دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت تیکتاک را تایید کرد
دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت یا فروش تیتتاک را در پرونده فرجامخواهی تیکتاک تایید کرد…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۳ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
متا، شرکت مادر فیسبوک، با پرداخت ۷۲۵ میلیون دلار برای پایان دادن به پروندهای که در مورد دسترسی اشخاص ثالث به دادهها به رغم نارضایتی کاربران بود، موافقت کرد. پرونده حریم خصوصی متا حدود چهار سال باز بود.
کلر راهربک، شرکت حقوقی نماینده شاکیان، روز پنجشنبه با اشاره به توافق صورتگرفته گفت: «این بزرگترین جبران خسارتی است که در یک پرونده حریم خصوصی شاهد بودیم و بیشترین مبلغی است که فیسبوک برای پایان دادن به یک دعوی حقوقی خصوصی پرداخت کرده است.»
این دعوی حقوقی در سال ۲۰۱۸ و پس آن آغاز شد که فیسبوک نشان داد اطلاعات ۸۷ میلیون کاربر این شرکت به شکلی نادرست با کمبریج آنالیتیکا، شرکت مشاوره مرتبط با کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، در سال ۲۰۱۶ اشتراکگذاری شده است.
این پرونده بعداً به گونهای گسترش داده شد تا تمام فعالیتهای اشتراکگذاری اطلاعات را در بر گیرد. شاکیان ادعا کردند که فیسبوک «دسترسی به اطلاعات و محتوای خود را بدون رضایت برای اشخاص ثالث متعددی فراهم کرده و نتوانسته است به اندازه کافی دسترسی این اشخاص ثالث به دادهها و نحوه بهکارگیری را تحت نظارت قرار دهد».
قضات ناظر بر پرونده حریم خصوصی متا در منطقه شمالی کالیفرنیا حالا باید این توافق را تایید کنند.
یکی از سخنگویان متا به CNBC گفت: «برای به جا آوردن منافع جامعه و سهامداران و برای توافق تلاش کردیم. رویکردمان به حریم خصوصی را در سه سال گذشته تغییر دادیم و طرح حریم خصوصی جامعی را به اجرا گذاشتیم.» بر اساس قیود این توافق، متا به هیچگونه اشتباهی اعتراف نمیکند.
رسوایی کمبریج آنالیتیکا به خشمی سراسری و فشار رگولاتوریها در مقابل فعالیتهای فیسبوک بدل شد.
پس از این افشاگریها، کمیسیون بازرگانی فدرال آمریکا تفحصی را به دلیل احتمال نقض توافق پیشین خود با فیسبوک آغاز کرد؛ توافقی که طبق آن، شرکت باید در صورت اشتراکگذاری دادههای کاربران با اشخاص ثالث، به آنها اطلاع دهد.
فیسبوک در سال ۲۰۱۹ با یک توافق بیسابقه پنج میلیارد دلاری با FTC موافقت کرد. این شرکت همچنین با پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار برای پایان دادن به پرونده دیگری با کمیسیون بورس و اوراق بهادار در رابطه با افشاگریهای اشتباه در مورد خطرات سوءاستفاده از داده کاربران نیز موافقت کرد.
کمبریج آنالتیکا که در سال ۲۰۱۸ به کار خود پایان داد به دلیل کشت داده برای اطلاعرسانی به کارزارهای سیاسی بسیار بحثبرانگیز شد.
سال ۲۰۱۸ کانال خبری بریتانیا فیلمی را از مدیران کمبریج آنالتیکا منتشر کرد که در مورد استفاده از کارگران جنسی، رشوه، جاسوسان سابق و اخبار جعلی برای پیروزی نامزدها صحبت میکنند.
از زمان این رسوایی تا به امروز، فیسبوک نامش را در فرایند نمایش بلندپروازیهای متاورسی خود به متا تغییر داده است. این شرکت اما همچنان بزرگترین شرکت شبکه اجتماعی است که توسط متا اداره میشود.
سرعت رشد فیسبوک به دلیل کاهش تبلیغات دیجیتالی و تغییر قوانین حریم خصوصی اپل و افزایش رقابت از سوی شرکتهایی همچون تیکتاک کاهش یافته است.
منبع: CNBC