مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم: ایجاد سند هوش مصنوعی، اقدامی عجولانه بود
مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم معتقداست هوشمصنوعی به مفهوم جهانی در ایران ایجاد نشده است.…
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
۲۶ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ آذر ۱۴۰۱
دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده است جواب ندادن متا به نامه مرکز ملی فضای مجازی در حقیقت مقدمهای برای مجوز قانونی انسداد اینستاگرام است.
به گزارش پیوست، دبیرشورای عالی فضای مجازی، ابوالحسن فیروزآباد در گفتوگویی که با هفت صبح انجام داده اعلام کرده است تا زمانی که مجوز شورای امنیت برای مسدودسازی اینستاگرام و واتساپ به پایان نرسیده یا مصوبه و ابلاغ قانونی برای انسداد این دو پلتفرم نیامده باشد، مسیر مذاکره در مورد فعالیت این دو پلتفرم باز است.
در این گفتوگو که به نظر میرسد پیش از پاسخ متا به بیبیسی در مورد فعالیت نکردنش در ایران صورت گرفته است رئیس مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرده است که آنها در مذاکره خود از متا میخواهند استاندارد دوگانه در مورد ایران اعمال نکنند و دوم اینکه الگوریتمهایشان را علیه ایران دستکاری نکنند.
طبق گفته او، مطالعات بخش خصوصی فعال در دادهکاوی نشان میدهد ۸۳ درصد از هشتگها درتوییتر مربوط به کسانیاست که در ماه بیش از دوهزار توییت دارند و این رفتاری است که رباتها انجام میدهند.
مرکز ملی فضای مجازی ۱۶ آذر ماه طی نامهای به متا (شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام) از این شرکت خواست ظرف مدت ۱۰ روز علاوه بر اینکه نماینده خود در قبال ایران معرفی میکند سیاستهای خود را با سیاستهای داخل ایران سازگار کند.
همچنین در این نامه که مرکز ملی فضای مجازی خطاب به مارک زاکربرگ مدیر ارشد متا نوشته، خواستار پاسخگویی این شرکت به مکاتبات رسمی گذشته از طرف نهادهای مسئول کشور شده است.
هر چند متا به صورت رسمی هنوز به نامه مرکز ملی فضای مجازی پاسخ نداده است اما بیبیسی به نقل از یک سخنگوی متا گزارش داده است که این شرکت وارد مکالمه با مقامهای ایرانی نمیشود و اقدام به تعیین نماینده برای ایران نیز نخواهد کرد.
با توجه به پاسخ متا و همچنین اظهار نظر رئیس مرکز ملی فضای مجازی به نظر میرسد احتمال فیلتر ماندن اینستاگرام و واتساپ قوت گرفته است.
فیروزآبادی در بخشی از مصاحبه خود اعلام کرده است: «در دولت قبل ما به این نتیجه رسیده بودیم که بخشی از نیازهای مردم از راه اینستاگرام تامین میشود در دولت قبل قرار شده به دلیل آماده نبودن زیرساختهای شبکه ملی روی مصوبه سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی تا حدودی چشمپوشی کنیم و عملا بخشی از مصوبه شورای عالی فضای مجازی در مورد پیامرسانها را اجرایی نکردیم.»
در مصوبه شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۶ پیامرسانهایی که در مورد آنها شبه انحصار وجود دارد اطلاعات کاربران ایرانی را باید در داخل کشور نگهداری کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: متادر همه کشورها مشابه ما دفتر نمایندگی دارد و نیازهای آن کشور برطرف میکند. ضمن اینکه متا در کشور ما اقدامات دیگری هم انجام داده که هیچوقت با مردم کشورهای دیگر انجام نداده است مثل بستن بدون تذکر قبلی صفخات مردم عادی، سلبریتیها، استانداران، رئیس مجلس و وزرا.
او در پاسخ به این سوال که آیا خسارت وارد شده به اپراتورها موجب تغییر نظر مرکز ملی فضای مجازی خواهد شد گفت: قطعا ضرر و زیان اپراتورها در تصمیم گیریها موثر است؛ این پیامرسان برخلاف قوانین کشور ما فعالیت میکند و اگر خسارتی در میان نبود که ما مقابلش احتیاط نمیکردیم. احتیاط ما به این دلیل است که می خواهیم همه تبعات قضیه را در نظر بگیریم و کمترین خسارت مادی و معنوی برای مردم بوجود آید.
او همچنین در واکنش به این سوال که آیا بستن اینستاگرام ارزش از دست دادن این درآمد زیاد را دارد گفت: این را دیگر مسئولان باید تصمیم بگیرند. الان از لحاظ امنیتی به این نتیجه رسیدهاند که به دلیل زیانهای امنیتی، همان بهتر که فعلا بسته باشد چرا که بین چیزی که در واتساپ و اینستاگرام اتفاق میافتد، ارتباط مستقیمی با خشونت دارد.