skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت، راه برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۲۹ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۰ شهریور ۱۴۰۱

سلامت الکترونیکی و فناوری اطلاعات

فعالان حوزه فناوری و سلامت الکترونیکی بر این باورند که به نتیجه رسیدن پرونده الکترونیکی سلامت می‌تواند در داده‌کاوی برای دستیابی به سیاست‌های از پیش تعیین‌شده در حوزه سلامت کمک کند.

به گزارش پیوست، مهدی یوسف‌زاده، مدیر پروژه پرونده الکترونیکی سلامت، در دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات در جلسه آنلاین خوارزمی تاک با موضوع سلامت و فناوری اطلاعات گفت: ما در کشور ۱۹ صندوق بیمه داریم که دو یا سه صندوق بیمه بزرگ‌ترین هستند و ۹۹ درصد از جمعیت کشور را پوشش می‌دهند. منطقی نیست که در چنین شرایطی یک مجموعه بیمه پایه با کمتر از ۱۰۰ هزار کاربر بخواهد ساختار پایه‌ای را ایجاد کند که خدمات خود را به کل کشور توسعه بدهد و برای چنین توسعه‌ای منطق هزینه‌کرد وجود ندارد.

او با بیان اینکه نهاد رگولاتوری در اینجا باید بتواند این سرویس‌ها را به این افراد بدهد و در کاهش هزینه‌ها کمک کند افزود: شرکت‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلفی سرویس‌ها را با کیفیت بهتری به مردم ارائه کنند و همه اینها با برنامه‌ریزی در حوزه سلامت امکان‌پذیر است. اینکه ارائه سرویس‌ها از حالت تمرکزی که امروز شاهد آن هستیم خارج شود و مناطق دوردست و کمتر برخوردار بیشتر دسترسی داشته باشند.

یوسف‌زاده در ادامه به اهمیت پذیرش فعالیت استارت‌‌آپ‌ها در حوزه سلامت الکترونیکی توسط سایر نهادها اشاره کرده و ادامه داد: دائماً این نگرانی وجود داشت که همه این دغدغه‌ها قابل برطرف شدن بود. پزشکان و وزارت بهداشت نگرانی‌هایی داشتند که تلاش شد این نگرانی‌ها توجیه و برطرف شود. همچنان نیاز است که ضوابطی ایجاد شده و همه پزشکان بتوانند از امضای دیجیتالی در بخش نسخه الکترونیکی استفاده کنند.

او در بخش دیگری از سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که در نهایت این چرخه منجر به سیل عظیمی از اطلاعات منجر می‌شود که می‌تواند در داده‌کاوی کمک زیادی به دولت کند تا برای دورنمایی که قبلاً وجود داشته سیاست‌گذاری انجام شود.

 تامین اعتبارات کافی نبود

امین بیگلرخانی، مدیر مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه این جلسه آنلاین از اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت الکترونیکی و چالش‌های موجود گفت.

او با اشاره به اینکه یک آسیب‌شناسی از وضعیت فعلی و مشکلاتی که در حوزه سلامت الکترونیکی وجود دارد توضیح داد: سال‌هاست که وزارت بهداشت پرونده الکترونیکی سلامت را پیگیری می‌کند اما به دلایلی موفق نشدند که در مجموعه وزارت بهداشت جریان اصلی را ایجاد کند. آسیب‌شناسی‌های ما نشان می‌دهد در حوزه سلامت الکترونیکی معماری و نقشه راه یکپارچه نداشته‌ایم. درست است که قوانین توسعه پنجم و ششم وجود داشته اما بسیار کلی بود و نقش‌ها و ذی‌نفع‌ها مشخص نبود.

بیگلرخانی در ادامه مرور مستندات بالادستی و تاریخچه‌ها را از جمله اولین اقدامات انجام‌شده خود دانست و گفت: گزارش‌های قبلی نشان می‌داد همیشه یک دلخوری اساسی بین سیاست‌گذار حوزه سلامت و بیمه تامین اجتماعی وجود داشته است که به موجب آن این دو نهاد در برخی موارد در حال موازی‌کاری با هم بوده‌اند.

او ادامه داد: خوشبختانه در قانون بودجه ۱۴۰۱ بودجه‌ای برای مرکز آمار و اطلاعات وزارت بهداشت دیده شد و به همین دلیل ما توانستیم با همکاری وزارت ارتباطات و سایر دستگاه‌های مرتبط آیین‌نامه اجرایی توسعه و استقرار نظام سلامت الکترونیکی تدوین کنیم که در این آیین‌نامه حدود صد وظیفه برای سازمان‌های مختلف در نظر گرفته شده است.

بیگلرخانی در ادامه مشکلات این حوزه را برشمرد و نداشتن ساختار اجرایی مناسب برای پرو‌ژه‌ها، تغییرات مدیریتی در سطح وزارت بهداشت و عدم تامین اعتبارات کافی را از جمله مشکلات پیش‌آمده در آسیب‌شناسی‌ها دانست.

او در آخر گفت: پیشنهاد ما این است که در صورت ممکن قرارگاه یا یک کمیته‌ ذیل معاونت تشکیل شود.

https://pvst.ir/d7h
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو