skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

از ۱۰ میلیارد دلار تا صفر: حکایت فروپاشی یک صندوق رمزارزی

۳۱ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ آذر ۱۴۰۱

از ۱۰ میلیارد دلار تا صفر: حکایت فروپاشی یک صندوق رمزارزی

صندوق سرمایه تری اروز (Three Arrows) تا مارس ۲۰۲۲ حدود ۱۰ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت خود داشت و یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های سرمایه رمزارزی محسوب می‌شد. این شرکت که با نام 3AC نیز شناخته می‌شود، حالا پس از رکود قیمت رمزارزها و معاملات خطرناکی که به نابودی دارایی‌ها منتهی شد، برای ورشکستگی به دادگاه می‌رود.

به گزارش پیوست، به نقل از CNBC، این تازه آغاز زنجیره‌ای از ضررها در جهان کریپتو است. 3AC شرکای زیادی داشت و شرکت‌های بسیاری پول خود را در اختیار آنها قرار داده بودند و حال با خروج بیش از یک هزار میلیارد دلار سرمایه از بازار کریپتو که عمده آن مربوط به بیت‌کوین و اتریوم است، بسیاری از کسانی که سرمایه خود را در شرکت‌هایی مثل 3AC سرمایه‌گذاری کرده بودند گرفتار پیامد‌های جدی شده‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد صرافی رمزارز Blockchain.com حدود ۲۷۰ میلیون دلار وام در اختیار 3AC قرار داده که حالا به نظر می‌رسد بازپرداختی برای آن در کار نیست. کارگزاری وییجر دیجیتال (Voyager Digital) نیز پس از ناتوانی 3AC در بازپرداخت ۶۷۰ میلیون دلار وامی که از این شرکت گرفته بود، حالا درخواست محافظت از ورشکستگی کرده است. وام‌دهندگان آمریکایی مثل جنسیس و بلاکیفای، پلتفرم بیت‌مکس و صرافی FTX نیز از دیگر بازندگان این بازی هستند.

نیک‌کارتر، یکی از شرکای شرکت سرمایه‌گذاری کسل آیلند ونچرز، که بر سرمایه‌گذاری‌های بلاک‌چینی تمرکز دارد، می‌گوید: «اعتبارها در حال خروج و نابودی هستند، استاندارد‌ها سخت‌تر شده‌اند، قدرت پرداخت‌ها محک می‌خورد و همه درخواست برداشت نقدینگی خود را از وام‌دهندگان کریپتویی دارند.»

تری اروز از بخش‌های مختلف این صنعت وام و بودجه گرفته و سپس آن را در دیگر پروژه‌های کریپتو سرمایه‌گذاری کرده است و بیشتر این سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به پروژه‌های نوظهور است. این شرکت که حدود یک دهه قدمت داشت، بنیان‌گذارانش ژو سو و کایل دیویس را به بازیگران بزرگی در این صنعت تبدیل کرد. ژو علاوه بر 3AC، میزبان یکی از پادکست‌های معروف جهان کریپتو بود.

نیک بهاتیا، استاد امور مالی و اقتصاد تجاری در دانشگاه جنوب کالیفرنیا، می‌گوید: «3AC قرار بود بازیگر بالغ میدان باشد.»

بر اساس مستندات دادگاهی که به بررسی CNBC رسیده‌اند، وکلای 3AC هنوز نتوانسته‌اند با ژو و دیویس ارتباط برقرار کنند. این مستندات همچنین نشان می‌دهد فرایند نقدسازی دارایی‌ها نیز هنوز آغاز نشده و در نتیجه هیچ پولی برای پرداخت به وام‌‌دهندگان وجود ندارد. ژو و دیویس هنوز به درخواست اظهارنظر پاسخی نداده‌اند.

دومینوی سقوط

ریشه سقوط صندوق سرمایه‌ تری اروز را می‌توان تا فروپاشی TerraUSD (UST)، یکی از پرطرفدارترین رمزارزهای جهان، ردیابی کرد.

پایداری UST عمدتاً وابسته به یک کد بود و پول نقد بخش کوچکی از پشتوانه آن محسوب می‌شد. بنیان‌گذاران این پروژه معتقد بودند حتی نوسان شدید بازار رمزارزها نیز تاثیری بر ارزش UST نخواهد گذاشت. سرمایه‌گذاران این پروژه نیز از یک سود ۲۰ درصدی نفع می‌بردند که از نگاه بسیاری از تحلیلگران منطقی نبود.

آلکش شاه (Alkesh Shah)، استراتژیست کریپتو و دارایی‌های دیجیتالی بانک آمریکا، می‌گوید: «خطر اصلاح قیمت در کنار کمبود نقدینگی دست پروژه‌هایی را رو کرد که وعده سود بالا می‌دادند و در نهایت پروژه‌هایی مثل UST متلاشی شدند.»

فروش وحشت‌زده و سقوط UST و توکن لونا، زیانی ۶۰ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاران به بار آورد.

بهاتیا که سال گذشته کتابی به نام «پول لایه‌لایه» (Layered Money) در رابطه با ارز‌های دیجیتالی منتشر کرده می‌گوید «فروپاشی TerraUSD و لونا نقطه عطفی است» که اولین دومینوی این ماجرای «طولانی و وحشتناک کلاهبرداری و استفاده از اهرم محسوب می‌شود».

3AC در مصاحبه‌با وال‌استریت ژورنال اعلام کرد این صندوق ۲۰۰ میلیون دلار روی پروژه لونا سرمایه‌گذاری کرده است. دیگر گزارش‌ها حاکی از سرمایه‌گذاری ۵۶۰ میلیون دلاری این صندوق در پروژه لونا است. مبلغ هرچه باشد، سقوط UST ارزش آن را به نزدیک صرف رساند.

سقوط UST اعتبار را از این بخش گرفت و فرایند کنترل خطر باعث شد دیگر رمزارزها نیز روندی نزولی در پیش بگیرند.

کسانی که وام در اختیار 3AC گذاشته بودند درخواست پول داشتند اما پولی در میان نبود. در نتیجه بسیاری از این شرکت‌ها در پاسخ به تقاضای سرمایه‌گذاران خود به مشکل خوردند. این سرمایه‌گذاران سودی ۲۰ درصدی را انتظار داشتند.

بهاتیا می‌گوید: «آنها نه تنها جلوی زیانی را نگرفتند، بلکه میلیارد‌ها دلار سرمایه‌ را نیز به باد دادند.»

پیتر اسمیت، مدیرعامل Blockchain.com، هفته گذشته در نامه‌ای به سهامداران که به رویت وب‌سایت CoinDesk رسیده‌ گفت، این صرافی «نقدینگی کافی برای بازپرداخت قرض‌های خود را در اختیار دارد و مشکلی برای مشتریان ما ایجاد نمی‌شود». اما این جمله آشنایی برای سرمایه‌گذاران رمزارزی است. وییجر دیجیتال هم که چند روز پیش بیانیه مشابهی منتشر کرده بود، حالا شاهد طی کردن فرایند ورشکستگی است.

بهاتیا می‌گوید ماجرای کاهش ارزش دارایی و مشکل نقدینگی، تمام بازیگران بازار را متاثر کرده و در جهان کریپتو محافظت از مشتریان به حدی پایین است که سرمایه‌گذاران هیچ اطمینانی از ارزش دارایی نهایی خود ندارند.

مشتریان وییجر دیجیتال به تازگی ایمیلی دریافت کردند که بر اساس آن دسترسی آنها به کریپتوی موجود در حساب‌شان برای مدتی محدود می‌شود. استفان ارلیچ، مدیرعامل وییجر دیجیتال، در توییتی گفت پس از اتمام فرایند‌های ورشکستگی، مشتریان محتوای کریپتویی حساب‌شان را به صورت بسته‌ای از دارایی‌‌های مختلف دریافت می‌کنند.

این بسته ممکن است شامل ترکیبی از کریپتو، سهام مشترک در وییجر، توکن‌های وییجر و نقدینگی‌های دریافتی از 3AC باشد. سرمایه‌گذاران وییجر در مصاحبه با CNBC اعلام کردند دلیلی برای خوش‌بینی وجود ندارد.

منبع: CNBC

https://pvst.ir/csd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو