skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آیا «کارنامه» می‌تواند بازار خودروی دست‌ دوم را تغییر دهد؟

۲۸ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ اسفند ۱۴۰۱

نیما نامداری مدیرعامل کارنامه

صنعت خودرو جزو صنایعی است که نقش استارت‌آپ‌ها در آن صنعت هنوز پررنگ نشده و نتوانسته‌اند تغییری در آن ایجاد کنند از نظر نیما نامداری مدیرعامل کارنامه صنعت خودرو غول مرحله آخر است که استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های تکنولوژی سراغ آن رفته‌اند و می‌خواهند در آن تغییری ایجاد کنند.

نیما نامداری، مدیرعامل کارنامه در برنامه ایستگاه پیوست گفت: با وجود اینکه عمر کارنامه تقریبا به دو سال و نیم می‌رسد اما حجم ماشین‌هایی که امسال(۱۴۰۱) توسط کارنامه معامله شد از حجم ماشین‌هایی که در بورس کالا عرضه شد بیشتر است.

او در پاسخ به این سوال که چرا مردم به کسب و کارهای جدید مانند کسب و کارهای سنتی اعتماد نمی‌کنند گفت: برای بخش زیادی ازمردم این روزها ماشین امن‌ترین دارایی است و فرد کل عمرش روی آن سرمایه گذاری می‌کند به همین دلیل حساسیت روی آن بسیار بالاست. وقتی فرد روی موضوعی خیلی حساس است مسئله اعتماد به مشاور خیلی پررنگ‌تر می‌شود قطعا پلتفرمی مثل کارنامه باید تلاش کند اعتماد آدم‌های بیشتری را جلب کند این اعتماد در ۲ حوزه خلاصه می‌شود؛ اول خبرگی فنی، یعنی کاربر احساس کند که شما دانش فنی کافی دارید. ساختن این موضوع زمان‌بر است و صرفا با تبلیغات به دست نمی‌آید بلکه باید با تجربه ساخته می‌شود.

او ادامه داد: عامل دوم مدیریت ریسک است؛ ما در کارنامه در یک سال اخیر فهمیدیم که باید بخشی از ریسک طرفین معامله را تقبل کنیم. صرف داشتن توانایی فنی جلب اعتماد صورت نمی‌گیرد.

نامداری درمورد اینکه کسب و کارهای جدید مانند کارنامه توانسته‌اند برای بازار‌های سنتی خلق ارزش کنند گفت: به نظرم برای قضاوت خلق ارزش نکردن کارنامه خیلی زود است زیرا کارنامه کلا ۲ سال و نیم است شروع به فعالیت کرده است. صنعتی که در کشور عمر ۱۰۰ ساله دارد و صدها هزار نفر از این طریق زندگی می‌کنند، خیلی زود است که ما در زمان کوتاه بخوهیم این صنعت را تغییر دهیم و نقش برهم‌زنندگی استارت‌آپ‌ها را بازی کنیم. صنعت خودرو آن غول آخری است که تکنولوژی هنوز آن را تغییر نداده‌است. هیچ شرکت تکنولوژیکی بزرگی در دنیا دیده نمی‌شود که تمرکزش بر خودرو باشد برای همین خیلی از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی دارند تلاش می‌کنند روی خودرو سرمایه‌گذاری کنند.

مدیرعامل کارنامه گفت: کارنامه سعی کرده در بازار دست دوم خرید و فروش خودرو تا حدودی اطمینان را برای خریدار خودرو ایحاد کند. خیلی از ماشین‌هایی که در دیوار گذاشته می‌شد دست دوم است و قیمت‌گذاری برای آنها مسئله سختی بود. برای سنجش ایمنی کیفیت ماشین، کارنامه وارد عمل شد. این فضای کاری سخت‌تر است زیرا بازیگران بیشتری دارد و همچنیین کارنامه کسب و کاری جوان است.

نیما نامداری ایستگاه پیوست

بازار ماشین‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان

مدیرعامل کارنامه با اشاره به اینکه کارنامه در خصوص ماشین‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان در تهران تقریبا حرف اول را می‌زند گفت: کارنامه در ماشین‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان در تهران گزینه اول کارشناسی است. ما در ماه حدود ۱۰ هزار مراجعه کننده کارشناسی داریم که به دلیل کمبود ظرفیت بخشی از آنها را نمی‌توانیم سرویس دهیم. در ماشین های زیر ۵۰۰ میلیون تومان کار کمی سخت است زیرا به دلیل شرایط بد صنعت خودرو، انبوهی ماشین فرسوده و از کار افتاده وجود دارد که کارشناسی آن خیلی سخت است.

نامداری گفت: باید توجه کرد که این روزها مردم به ماشین به چشم سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند و مواجه مردم یک مواجه غیرفنی است یعنی مردم ماشین نمی‌خرند که فقط از آن استفاده کنند بلکه به آن به چشم سرمایه گذاری نگاه می‌کنند.

چرا لیزینگ روی کارنامه به نتیجه نرسید؟

او درباره نحوه اعطای وام به خودروهای دست دوم گفت: بزرگترین چالش در لیزینگ بحث کارشناسی است. همچنین بانک‌ها از سمت دیگر مایل به اعطای وام هستند اما نمی‌دانند ماشینی که بابت آن پول می‌دهند چقدر می‌ارزد که طبق آن وام دهند در این شرایط کارنامه به میان می‌آید. ما در سه، چهار ماه اخیر با ۱۰ لیزینگ و بانک مجوزدار از بانک مرکزی فعالیت کردیم. اما در این مدت به مشکل اساسی برخوردیم. مثلا اگر فرد ۳۰۰ میلیون تومان برای خرید ماشین وام بگیرد با بهره‌هایی که وجود دارد باید ماهی حدود ۲۱ میلیون تومان قسط دهد و این مبالغ برای مردم نمی صرفد.

او دلیل اصلی متوقف کردن لیزینگ را ناتوانی مردم و کاربران کارنامه در بازپرداخت اقساط خرید خودروی دست دوم عنوان کرد.

چرا خریداران خودرود از سرویس کارنامه استفاده می‌کنند؟

نامداری ادامه داد: در اقتصاد موضوعی داریم که گفته می‌شود در بازارهایی که عدم تقارن اطلاعاتی وجود داشته باشد، نابهینگی تصمیم گیری شکل می‌گیرد. مثلا فروشنده ماشین به خریدار اطلاعات غلط از ماشین می‌دهد در این شرایط خریدار برای فروش ماشین درآینده ضرر می‌کند. کارشناس در کارنامه به خریدار کمک می‌کند و این عدم تقارن اطلاعاتی را کاهش می‌دهد. به همین دلیل عمده مشتری‌های ما در سرویس کارشناسی خریدارن هستند. ایجاد انتقال نقطه تعادل معامله خودرو از جایی که یکی از طرفین ضرر می‌کند به جایی که هردو طرف مسئول آن هستند حرکت می‌کند. این مسئولیت را ما خلق می‌کنیم.

مدیرعامل کارنامه درباره عمده کابران کارنامه که خریداران هستند گفت: در کارشناسی بیشتر خریدار سمت ما می‌آید زیرا کسی که در نقطه ابهام است خریدار است. ۲ سرویس دیگر هم داریم تحت عنوان فروش سفارشی و خرید سفارشی که آن موضوعش متفاوت است. در فروش سفارشی مشتری تمام مبحث خرید از صفر تا ۱۰۰ را به کارنامه می‌سپارد. در خرید سفارشی برعکس است، خریدار طبق بودجه خود کل مراحل پیدا کردن و خرید ماشین را به کارنامه می‌سپارد.

کارنامه وارد حوزه خدمات پس از فروش می‌شود

او درباره سرویس جدید کارنامه که حوزه خدمات پس از فروش است ادامه داد: ما یک سرویس جدیدی داریم که از سال آینده تمرکز اصلی‌مان روی این مبحث است و آن حوزه خدمات است. ماشین صفر خدمات پس از فروش دارد اما ماشین دست دوم ندارد. زنجیره اعتماد چیزی است آدم‌ها به آن احتیاج دارند. ما در کارنامه به دلیل اینکه افرادی که ماشین را به اعتماد ما می‌خرند خیال راحتی بابت ادامه کار داشته باشند، سرویسمان را بسط می‌دهیم و بعد از خرید هم تا مدت‌ها کنارشان باشیم. سرویس مشاوره آنلاین هم داریم که به آنها از راه دور کمک کنیم.

https://pvst.ir/egz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو