استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ بهمن ۱۴۰۱
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده درصدد رفع محدودیتهای قابل برطرف کردن است. عیسی زارعپور قول داده در روزهای آینده اخبار خوبی در این زمینه شنیده شود با این حال تاکید کرده پلتفرمهای اینستاگرام و واتساپ که بنا بر مصوبه نهادهای امنیتی مسدود شدهاند مشمول این اتفاق نمیشوند اما در روزهای آینده کلابهاوس رفع فیلتر میشود.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور در حاشیه برگزاری مراسم رونمایی از موتورسیکلتهای برقی موزعین شبکه ملی پست درباره رفع فیلتر شبکههای اجتماعی خارجی و در جمع خبرنگاران گفت: قبلاً عرض کردم کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسئول فیلترینگ است که ۱۲ عضو دارد که همه اعضای آن دولتی نیستند.
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به اینکه این وزارتخانه مخالف قطعی اینترنت در روزهای برگزاری کنکور سراسری بوده است گفت: دو روز گذشته آخرین روزهایی بود که ما اینترنت را برای برگزاری کنکور قطع میکردیم و این موضوع به سازمان سنجش اطلاع داده و از آنها خواسته شده برای تیرماه به فکر راههای جایگزین باشند.
زارعپور افزود: ما از قبل هم مخالف قطعی اینترنت بودیم. تقاضای دوستان سازمان سنجش بیش از این بود اما با مخالفت وزارت ارتباطات به حداقل ممکن رسید. تلاش کردیم قطعی اینترنت فقط در حوزههای امتحانی باشد اما سیگنالهای بیسیم محدوده را به شعاع چند صد متر در نقاط پرچگال پوشش میدهد و طبیعی است که نقطهای قطع نشود. از هموطنانی که در محدوده BTSهایی بودند که در نزدیکی حوزههای برگزاری کنکور قطع شده بود عذرخواهی میکنیم. ما به هیچ وجه دیگر اینترنت را برای کنکور قطع نخواهیم کرد.
زارعپور درباره اختلال اینترنت در روزهای گذشته گفت: روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مرکز تبادل ترافیک کشوری در تهران مشکلی به مدت یکی دو ساعت داشتیم که به همت دوستان برطرف شد. در حال حاضر هیچ مشکلی وجود ندارد.
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه شورای رقابت به تازگی بازار اینترنت ثابت را انحصاری تشخیص داده گفت: نظر شورای رقابت کارشناسی نیست. گروهی از دوستان را در سازمان تنطیم مقررات مامور کردم که پاسخ لازم را به این مصوبه بیان کنند. ما به این مصوبه اعتراض خواهیم کرد.
طبق گفته او، انحصاری وجود ندارد مخصوصاً با آغاز پروژه فیبرنوری کسبوکارها و منازل که ۱۰ بازیگر دارد، اصلاً انحصار معنایی ندارد.
زارعپور درباره آییننامه حمایت از سکوها و کسبوکارهای اقتصاد دیجیتالی گفت: اجرای این آییننامه به طول میانجامد. ما کارگروهی را مسئول اجرای این طرح کردهایم که به صورت هفتگی جلسه دارند و تکالیف دستگاههای مختلف را پیگیری میکنند. موضوع معافیت مالیاتی کسبوکارهایی که در سکوهای داخلی فعالیت میکنند ابلاغ شده و این کسبوکارها تا دو سال و تا سقف دو میلیارد تومان از معافیت مالیاتی برخوردارند.
وزیر ارتباطات درباره پیوستن موتورسیکلتهای برقی به ناوگان پستی کشور گفت: این موضوع آغاز یک حرکت بزرگ بود. ما در تهران حدود هزار تا ۱۲۰۰ موتورسیکلت در ناوگان پستی داریم و با رویداد امروز شاهد خدمترسانی موتورسیکلتهای کاملاً ایرانی هستیم که نه آلودگی صوتی دارد نه محیطزیستی و همه استانداردهای لازم را دارد.
او افزود: ما در شرکت ملی پست به عنوان اولین دستگاه دولتی به طور گسترده از این محصول دانشبنیان بومی استفاده خواهیم کرد. حدود ۷۰ درصد هزینه در اختیار داشتن این موتورسیکلتها از تسهیلاتی که شهرداری تقبل کرده پرداخت میشود و مابقی را موزعین محترم به صورت قسطی از طریق شبکه بانکی کشور و به صورت قسطی پرداخت میکنند. بخشی هم از سوی وزارت ارتباطات تقبل میشود. مالکیت این موتورها در اختیار پستچیهاست.
همچنین زارعپور از افتتاح پنجره خدمات دولت هوشمند در دهه فجر خبر داد. او درباره اثر الکترونیکی کردن ارائه خدمات دولتی بر کاهش مشکلات محیطزیستی گفت: ما با هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات میتوانیم شاهد کاهش سفرهای درونشهری باشیم.
او ادامه داد: دولت سیزدهم با شناخت نقش این فناوری، توسعه آن را نصبالعین خود قرار داده است. به عنوان مثال، کارگروه اقتصاد دیجیتال هدف خود را هوشمندسازی همه بخشهای کشور تعیین کرده است.
زارعپور با اشاره به اینکه نسخه اول پنجره خدمات دولت هوشمند در دهه فجر افتتاح خواهد شد گفت: این طرح نقش موثری در کاهش رفتوآمد مردم میان ادارات مختلف خواهد داشت. برای مثال، با توسعه پنجره خدمات دولت هوشمند تمامی سوابق خود را در سازمان تامین اجتماعی میتوان با یک کلیک دریافت کرد. شاید گسترش این برنامه، صدها هزار سفر را در روز کاهش دهد. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم شاهد ارائه ۶ هزار خدمت دولتی از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند باشیم.
او درباره پنجره خدمات دولت هوشمند در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۹۲ درصد دستگاههای اجرایی به این شبکه متصل شدهاند و امیدواریم تا دهه فجر بقیه دستگاهها نیز متصل شوند.
وزیر ارتباطات افزود: اتفاق بزرگی است که همه دستگاههای اجرایی تمامی خدمات خود را از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند عرضه میکنند. انشاءالله تا پایان سال شاهد ارائه ۵۰ درصد خدمات خواهیم بود و در سال آینده صد درصد خدمات از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه میشوند.
زارعپور در پایان گفت: پلیس هم به پنجره خدمات دولت هوشمند متصل شده و بخشی از خدمات عمومی خود از جمله گرفتن خلافی خودرو و کارت پایان خدمت و تعویض گواهینامه را در این پنجره ارائه میدهد. بخشی از خدمات در سال آینده عرضه خواهد شد.