معاونت حقوقی ریاست جمهوری: سازمان غذا و دارو باید ضوابط فنی توزیع اینترنتی دارو را اصلاح کند
معاونت حقوقی ریاست جمهوری در نامهای به رئیس سازمان غذا و دارو، دستورالعمل ابلاغ شده…
۲۵ دی ۱۴۰۳
۲۱ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت اعلام کرد استارتآپهای حوزه سلامت تا سه ماه آینده به نظام ارجاع و بازخورد پرونده پزشکی بیماران متصل میشوند و بیمه سلامت موظف است تا ۶ ماه آینده از این سیستم، جدا شود.
به گزارش پیوست، سامانه نظام ارجاع توسط وزارت بهداشت به بهرهبرداری رسید و در شرایط فعلی دارندگان بیمه سلامت در صورت نیاز پس از مراجعه به پزشک خانواده از سوی او و به صورت برخط به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند. هماکنون این سامانه فقط به سامانه بیمه سلامت متصل است و به زودی قرار است بیمه تامین اجتماعی نیز به آن متصل شود.
در این سیستم، پس از این که بیمار به صورت سرپایی به مراکز درمانی مراجعه و توسط پزشک خانواده ویزیت میشود، پروندهای برای او تشکیل میشود که اقدامات، داروها و نظر هر پزشکی که بیمار را ویزیت کرده در آن ثبت شده است. هر پزشک خانواده در صورت صلاحدید میتواند بیمار را به پزشکان متخصص ارجاع دهد و پزشک متخصص به پروندهای که پزشک پیشین برای بیمار تدوین کرده دسترسی دارد.
با راهاندازی این سامانه نظام ارجاع به صورت خودکار هنگامی که نسخهنویسی به صورت الکترونیکی انجام میشود، نظر پزشکان سطوح مختلف و مهلت تعیین شده توسط آنها جهت پیگیری بیماری نیز ثبت میشود. این موارد، قابل رویت برای پزشکان بعدی نیز است.
راهاندازی این سیستم نگرانیهایی را در میان استارتآپهای حوزه سلامت ایجاد کرده است. آنها نگرانند که نظام ارجاع و بازخورد که فعلا قابل اجرا توسط بیمه سلامت است باعث شود بخش خصوصی به این فرآیند دسترسی نداشته باشد.
سیدرضا مظهری در گفتوگو با پیوست درباره دغدغه استارتآپهای حوزه سلامت میگوید: یکی از نگرانیهای فعالان حوزه استارتآپهای سلامت این است که با روندی که ما در پیش گرفتهایم، جایگاه بخش خصوصی محدود میشود اما باید به این موضوع توجه شود که ما برای شروع کار نمیتوانستیم با ۶۵ استارتآپ نسخهنویسی وارد گفتوگو شویم. برای تولید و توسعه محصول باید با یک سیستم کار کنیم تا سرویس به بلوغ برسد.
او ادامه میدهد: یکی از اقداماتی که در دستور کار داریم این است که از بیمه سلامت خواستهایم سرویسی که برای نظام ارجاع و بازخورد ایجاد شده است را به صورت Open API در اختیار استارتآپها قرار دهد تا آن را پیادهسازی کنند. ۶ ماه به بیمه سلامت فرصت داده میشود که بعد از پیادهسازی این سرویس توسط استارتآپها، کنار رود و بخش خصوصی نقش خود را ایفا کنند.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت میگوید: نمیتوانستیم در شروع یک فرآیند تحولگرا، ۶۵ استارتآپ را نیز درگیر کنیم. ما بیش از سه ماه با بیمه سلامت به صورت شبانهروزی جلسه برگزار کردیم تا چنین اتفاقی محقق شود.
او با اشاره به اینکه برای اتصال استارتآپهای حوزه سلامت به نظام ارجاع سندی تهیه شده است گفت: استارتآپها باید سند ERX یا سند ارجاع و نسخه الکترونیکی را در زیرمجموعه خود پیادهسازی کنند.
مظهری تاکید کرد که در شرایط فعلی استارتآپها از نسخه قدیمیتر سامانه نسخه الکترونیکی استفاده میکنند که در آن قابلیت ارجاع به پزشک متخصص وجود ندارد و فقط با ارتباطی که با مراکز بیمه و داروخانهها برقرار شده است پزشکان میتوانند از طریق آن نسخه خود را بنویسند.
او پیشبینی کرد تا ظرف سه ماه فعالان این حوزه با پیادهسازی نسخه جدید امکان ارجاع به پزشک متخصص را نیز در زیرمجموعه خود فراهم کنند.