مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی چینی منتشر میشوند
شرکت تحقیقاتی مینیمکس از نسل جدید مدلهای خود به نام MiniMax-01 رونمایی کرد. این مدل…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ بهمن ۱۴۰۰
دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای پذیرندگان پشتیبانی شده پرداختیارها از فردا سوم آذرماه اجباری شد.
به گزارش پیوست، شاپرک طی پیامی به شرکتهای پرداختیاری اعلام کرد که تمامی پذیرندگان جدیدشان پیش از آنکه اقدام به دریافت درگاه پرداخت کنند باید نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کرده باشند.
شاپرک طی نامهای در تیرماه ۱۴۰۰ به شرکتهای پرداختیاری اعلام کرده بود که از مردادماه ۱۴۰۰ حین ثبتنام اطلاعات پذیرندگان جدید در سامانه جامع شاپرک، ضمن اعتبار سنجی وضعیت نماد اعتماد الکترونیکی، انطباق هویت پذیرنده با اطلاعات ثبتشده مالک نماد اعتماد الکترونیکی نیز بررسی میشود و از تخصیص پایانه به موارد نا منطبق جلوگیری شود.
این نامه شاپرک در آن زمان مورد اعتراض شرکتهای پرداختیاری و انجمن فینتک قرار گرفت، آنان معتقد بودند که قانون پذیرندگان شرکتهای پرداختیاری را ملزم به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نمیکند این درحالی است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مقابل معتقد بود که طبق آییننامه ماده ۱۴ قانون مبارزه با پولشویی پذیرندگان شرکتهای پرداختیاری نیز مانند سایر ارائه دهندگان خدمات پرداخت ملزم به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی هستند. این اختلاف نظر موجب شکایت پرداختیاران در دیوان عدالت اداری شد. ۴ پرداختیار باهمتا، زرینپال، وندار و جیبیت از بانک مرکزی به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و خواستار ابطال دستورالعمل الزام پذیرندگان پرداختیارها به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی شدهاند. هر چند مرکز توسعه تجارتالکترونیکی نیز اعلام میکند که پیش از این ابلاغ از مراجع قانونگذار، بانک مرکزی، در خصوص مشمول شدن پذیرندگان پرداختیاران به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی استعلام کرده است.
از سویی طولانی بودن روند دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یکی از دلایل مخالفت پرداختیارها برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی از سوی پذیرندگان آنان بود چرا که طولانی بودن این روند موجب میشود پذیرندگانشان بهجای دریافت سرویس از آنان به سمت سرویسهای دیگر از جمله کارت به کارت سوق پیدا کنند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی همزمان اقدام به امضا کردن یک تفاهمنامه سهجانبه با شاپرک و سازمان نظام صنفی رایانهای تهران کرد تا مسیر دریافت و صدور نماد اعتماد الکترونیکی را برای کسب و کارهای خرد تسهیل کنند. طبق آن تفاهمنامه امکان صدور نماد بیستاره برای کسب و کارهای خرد و کسب و کارهایی که ماهانه کمتر از ۵۰ میلیون تومان تراکنش دارند فراهم کنند در این صورت این کسب و کارها برای دریافت نماد اعتماد الکترنیکی فقط باید اقدام به ثبت شماره تلفن خود و آدرس دامنه خود کنند در این صورت میتوانند به سادگی درگاه پرداخت دریافت کنند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به صورت غیررسمی اعلام کرده است که بیش از ۲ هزار کسب و کار طی یک ماه گذشته اقدام به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی بیستاره کردهاند هر چند با گذشته یک ماه از صدور اینماد بیستاره این مرکز باید با پایش این دامنهها فعالیت آنان را رصد کند و در صورتی که تراکنشهای انجام شده از سوی دریافت کنندگان نماد بیستاره بیش از سقف تعیین شده بود مرکز توسعه تجارت الکترونیکی آنان را به سمت دریافت نماد اعتماد الکترونیکی هدایت خواهد کرد.
با این وجود این الزام مورد اعتراض انجمن فینتک قرار گرفت و این انجمن با صدور اطلاعیهای مخالفت خود با این روند را اعلام کرد، طبق اطلاعیهای که از سوی انجمن فینتک صادر شده است، تبدیل شدن اینماد از یک نشان اختیاری به پنجره واحد مجوزهای فضای مجازی کاملا برخلاف طرح تسهیل صدور مجور کسب و کار بوده و عامل جدی افزایش مهاجرت نخبگان و کارآفرینان در سالهای آتی خواهد بود. در این نامه انجمن تقاضا کرده است که در سال مانعزدایی با قید فوریت از تبدیل این نشان اعتماد به رگولاتور کسب و کارهای فضای مجازی جلوگیری شود و به وظیفه اصلی خود یعنی احراز هویت و ثبت نظرات کاربران به صورت اختیاری بپردازد و قانون گذار نیز این وظفیه را به سامانه جامع مجوزهای کشور محول کند.
طبق اطلاعیهای که از سوی شاپرک برای پراختیاران ارسال شده است از فردا امکان ثبت پذیرندهای که نماد اعتماد دریافت نکردهاست وجود نخواهد داشت و تمامی پذیرندگان جدید آنها باید نماد اعتماد بگیرند. هر چند این الزام در گام نخست برای پذیرندگان جدید خواهد بود اما شاپرک پیشتر اعلام کرده بود به تدریج سایر پذیرندگان پرداختیارها نیز باید نماد اعتماد دریافت کنند.
طبق اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ماه یعنی ۶ ماهه ابتدایی سال بیش از ۱۶ هزار نماد اعتماد الکترونیکی صادر شده است همچنین تعداد نمادهای الکترونیکی که از ابتدا تا کنون صادر شده است به حدود ۱۰۴ هزار نماد اعتماد الکترونیکی میرسد.
یکی از نگرانیهای ایجاد شده برای کسب و کارهای نوپا، تعریف نشدن بسیاری از کسب و کارها در قوانین مختلف و نهاد ارائه دهنده مجوز فعالیت برای آنان است. به عقیده بسیاری از کسب و کارها به دلیل مشخص نبودن چارچوب فعالیت این کسب وکارها محدود کردن دریافت درگاه پرداخت به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی موجب میشود که آنان نتوانند کسب و کار خود را آغاز کنند. در این میان صرافیهای رمزارزی در این دسته از فعالان قرار میگیرند. چرا که طبق قانون، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نمیتواند برای آنان اینماد صادر کند از سویی آنان برای انجام تراکنشهایشان نیازمند درگاه پرداخت است و تا کنون آنان اقدام به دریافت درگاه پرداخت از شرکتهای پرداختیاری میکردند. البته مرکز توسعه تجارت الکترونیکی سعی کرده است که این مشکل را نیز برطرف کند مرکز توسعه تجارت الکترنیکی پیشتر اعلام کرده بود آن دسته از کسبوکارهای فعال در حوزههای مالی جدید که تاکنون مقرراتگذاری برای آن حوزهها انجام نشده است صرفاً با احراز اطلاعات و بدون اعطای اینماد، ارائه درگاه پرداخت به آنها تا زمان تعیین تکلیف آن حوزهها با تشخیص و تأیید بانک مرکزی انجام پذیرد.