skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سرانجام بانکداری باز چه خواهد بود؟

سمانه سمیع تحریریه

۱۱ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مدیرعامل فینوتک سعید قدوسی‌نژاد معتقد است ایجاد یک بستر واحد برای پلتفرم‌های بانکداری باز، یک زنگ هشدار برای آنهاست و می‌تواند برنامه‌‌های توسعه‌ای آنها را تحت شعاع قرار بدهد.

سعید قدوسی‌نژاد، مدیرعامل فینوتک در ایستگاه پیوست اعلام کرد: به نظر می‌رسد این روزها اسم «دیبا» بیشتر از روزهای قبل به گوش می‌رسد و این موضوع نگران کننده است. او در این باره گفت: دغدغه ما در  زمینه دیبا همچنان برقرار است. اما مشکل اصلی اینجاست که رگولاتوری هیچ سرنخ و ایده‌ای به ما نمی‌دهد که قرار است فعالیت دیبا به چه شکل باشد و این فضای مبهم آزار دهنده است.

به باور مدیرعامل فینوتک در بازار بانکداری باز که هنوز ۱۰ درصد آن هم به خوبی شکل نگرفته است حضور رگولاتور می‌تواند آینده ۹۰ درصدی این بازار را تحت شعاع قرار بدهد. او در ادامه به سردبیر پیوست می‌گوید: ما همچنان راجع به دیبا بر اساس حدس و گمان صحبت می‌کنیم چون هیچ یک از فعالان این حوزه اطلاعات درستی در این زمینه ندارند، اما حضور رگولاتور می‌تواند دامنه سرویس‌های بیزینس‌ ما را کمتر کند.

کار اصلی، شناسایی نیازهای فین‌تکی‌هاست

به عقیده قدوسی‌نژاد کار اصلی بانکداری باز شناسایی نیازهای فین‌تکی‌هاست. او در این باره می‌گوید: ما در زمینه حضورمان در بازار موفق بوده‌ایم چون سرویس‌های ما کارمزدی است و در حال حاضر بین ۲۰۰ تا ۲۱۰ API داریم که حدود ۸۰ تا از آنها شناخته‌شده تر و پرکاربردتر هستند.

به گفته قدوسی‌نژاد فینوتک در حال حاضر با بانک آینده که از قدیم سهامدار با واسطه آنهاست سطح همکاری بسیاری خوبی دارد و در کنار بانک آینده با بانک خاورمیانه، بانک پاسارگاد، پارسیان و کشاورزی هم همکاری می‌کنند که هر یک از این بانک‌ها با ۵ کر متفاوت مشغول به کارند.

مدیرعامل فینوتک همچنین در زمینه چالش‌های همکاری با سایر سازمان‌ها می‌گوید: تصور ما این است که تفاوت ما با بقیه بازیگرهای صنعت در این است که کارمان را از بازار شروع می کنیم نه از تامین، می‌بینیم که مشتری چه نیازی دارد و به دنبال آن می‌رویم. برای همین است که ما سرویس غیربانکی نیز زیاد داریم. گرچه سرویس‌های بانکی مثل تهیه شماره شبا، شماره حساب و چنین گزینه‌هایی نیز در سرویس‌های فینوتک وجود دارد. یکی از کارهای مهم API Automation است، یعنی به جای اینکه یک نفر از روی کارت بخواند به صورت اتوماتیک این اتفاق بی‌افتد. حالا بیشترین تمرکز ما روی انتقال وجه است و ما یک خط قرمزی داریم که وارد حوزه کارتی نشویم و سمت حساب کار کنیم. گرچه این بخش سخت‌تر است، اما امکاناتش بیشتر است و هم بیشتر به موضوع فعالیت ما مربوط می‌شود.

علاوه بر اینکه ما ۳ سال پیش با شهرداری کرج، مشهد و تهران قراداد بستیم. با مشهد پیاده سازی تستی انجام دادیم. منتهی دو مشکل سمت شهرداری وجود دارد، یکی اینکه شهرداری‌ها جزایر جدایی هستند. یعنی شهرداری تهران و مشهد متفاوتند و تمام شهرداری‌ها بین تهران و مشهد هم متفاوت کار می‌کنند و در شرایطی که حدود ۴۰۰ شهر داخل تقسیمات جغرافیایی وجود دارد این کار سخت و گاه غیرعملی می‌شود. مضاف بر اینکه در تهران و مشهد که بیش از ۲۵٪ جمعیت کشور حضور دارند هم در این حوزه مشتری به قدر کافی نداشتیم. شاید به این دلیل که خدمات یکپارچه و برای تمام کشور نبود.  شاید هم به خاطر اینکه شهرداری خودش موازی سرویس را ارائه می‌داد. چند جای دیگر هم این کار را کردیم مثل بازار سرمایه که مهم بود و تعداد زیادی API داشتیم. مثل سرویس‌های اطلاعاتی و دیگری ابزار‌های مثل احراز هویت.

خدمات احراز هویت

قدوسی‌نژاد در زمینه سجام و احراز هویت هم گفت: در زمان رونق بورس وارد سجام شدیم، اما همکاری را متوقف کردیم. چون رقبایی در این زمینه  مثل شرکت‌های پردازش مالی داشتیم که از ما آپدیت‌تر بودند و هم رایگان سرویس ارائه می‌دادند. در واقع در بسیاری از جاها که خواستیم وارد شویم و نوآوری کنیم یا رگولاتوری یا تضاد منافع دست و پایمان را بست و نتوانستیم برای مثال بیمه را با بانک گره بزنیم یا سرویس های شهرداری را روی بستر و یک سرویس جدیدی ارائه کنیم. گرچه از منفی‌ها گفتم اما این سال‌‌ها شاهد نکات مثبتی نیز بودیم.
ما روی سرویس‌های واریز، دو طرفه یا سه طرفه روی اینها حجم تراکنش خوبی داریم،مشتریانی مثل پرداختیارها، برخی پلتفرم‌ها مثل اتاقک، سینما تیکت و تخفیفان واریزهایشان روی سرویس ما انجام می دهند.
به گفته قدوسی‌نژاد تمرکز اصلی فینوتک و نقطه هدف فینوتک هر کجایی است که اتصال به بانک نیاز است. مثلا اعتبار سنجی با کمک بانک، رتبه‌بندی و سرویس احراز هویت که در حال حاضر به آبانکِ بانک آینده برای افتتاح حساب آنلاین ارائه می‌شود.
به باور قدوسی‌نژاد در حال حاضر فینوتک در تلاش است آگاهی‌ها سمت بازار را بیشتر کند. او در این باره می‌گوید:  ما در پنج شش سال گذشته متوجه شده‌ایم کهخیلی از کسب و کارها مشخصا به سرویس ما نیاز دارند اما از وجود آنها در فینوتک مطلع نیستند و این موضوع به خودی خود نشان می‌دهد که ما باید روی آگاه‌سازی کاربران و بازار مخاطبانمان بیشتر فعالیت کنیم.
https://pvst.ir/ec3
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو