ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۳ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
هیات نظارت بر اندوخته اسکناس اجازه انتشار یک میلیارد تومان ریال دیجیتال را صادر کرد و اجازه داد. برای صدور ریال دیجیتال نیاز به اجاز انتشار آن از سوی هیات نظارت بر اندوخته اسکناس بود که حال طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی این اجازه از سوی این هیات صادر شده است.
به گزارش پیوست، رئیس کل بانک مرکزی خبر از آغاز مرحله پیش آزمایشی توزیع ریال دیجیتال داد در این مرحله ریال دیجیتال تا سقف یک میلیارد تومان در اختیار تعداد محدودی از افراد قرار گرفته است و آنان میتوانند از طریق ۲ فروشگاه اقدام به خرید کالا کنند.
علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در برنامه ویژه خبری اعلام کرد: بانک مرکزی مجموعه اقداماتی که در این زمینه باید آغاز میکرد را آغاز کرده است برای توزیع ریال دیجیتال باید ابتدا این موضوع در هیات نظارت بر اندوخته اسکناس به تصویب میرسید تا امکان انتشار و توزیع آن داده میشد هیات اجازه آغاز کار با مبلغ یک میلیارد تومان را داده است.
او اظهار امیدواری کرد که تا پایان شهریور ماه مرحله پیش آزمایشی به نتیجه برسد و اگر پروژه مشکل فنی دارد برطرف شود و پس از آن پروژه ریال دیجیتال وارد مرحله آزمایشی شود.
او اعلام کرد که ریال دیجیتال هماکنون از سوی دو بانک ملی و ملت توزیع شده است. طبق آنچه پیشتر نیز اعلام شده بود، توزیع ریال دیجیتا همانند توزیع اسکناس برعهده شبکه بانکی است و ما به ازای انتشار ریال دیجیتال اسکناس از چرخه توزیع خارج میشود.
پیاده سازی ریال دیجیتال از سال گذشته در دستور کار بانک مرکزی قرار داشت. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی دی ماه ۱۴۰۰ در گفتوگو با پیوست اعلام کرده بود اقدامات فنی برای راهاندازی رمزارز ملی مدتهاست که انجام شده و نهایی شدن و اجرایی شدن آن نیازمند مصوبهای است که باید به تصویب شورای پول و اعتبار برسد.
براساس این گزارش انتشار ریال دیجیتال بر عهده بانک مرکزی خواهد بود و هیچ بانک یا شرکت دیگری نمیتواند آن را منتشر کند، همچنین امکان استخراج رمزپول ریال نیز وجود نخواهد داشت. رئیس کل بانک مرکزی مهر ماه ۱۴۰۰ نیز اعلام کرده بود که در صورت تصویب شورای پول و اعتبار ریال دیجیتال یا رمزریال به صورت آزمایشی اجرایی خواهد شد.
در شرایطی که بانک مرکزی اعلام کرده بود مقدمات لازم برای اجرایی شدن ریال دیجیتال و توزیع و انتشار آن آغاز شده است شورای عالی فضای مجازی طراحی نظام رمزارز اعم از رمزارز ملی و ساماندهی کاربری رمزارزهای جهانروا را به وزارت امور اقتصادی و دارایی سپرد. انتشار رمزپول ریال یا رمزارز ملی بر عهده بانک مرکزی خواهد بود و هیچ بانک یا شرکت دیگری نمیتواند آن را منتشر کند، همچنین امکان استخراج رمزپول ریال نیز وجود نخواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی در گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه با حکمرانی ریال شفافیت در اقتصاد افزایش پیدا می کند و سرمایههایی که در اقتصاد ملی کشور وجود دارد به سمت فعالیتهای مولد هدایت میشوند، افزود: بر این اساس مشوقهایی باید پیشبینی شود که این سرمایهها به سمت بخشهای مولد اقتصادی هدایت شوند.
صالح آبادی در همین گفتوگو با اشاره به اقداماتی که بانک مرکزی برای استفاده از رمزارزها برای واردات کالا باید انجام میداد گفت: در حوزه رمزارزها مجموعه اقداماتی که باید در بانک مرکزی انجام میشد به سرانجام رسیده است و در حال حاضر در حوزه وزارت صمت بخشهای دیگر کارها در حال انجام است.
طبق گفته او اگر کسی مجوزی برای استخراج رمزارز دریافت کرده است میتواند رمزارز استخراج شده را در سامانه مشخصی عرضه کند و وارد کننده با ثبت سفارشی که از وزارت صمت دریافت میکند این رمزارز را دریافت کند و از محل آن واردات انجام دهد.
او افزود: این سامانه به صورت مشترک میان بانک مرکزی و وزارت صمت طراحی شده که در آن سامانه، رمز ارز ارائه میشود و واردکنندگان با دریافت رمز ارز اقدام به واردات میکنند ضمن آنکه هماکنون آییننامه مربوط به استخراج رمز ارز در دولت به تصویب رسیده است و عرضه آن نیز در بازار با هدف انجام واردات خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه هرچند پیش از این هم همین فرایند در مورد رمز ارز وجود داشت اما اصلاحاتی در این بخش انجام شد، گفت: بر این اساس به افرادی که مجوز استخراج رمز ارز را دریافت کردهاند اجازه داده میشود تا از محل رمز ارز استخراج شده واردات انجام دهند و هم اکنون کار در وزارت صمت در حال پیگیری است.
صالح آبادی با بیان اینکه هم اکنون زیر ساخت لازم در بانک مرکزی مهیا شده است، گفت: اما مجموعه اقداماتی باید در وزارت صمت نهایی شود تا این امکان فراهم شود، چون در گذشته فقط امکان خرید ارز در سامانه وزارت صمت فراهم بود و حالا باید امکان خرید رمز ارز نیز فراهم شود که فرایندی زیرساختی و فنی است.
رئیس سازمان توسعه تجارت دی ماه ۱۴۰۰ اعلام کرده بود که امکان صادرات مبتنی بر رمزارز فراهم شده است اما این اقدام در نهایت مرداد ماه ۱۴۰۱ به نتیجه رسید و اولین ثبت سفارش واردات کالا به ارزش ۱۰ میلیون دلار با رمزارز انجام شد. علیرضا پیمان پاک نیز پیشبینی کرده بود تا پایان شهریور ماه استفاده از رمزارزها و قراردادهای هوشمند به صورت گسترده در تجارت خارجی اجرایی خواهد شد.
در این شرایط هم بانک مرکزی و هم وزارت صمت وعده دادهاند که استفاده از ریال دیجیتال و رمزارز تا پایان شهریور ماه نهایی شود.