پرفروشترین برندهای موبایل چه زمانی سرویس نسل پنجم را در ایران فعال میکنند؟ 5G پشت دیوار تحریم
کمتر از یک ماه تا پایان سال ۲۰۲۴ زمان باقی مانده و علیرغم وعدههای پیشین،…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ بهمن ۱۴۰۱
سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، اعلام کرد مخاطب موضوع اینترنت فقط وزارت ارتباطات نیست، بلکه در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و با حضور همه قوا موضوع مسدودسازی پلتفرمهایی که بستر ناامنی میشوند مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش پیوست، رئیسجمهور در گفتوگوی ویژه تلویزیونی خود گفت: قبل اغتشاشات محدودیتی برای برخی پلتفرمهای خارجی ایجاد نشده بود. این پلتفرمها بستری برای ایجاد ناامنی شدند. کجا اجازه میدهند یک پلتفرم خارجی بستری برای ایجاد ناامنی باشد؟
اشاره رئیسجمهور به فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ و همچنین گوگلپلی به عنوان پلتفرمهای پرکاربرد در ایران است.
او تاکید کرد: مخاطب موضوع اینترنت فقط وزارت ارتباطات نیست، بلکه در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با حضور همه قوا بررسی شده است که اگر پلتفرمها همچنان بستر ناامنی باشند، نمیتوان به آنها اجازه فعالیت داد.
او این سوال را مطرح کرد که اروپاییها چرا دو استاندارد دارند؟ برای خودشان میپسندند که دفتر خدمات هر پلتفرمی که در داخل کشورشان فعالیت میکند در داخل آن کشورها وجود داشته باشد، شورای عالی امنیت ملی هم همین را خواسته که آنها پاسخگوی فعالیت خود باشند و در کشور ما ناامنی ایجاد نکنند.
مرکز ملی فضای مجازی ۱۶ آذرماه طی نامهای به متا (شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام) از این شرکت خواست علاوه بر اینکه نماینده خود را در قبال ایران معرفی میکند سیاستهایشان را با سیاستهای داخل ایران سازگار کند؛ این شرکت هیچگاه به این نامه به صورت رسمی پاسخ نداد.
رئیسجمهور افزود: تصمیم این است که هر پلتفرمی باید پاسخگو باشد، زیرا وقتی پاسخگو نباشد، مشکل ایجاد میشود و بستر ناامنی میشوند.
او ادامه داد: وزارت ارتباطات نیز در این میان تلاش کرد تا پلتفرمهای داخلی ایجاد و آن را جایگزین پلتفرمهای خارجی کند تا مردم از این پلتفرمها استفاده کنند؛ این کار صورت گرفته تا مردم در کسبوکار دچار مشکل نشوند.
او گفت: من معتقدم اختلالی در اینترنت نباید باشد و ما حتماً موافق اختلال در اینترنت نیستیم، اما هر پلتفرمی بخواهد در کشور فعالیت کند نباید در کشور ناامنی ایجاد کند.
رئیسی در میان صحبت خود تاکید کرد که نظرش در مورد اینترنت عوض نشده است. طبق گفته او زندگی، کسبوکار و ارتباطات مردم در فضای مجازی انجام میشود. این محیط باید آرامشبخش باشد و دسترسی به آن به سادگی فراهم شود.
او گفت: به وزیر ارتباطات گفتهام نباید در اینترنت اختلالی باشد و مردم باید به سادگی به آن دسترسی داشته باشند. اختلال در اینترنت موجب گله ما نیز هست.
او از اقدامات انجامشده از سوی وزارت ارتباطات در زمینه شبکه ملی اطلاعات و فیبرنوری تقدیر کرد و گفت: وزارت ارتباطات شبانهروز کار میکند تا خطوط ارتباطی را برقرار کند و اینترنت در روستا و شهر مشکلی نداشته باشد.