skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آینده هوش مصنوعی چه خواهد شد؟

فاطمه نظر محمدی عضو تحریریه

۲۷ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

هوش مصنوعی

شاید ChatGPT مهم‌ترین موضوعی باشد که این روزها در زمینه هوش مصنوعی مطرح شده‌است، اما فارغ از آن هوش مصنوعی حال بخشی از زندگی روزمره ماست؛ از صحبت با سیری یا بیکسبی گرفته برای تنظیم جلسات و برقراری یک مکالمه تا تشخیص فیلم مورد علاقه توسط مخاطب توسط نتفیلیکس. اما آینده‌ هوش مصنوعی چگونه خواهد شد؟

به گزارش پیوست، هوش مصنوعی (AI) که زمانی برای مردم و به‌خصوص فیلم‌سازان سوژه‌ای تخیلی بود، حالا به یک موضوع رایج در زندگی روزمره انسان‌ها تبدیل شده است.

بازار جهانی هوش مصنوعی که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۳ به ارزش ۱۴۲.۳میلیارد دلار برسد، به دلیل هجوم سرمایه‌گذاری‌ها،  به رشد پرشتاب خود ادامه می‌دهد. این درحالی‌ست که طی ۲ سال یعنی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، کل سرمایه‌گذاری سالانه جهانی شرکت‌ها در استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی حدود ۵ میلیارد دلار افزایش یافت که این میزان نیز تقریباً ۲ برابر میزان قبلیش بود. البته حالا جدیدترین کسب‌وکارهایی که با سرمایه‌گذاری بالایی برای هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، اغلب شرکت‌هایی در زمینه یادگیری ماشین و ربات‌های گفت‌وگو هستند که بر تعامل میان انسان و ماشین‌ متمرکزند.

شرکت نرم‌افزاری CHI در مقاله‌ای که اخیراً با عنوان «هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳» منتشر کرد، با بررسی ابعاد اهمیت این حوزه در سال جاری میلادی، تأکید کرد که هوش مصنوعی دیگر فقط یک فناوری هیجان‌انگیز نیست و در بخش‌های مختلف تجاری تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال،Spotify  با استفاده از داده‌های کاربران، مانند لیست‌های پخش یا سابقه گوش دادن، رضایت کاربر را افزایش می‌دهد و پیش‌بینی کند کدام آهنگ می‌تواند مورد علاقه کاربرانش باشد.

تحولاتی که هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ رقم می‌زند

براساس پیش بینی‌های مجله فوربس، تا سال ۲۰۳۰، هوش مصنوعی احتمالاً دیگر با سناریوها و برنامه‌های کاربردی ساده قابل پذیرش نیست؛ انتظار می‌رود که بیماری‌های تهدیدآمیز را در مراحل اولیه شناسایی و شرایط آب و هوایی یک منطقه بزرگ جغرافیایی را طی چند ماه پیش‌بینی کند و در واقع تبدیل به یک همکار دیجیتال برای بشر شود. این‌ها فقط چند احتمال از تأثیر بالقوه هوش مصنوعی بر زندگی و کار در سال‌های آینده است.

در عین حال تا کنون پیش‌بینی‌های متعددی درخصوص اینکه هوش مصنوعی جای منابع انسانی را می‌گیرد، مطرح شده است، اما چت ‌جی‌پی‌تی در پاسخ به پرسش کاربران خود در این زمینه گفته بود که این ابزار جای منابع انسانی و مشاغل آن‌ها را نخواهد گرفت، بلکه همکار انسان‌هاست.

ولی برخی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد مشاغل جهانی تا سال  ۲۰۳۰ تغییر می‌کنند و مشاغل کم درآمد که نیاز به مهارت خاصی ندارند در مرز از بین رفتن قرار می‌گیرند و شاغلان آن حوزه‌‌ها باید بازآموزی شوند.

امروزه هوش مصنوعی در هر سه بعد محاسبات، داده و الگوریتم در حال تکامل است و به‌گفته فوربس، زمینه پذیرش تمامی این موارد در تمام عرصه‌های زندگی و کار انسان‌ها را تا سال ۲۰۳۰ تعیین خواهد شد.

اعلام هشدار برای پیامدهای هوش مصنوعی

هر چند هوش مصنوعی مزیت‌های متفاوتی خواهد داشت اما متخصصان آینده سلامت از جمله پروفسور نیکول هارتی در مورد آینده آن و تاثیرش روی سلامت انسان هشدار می‌دهند. از نظر آنان ما باید نسبت به پیامدهای احتمال و ناخواسته هوش مصنوعی آگاه باشیم و در صورت بروز آن را مدیریت کنیم. این می‌تواند شامل نقض حریم خصوصی و برانگیخته شدن قشر محروم باشد.

دانشگاه هارواردنیز پیش‌تر با طرح این پرسش که «آیا ما آماده‌ایم؟» این سوال را مطرح کرده بود که آیا ما پاسخی برای معضلات قانونی و اخلاقی که مطمئناً از ادغام روزافزون هوش مصنوعی با زندگی روزمره ما ناشی می شود، داریم؟

با این حال، چند سال پیش، ولادیمیر پوتین به روس‌ها گوش‌زد کرده بود که کشوری در آینده بر جهان مسلط خواهد شد که در فناوری‌های هوش مصنوعی پیشتاز باشد.

https://pvst.ir/egx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو