست که ما بتوانیم بهطور قطعی جلوی آن را بگیریم اما به کسبوکارها این امکان را دادهایم که با API اختصاصی که دراختیارشان قرار میگیرد، از مشتریانی که از آنها خرید کردهاند نظرخواهی کنند. ما به نظرهای مشتریانی که از سمت خود کسبوکار دعوت میشوند، امتیاز اعتبار بیشتری میدهیم یعنی پنج ستارهای که یک مشتری از طرف یک کسبوکار نظر بدهد نسبت به فرد عادی سه برابر بیشتر است. ما اجازه نمیدهیم که یک نفر با چند اکانت نظر منفی بدهد و بعد از ثبت نظر ما اطلاعات او را ذخیره می کنیم.
جلیلی درباره چشماندازهای معتبره توضیح داد: اساس معتبره بر مبنای نیازی است که همه افراد برای خرید و دریافت خدمات در جامعه دارند، ما دائما درحال پرسوجو از حلقه اطرافمان هستیم. شروع معتبره از کسب کارهای آنلاین بود، اما برنامه ما این است که این فضا را به کسبکارهای آفلاین هم تعمیم دهیم. کافیست کاربر گوشی موبایل را خود را روشن کند و با جستوجوی واژه تعمیرگاه، معتبرترین تعمیرگاه اطراف به او نشان داده شود. این موضوع شامل تمام کسبکارها و بیزینسهایی میشود که به مردم کالا یا خدمات میدهند. او درباره تعداد کاربران در معتبره گفت: ما درحال حاضر نزدیک ۱۴۰۰ کاربر داریم و حدود ۲۰۰۰ نظر، در سایت ثبت شده است.
در آخر جلیلی با اشاره به رقبای خارجی معتبره گفت: ما ایده کلیمان را از «تراستپایلوت» گرفتیم سالانه ۲ بیلیون نظر در سایت آن ثبت می شود. اما بهواسطه اینکه این سایت برای ما خیلی محدود بود، پشتیبانی فارسی نداشت، کسبکارهای اینستاگرامی و تلگرامی را شامل نمیشد و فقط وبسایتها را شامل میشد ما روی معتبره کار کردیم و امکانات بیشتر و بیزینسهای محلی را به آن اضافه کردیم.