استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
همزمان با یکسالگی رتبهبندی کسب و کارهای تجارت الکترونیکی اعلام شد:
۱ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حجم تجارت الکترونیکی یا ارزش مالی تجارت الکترونیکی در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام شد، حجم کل تجارت الکترونیکی در سال ۹۹ هزار و ۹۷ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود. در ۶ ماهه ابتدایی امسال نیز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون معامله در فضای کسب و کار اینترنتی صورت گرفته است.
به گزارش پیوست، مدیر پایش تجارت الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اعلام این خبر در مراسم یکسالگی رتبهبندی کسبوکارهای الکترونیکی اینترنتی گفت: «تعداد نمادهای الکترونیکی صادر شده از ابتدای سال تاکنون نشان میدهد چه میزان کسبوکار در این دوره زمانی فعالیت خود را آغاز کردهاند.» فرانک ابوالمعصوم تعداد کسبوکارهایی که در نیمه نسخت سال نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کردهاند را ۱۶ هزار و ۳۸۹ کسبوکار و کل فروشگاههای دارای نماد را ۱۰۴ هزار و ۷۳ فروشگاه اینترنتی عنوان کرد.
او با اشاره به پیشینه رتبهبندی کسبو کارهای فعال در حوزه تجارت الکترونیکی گفت: «از سال گذشته بهصورت رسمی با همکاری یک اپراتور، رتبهبندی کسبوکارهای اینترنتی در قالب ستارههای نماد را آغاز کردیم و حال پس از یک سال از آغاز رتبهبندی، اپراتور دومی نیز برای رتبهبندی انتخاب شده است و کسبوکارها میتوانند به هر کدام از اپراتورها برای رتبهبندی مراجعه کنند.»
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا) در ابتدا رتبهبندی کسبوکارهای اینترنتی را با همکاری سازمان مدیریت صنعتی آغاز کرد حال پس از گذشت یک سال از ماه گذشته موسسه «پایا» نیز به عنوان اپراتور دوم برای رتبهبندی کسبوکارهای تجارت الکترونیکی انتخاب شده است.
ابوالعمصوم رتبهبندی مقدماتی و پیشرفته را جزو دو مدل رتبهبندی کسبوکارها عنوان کرد که در رتبهبندی مقدمانی به کسب و کارها نماد ۲ یا ۳ ستاره داده میشود و در رتبهبندی مقدماتی به کسبوکارها بنا به آمادگیشان از نماد ۲ ستاره تا ۵ ستاره اختصاص خواهد یافت.
طبق گفته او برای رتبهبندی شرایط کسبوکارهای اینترنتی در ۳ بخش امکانات و توانمندی کسبوکار، سوابق عملکردی و شاخصهای مالی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
بر اساس گزارش ارائه شده برای رتبهبندی کسبوکارهای اینترنتی تا تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۰ در حدود ۲۳۵ مورد برای رتبهبندی ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۲۲۲ کسب و کار در نهایت رتبهبندی شدهاند.
از این تعداد ۵ کسبوکار فقط موفق به دریافت ۵ ستاره شدهاند و بیشتر کسبو کارها نماد ۳ ستاره دریافت کردهاند. تعداد کسبوکارهایی که نماد ۳ ستاره دریافت کردهاند به ۸۷ کسبوکار میرسد.
طبق گفته ابوالمعصوم کسبوکارهای اینترنتی که بیش از ۴ سال فعالیت میکنند بیشتر علاقهمند به شرکت در رتبهبندی پیشرفته و کسبوکارهایی که زیر ۴ سال فعالیت میکنند بیشتر در رتبهبندی مقدماتی شرکت میکنند.
نماینده سازمان مدیریت صنعتی در رتبهبندی کسب و کارهای اینترنتی، ایمان ناطقی، در پاسخ به این سوال که چرا تعداد کسب و کارهای ۵ ستاره نسبت به مرداد ماه که جایزه تجارت الکترونیکی اهدا شده تغییر نکرده است گفت: «از آن زمان تاکنون کسبوکارهایی که در رتبهبندی شرکتاند موفق به دریافت ۵ ستاره نماد نشدهاند.»
او همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به حضور اپراتور دیگر در فرایند احراز هویت آیا هزینه احراز هویت در اپراتورهای مختلف متفاوت است گفت: «این هزینه بر اساس تعرفهای است که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرده است.»
طبق اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کارمزد رتبهبندی نماد و دریافت ستارههای نماد ۱۷۵ هزار تومان است.
مدیر پایش تجارت الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در بخشی از صحبتهای خود گفت: «۵۹ درصد از شرکت کنندگان در رتبهبندی تجارت الکترونیکی را کسب و کارهای حقوقی و ۴۱ درصد را حقیقی تشکیل میدهند.»
ابوالمعصوم گفت: «از شاخصهای مورد بررسی در رتبهبندی وضعیت رضایتمندی مشتریان است، بررسیهای ما نشان میدهد بیشترین عوامل نارضایتی از کسب و کارها زمان ارسال کالا، بستهبندی، پشتیبانی، هزینه ارسال است و بیشرتین عوامل رضایت طراحی و عملکرد وبسایت، کیفیت کالا و خدمات است.»
او ادامه داد: «این بررسیها نشان میدهد که کسب و کارها باید بیشتر روی سیاستگذاری و برنامهریزی برای بخش لجستیک خود اقدام کنند.»