skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: فارغ از اینکه اینستاگرام رفع فیلتر شود دولت از پلتفرم‌های داخلی حمایت می‌کند

علی مومنی علی مومنی تحریریه

۱۰ آبان ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ آبان ۱۴۰۱

رونمایی از بسته حمایتی از کسب و کار اینترنتی

وزیر ارتباطات در رویداد معرفی بسته حمایتی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتالی اعلام کرد فارغ از اینکه اینستاگرام و واتس‌اپ رفع فیلتر شوند دولت از پلتفرم‌های داخلی که کسب‌وکار مردم روی آنها قرار دارد حمایت می‌کند. تنها کسب‌وکارهایی مشمول حمایت این بسته می‌شوند که کسب‌وکار خود را به پلتفرم‌های داخلی منتقل کنند.

به گزارش پیوست، امروز (۱۰ آبان ۱۴۰۱) وزارت ارتباطات و وزارت اقتصاد از بسته حمایتی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتالی را در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی کردند. در این بسته که وزارت ارتباطات از هفته آینده شروع به اجرای آن می‌کند ۱۴ ماده حمایتی تعریف شده که در ۳۰ بند اجرا می‌شود.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این رویداد گفت: امروز روز بزرگی برای کسب‌وکارهای اینترنتی است که شاهد تحول جدی در حمایت‌های دولتی خواهند بود. مهم‌ترین مصوبه‌ای که از سه چهار ماه قبل در کارگروه اقتصاد دیجیتال پیگیر آن بودیم حمایت از کسب‌وکارهای اینترنتی و پلتفرم‌هایی بود که مردم روی آن کسب‌وکار می‌کنند.

او ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که روی دو سکوی خارجی بنا بر ملاحظات امنیتی بود به این مصوبه شتاب دادیم و بالاخره امروز ابلاغ شد. در این بسته، تسهیلات بسیار خوبی در بخش‌های گوناگون پیش‌بینی شده است.

زارع‌پور همچنین اعلام کرد: صرف نظر از اینکه در ادامه برای دو پلتفرم (اینستاگرام و واتس‌اپ) چه اتفاقی بیفتد این کار را دنبال خواهیم کرد تا کسب‌وکارهای اینترنتی خود را توسعه دهند.

او اجرای این بسته حمایتی را نیازمند عزم ملی در همه دستگاه‌ها دانست و گفت وزارت ارتباطات از هفته دیگر بخش‌هایی را که مربوط به این وزارتخانه است اجرا می‌کند.

احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی، نیز در این مراسم حاضر شد و گفت: در یکی دو ماه گذشته کسب‌وکارها روزهای سختی را گذراندند. کسب‌وکارهای خوداشتغال در فضایی رقابتی و نوآور یکی از سالم‌ترین و بهترین انواع اشتغال و معیشت پایدار را ایجاد کرده بود اما متاسفانه ناآرامی‌ها ضربه سختی به اینها زد. حتماً بسیاری از خانوارها دچار تنگنای معیشتی شدند.

رونمایی از بسته حمایتی از کسب‌وکارهای اینترنتی قرار بود هفته گذشته ۳ آبان‌ماه صورت گیرد اما با انتشار خبری مبنی بر اختصاص هزار میلیارد تومان به صداوسیما برای تبلیغ از پلتفرم‌های داخلی که از سوی امیر حسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صمت صورت گرفته بود، رونمایی از این بسته حمایتی به تعویق افتاد. در بسته حمایتی از کسب‌وکارهای اینترنتی هیچ اشاره‌ای به تخصیص هزار میلیارد تومان به صداوسیما نشده است اما تاکید شده این سازمان باید سکوها یا پلتفرم‌های داخلی را حمایت کند و به مدت ۶ ماه ترجیحاً به صورت رایگان و در نهایت با نرخ فرهنگی اقدام به تبلیغ کسب‌وکارهای اینترنتی کند.

مواد بسته حمایتی

در این بسته پلتفرم‌هایی با حداقلی از کاربران از بخشی از حمایت‌ها برخوردار می‌شوند اما پلتفرم‌های بزرگ‌تر مشمول حمایت‌های بیشتری می‌شوند. در مورد کسب‌وکارها اما تمامی آنها مشمول این حمایت‌ها می‌شوند. در ابتدای آیین‌نامه این بسته حمایتی، در تعریف پلتفر‌م‌هایی که مشمول این حمایت‌ها می‌شوند آمده است: «سکوی داخلی که بر اساس ضوابط ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت نموده و به تایید وزارتخانه مذکور می‌رسد.» همچنین تنها کسب‌‌وکارهایی که از این پلتفرم‌های داخلی برای فروش کالا و خدمات خود استفاده کنند، مشمول حمایت‌هایی می‌شوند که خود به چند دسته تقسیم می‌شوند.

خدمات تکمیلی:‌

در بخش خدمات تکمیل مقرر شده کسب‌وکارهای خانگی و ثبت‌محور نیازی به اخذ مجوز ندارند و ثبت‌نام آنها در پلتفرم به منزله ثبت در درگاه ملی مجوزهاست. همچنین داده‌های کاربران در سکوهای مشمول، جزو اسرار تجاری بوده و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. قرار است طی یک برنامه زمان‌بندی‌شده به مرور خدمات دولتی از طریق سکوهای مشمول به مردم ارائه شود و سکوهای مشمول از مزایای قانونی حضور در پارک‌های علم و فناوری برخوردار شوند.

تسهیلات بانکی:

در بخش تسهیلات بانکی، مقرر شده به کسب‌وکارهایی که از سکوهای خارجی به سکوهای مشمول مهاجرت می‌کنند تسهیلات بانکی داده شود. همچنین افراد می‌توانند از حساب کاربری خود برای اعتبارسنجی در بانک‌ها بر اساس دستورالعملی که بانک مرکزی باید تهیه کند استفاده کنند. بانک‌ها نیز مجازند بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی حساب کاربری افرادی را که دنبال‌کنندگان بالایی دارند به عنوان وثیقه بپذیرند.

حمایت‌های تبلیغاتی:

حمایت‌های تبلیغاتی نیز در این آیین‌نامه به شکل «تخفیف حداکثری هزینه تبلیغات در دستگاه‌های دولتی، تخفیف حداکثری تبلیغات در صداوسیما برای سکوهای مشمول، برنامه‌سازی برای معرفی کسب‌وکارهای مشمول در صداوسیما، ارائه بسته‌های تبلیغاتی رایگان توسط سکوهای مشمول برای جذب دنبال‌کننده برای کسب‌وکارهای مشمول، اختصاص بسته ویژه تبلیغات پیامکی به کسب‌وکارهای مشمول و ممنوعیت تبلیغ سکوهای مشابه خارجی در برنامه‌های سازمان صداوسیما و سایر دستگاه‌های دولتی» در نظر گرفته شده است. همچنین دستگاه‌های دولتی موظف‌اند زمینه تبلیغ و معرفی سکوهای مشمول را فراهم کنند.

معافیت‌های مالیاتی:

معافیت مالیاتی تا سقف حدوداً دو میلیارد تومان درآمد در سال برای کسب‌وکارهای مشمولی که فاقد سابقه مالیاتی هستند در نظر گرفته شده است. همچنین به کسب‌وکارهای مشمولی که دارای پرونده مالیاتی هستند تخفیف داده می‌شود. علاوه بر این هزینه‌های راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار و سکوهای مشمول به عنوان هزینه مالیاتی محاسبه می‌شود.

تامین منابع و خدمات پستی:

در بخش تامین منابع صندوق نوآوری و شکوفایی باید به سکوهای مشمول برای توسعه زیرساخت‌های‌شان تسهیلات پرداخت کند و وزارت ارتباطات نیز باید برای تامین زیرساخت‌های اولیه از آنها حمایت کند. شرکت پست نیز مکلف است به سکوهای مشمول خدماتش را با تخفیف ارائه کند.

خدمات پرداخت:‌

در بخش خدمات پرداخت نیز این موارد برای سکوهای مشمول پیش‌بینی شده است: فراهم شدن امکان راه‌اندازی حساب امانی، خرید اعتباری، پرداخت مستقیم، کیف پول و درگاه پرداخت. علاوه بر این در صورت راه‌اندازی رمزریال، سکوهای مشمول می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

https://pvst.ir/dey
علی مومنی
علی مومنیتحریریه

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو