skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اینماد چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۳۰ آبان ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱

چگونه اینماد دریافت کنیم

در این مطلب می‌خوانید

    هم‌زمان با گسترش پلتفرم‌های آنلاین و افزایش تمایل مردم برای خرید از کسب‌وکارهای آنلاین، فضای اینترنت راه را برای کلاهبرداران سایبری باز کرده و وجود معیاری مشخص برای فیلتر کردن این مجموعه‌ها ضروری است. همین احساس ضرورت به تشخیص صلاحیت کسب‌وکارها، باعث شد تا مرکز تجارت الکترونیک با شرایط و ضوابط از پیش تعیین شده، نمادی به کسب‌وکارهای آنلاین بدهد تا به واسطه آن کاربران بتوانند به آن کسب‌وکار آنلاین اعتماد کنند. نماد اعتماد الکترونیکی (ای‌نماد)، لوگویی به شکل (e) است که در گوشه‌ای از سایت کسب‌وکار قرار می‌گیرد. کاربران با دقت بر ستاره‌­ها و کلیک روی اینماد می‌توانند اطلاعات شناسنامه کسب‌و‌کار را مشاهده کنند. احراز صلاحیت این کسب‌وکار‌ها توسط مرکز تجارت الکترونیکی صورت می‌گیرد و عملکرد آنها نیز توسط این مرکز بررسی می‌شود.

    شرایط دریافت اینماد چیست؟

    هرچند اینماد می‌تواند برای جلب اعتماد کابران سایت‌ها، موفق عمل کند اما همه کسانی که در فضای آنلاین فعالیت می‌کنند، نیازی به دریافت این نماد ندارند؛ بلکه کسب‌وکارهایی باید نماد اعتماد الکترونیکی یا (e-namad) دریافت کنند که فروشگاهی هستند و برای فروش اجناس یا ارائه خدمات از کاربران خود هزینه‌ای دریافت می‌کنند.

    این یعنی اگر شما وبلاگی را در فضای مجازی اداره می‌کنید یا سایتی برای تولید محتوا دارید و هیچ‌کدام از این فعالیت‌ها شامل داشتن یک درگاه پرداختی نمی‌شود، نیازی به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا ای‌نماد ندارید.

    داشتن درگاه پرداخت به طور کلی اولین شرط برای دریافت ای‌نماد است. اما دریافت نماد اعتماد هرچند که ساده است اما شرایط دیگری هم دارد.

    • تایید صلاحیت شخص: علاوه بر تایید صلاحیت سایت و کسب‌وکار، صلاحیت شخص هم باید توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا برای مرکز تجارت الکترونیکی محرز شود. نتیجه این احراز هویت با ایمیل به اطلاع فرد می‌رسد و در صورتی‌که صلاحیت فرد احراز نشود، صاحب کسب‌وکار در آینده هم نمی‌تواند برای دریافت این نماد اقدام کند و نام او وارد لیست سیاه می‌شود.
    • درج اطلاعات محصول: اگر شرط اول یعنی فروشگاهی بودن سایت در مورد کسب‌وکار شما صدق می‌کند و قصد دارید اینماد دریافت کنید باید تمام ویژگی‌های محصول خود را وارد سایت کنید. این اطلاعات شامل کاربرد، تمام ویژگی‌های ظاهری و قیمت محصول است؛ علاوه بر این‌ها اطلاعات خرید باید به صورت پیش فاکتور در اختیار کاربر قرار بگیرد. این ویژگی‌ها در واقع باید فرایند خرید را برای مشتری ساده کند.
    • مالکیت دامنه سایت: درخواست دریافت اینماد باید توسط صاحب امتیاز دامنه سایت ثبت شود و حتی اگر به جای صاحب امتیاز، نماینده‌ای برای ثبت این درخواست فرستاده می‌شود، باید از سوی صاحب امتیاز وکالت حقوقی داشته باشد.
    • سن شخص بیشتر از ۱۸ سال باشد: رسیدن به سن قانونی از دیگر شروط دریافت اینماد است. اما اگر فردی بخواهد اقدام به دریافت آن کند و کمتر از ۱۸ سال سن داشته باشد باید به‌صورت قانونی اقدام کرده و به دادگاه ثابت کند که صلاحیت انجام فعالیت‌های مالی را دارد و درصورت اثبات، از سوی دادگاه حکم رشد دریافت کند.
    • شرایط مخصوص کالاهای فرهنگی: شرایط برای دریافت اینماد برای سایت‌هایی که عرضه‌کننده محصولات فرهنگی مانند آلبوم، کتاب الکترونیک و… هستند، اندکی متفاوت است و تمامی این محصولات باید مجوز موسسه دیجیتال را اخذ کرده باشند. علاوه بر این، اگر این محصولات بدون مجوز منتشر شده باشند، سایت مربوطه نمی‌تواند آنها را برای فروش یا دانلود قرار دهد. دریافت اجازه مالک و هنرمند محصولات از دیگر شروط دریافت اینماد برای سایت‌های محصولات فرهنگی است و صاحب سایت باید پیش از اینکه اثری را برای فروش یا دانلود قرار می‌دهد، از صاحب اثر اجازه گرفته باشد.

    اینماد چه مزایایی دارد؟

    مهم‌ترین مزیتی که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی ادعا می‌شود، اعتمادسازی برای مردم است و کاربران با اطمینان از اینکه نهاد ناظری فعالیت کسب‌وکار را رصد می‌کند با اطمینان خاطر بیشتری خرید کرده و می‌دانند در صورت بروز مشکل، می‌توانند مساله را از طریق مرکز تجارت الکترونیکی پیگیری و از کسب‌وکار مربوطه شکایت کنند. در ادامه به سایر مزایای دریافت اینماد برای کسب‌وکار اینترنتی می‌پردازیم.

    • دریافت درگاه بانکی: اعتمادسازی تنها مزیت مهم دریافت ای‌نماد نیست. دریافت درگاه پرداختی برای یک کسب‌وکار منوط به دریافت اینماد است و  درصورتی که یک کسب‌وکار نماد اعتماد الکترونیکی دریافت نکرده باشد احتمالا در روش‌های درآمدزایی خود به مشکل خواهد خورد یا با چالش مواجه می‌شود.
    • گارانتی‌ محصولات: با وجود این‌که خرید اینترنتی به مراتب کاری راحت‌تر از خرید حضوری است اما مشکلات خاص خود را هم دارد. یکی از مشکلاتی که اغلب کاربران را از خرید اینترنتی می‌ترساند، تطابق نداشتن ویژگی‌های محصول سفارش داده شده در سایت با محصولی است که به دستشان رسیده است؛ مشکلی که ای‌نماد تلاش کرده آن را برطرف کند. اگر بعد از رسیدن محصول به دست مشتری، او از کیفیت رضایت نداشته باشد یا دلایل منطقی دیگری داشته باشد، می‌تواند محصول را مرجوع کرده و پول خود را پس بگیرد.
    • همکاری با سایر شرکت‌ها: اگر صاحب یک سایت به دنبال توسعه کسب‌وکار خود و همکاری با سایر شرکت‌ها باشد، دریافت اینماد تنها گزینه پیش‌پای اوست. چرا که شرکت‌های بزرگ تنها با سایت‌هایی همکاری می‌کنند که ای‌ نماد داشته باشند. پست یکی از مهم‌ترین شرکت‌های لجستیکی ایران است که فقط مرسولات کسب‌وکارهایی را جابه‌جا می‌کند که اینماد دریافت کرده باشند.
    • حفظ اطلاعات شخصی کاربران: مساله حفظ اطلاعات شخصی همیشه یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استفاده از اینترنت بوده است. اما مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به مردم این اطمینان را داده، در صورتی که از سایت‌های دارای اینماد خرید کنند، اطلاعات آنها محفوظ مانده و به دست کسی نمی‌افتد.

    برای گرفتن اینماد چه مدارکی لازم است؟

    طبیعتا کارت ملی و شناسنامه اولین مدارکی است که باید به هر نهادی ارائه داد. اما از آنجایی که در اینجا نیازی به مراجعه حضوری نیست و کارها به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود، صاحب کسب‌وکار باید عکسی واضح از شناسنامه و کارت ملی یا سایر مدارک مربوطه بگیرد و در سایت بارگذاری کند.

    یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که فرد متقاضی باید در ابتدا مشخص کند، حقیقی یا حقوقی بودن شخصیت مربوطه است. اگر کسب‌وکار شرکت به ثبت رسیده باشد، باید مدارک مورد نیاز شخصیت حقوقی ارائه شود.

    مدارک مورد نیاز شخصیت حقیقی:

    • مجوز فعالیت
    • تعهدنامه شخصیت حقیقی
    • سند شرکت یا خانه یا اجاره‌نامه
    • مدارک هویتی

    مدارک مورد نیاز شخصیت حقوقی:

    • اصل اساسنامه
    • آگهی آخرین تغییرات آدرس و اسامی اعضای هیات مدیره
    • موضوع فعالیت شرکت
    • تعهدنامه شخصیت حقوقی
    • پروانه کسب
    • آگهی روزنامه رسمی

    چطور اینماد دریافت کنیم؟

    • قدم اول: اولین قدم برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی مراجعه به سامانه اینماد است. صاحب کسب‌وکار در ابتدا باید مشخص کند مدیریت یک سایت شخصیت حقیقی است یا حقوقی و بعد باید در سامانه ثبت‌نام کند.
    • قدم دوم: پس از ورود به سامانه و ثبت‌نام، صاحب کسب‌وکار یک نام‌کاربری و رمزعبور دریافت می‌کند و از این طریق می‌تواند وارد پنل کاربری خود شده و اطلاعات را تکمیل کند. این تکمیل به معنای وارد کردن اطلاعات و بارگذاری عکس مدارک درخواست شده است.
    • قدم سوم: در این مرحله صاحب کسب‌وکار، پس از اینکه عکس مدارک خود را بارگذاری کرد و احراز هویت از طریق شماره تلفن انجام شد، باید آدرس (دامنه) سایت خود را وارد کرده و سپس منتظر نتیجه بررسی بماند. در صورتی که اطلاعات صحیح و کامل باشند، این بررسی و دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای یک کسب‌وکار مجازی حدود ۱۰ روز طول خواهد کشید.

    انواع مختلف اینماد

    کسب‌وکار‌های اینترنتی بسته به طول مدت فعالیت، کیفیت عملکرد و میزان تراکنش‌های ماهانه، مدل‌های متفاوتی از اینماد را دریافت می‌کنند.

    • بدون ستاره یا نماد موقت: این نوع از اینماد مخصوص کسب‌وکارهای نوپا است که در ماه کمتر از ۵۰ تراکنش دارند. دریافت این نوع از ای‌نماد کار ساده‌ای است و کسب‌وکارها می‌توانند با تکمیل اطلاعات خود و احراز هویت این نماد را دریافت کنند. این نوع از اینماد هزینه سالیانه‌ای ناچیز برای صاحبان کسب‌وکار خواهد داشت.
    • تک ستاره: نوعی از اینماد است که کسب‌وکارها پس از وارد کردن مدارک دریافت می‌کنند. در این حالت سخت‌گیری و نظارت روی یک کسب‌وکار بیشتر است.
    • ۲ تا ۵ ستاره: به‌علاوه، رتبه‌بندی کسب‌وکارهای اینترنتی دارای اینماد در دو سطح مقدماتی (۲ و ۳ ستاره) و سطح پیشرفته (۲تا ۵ ستاره) و بر اساس شاخص‌­های تعریف شده انجام می‌­شود و براساس نتایج ارزیابی و امتیاز دریافتی کسب‌وکار موفق به دریافت ستاره‌­های متناظر با امتیاز دریافتی می‌­شود.

    در فرایند رتبه‌بندی و ارزیابی تخصصی کسب‌وکارها، شاخص‌های ارزیابی در سه دسته توانمندی و امکانات، سوابق عملکرد و وضعیت مالی، فاکتورهایی ماند پاسخ‌گویی به شکایت‌ها، حسن رفتار تجاری، وضعیت مدیران، کیفیت خدمات، شاخص‌های مالی، مدت زمان فعالیت، امنیت و رضایتمندی مشتری را مورد ارزیابی قرار داده و در نهایت براساس امتیازهای دریافتی از این شاخص‌ها، به کسب‌وکار ای‌نماد ۲ تا ۵ ستاره داده می‌شود.

    اعتبار نماد اعتبار الکترونیکی، دوساله است و کسب‌وکار باید حداقل سه هفته پیش از اتمام دو سال نسبت به تمدید آن اقدام کند. برای تمدید، فرد صاحب کسب‌وکار باید به پنل کاربری خود در این سامانه مراجعه کرده و اطلاعات قبلی خود را به‌روز کند. در صورتی که از کسب‌وکار شکایتی ثبت شده باشد، ای‌نماد برای آن کسب‌وکار تا دو سال تمدید نخواهد شد. اما اگر عملکرد کسب‌وکار از دیدگاه کاربران خوب باشد و شکایتی از آنها نشده باشد، این تمدید دوساله به صورت خودکار انجام شده و برای صاحب کسب‌وکار ایمیلی ارسال می‌شود که فرد به واسطه آن می‌تواند وارد پنل خود شده و اطلاعات را به‌روزرسانی کند.

    هزینه دریافت ای‌نماد توسط دولت مصوب می‌شود و تعرفه ای‌نماد پایه با اعتبار دوساله ۱۷۵ هزار تومان است، مبلغی که پس از بررسی‌های لازم در زمینه مجوز کسب‌وکار و احراز هویت از کسب‌وکار دریافت می‌شود؛ هرچند که هزینه‌های متفرقه مانند هزینه پست اعتبار سنجی و هزینه‌های فنی قرار دادن ای‌نماد در سایت به این مبالغ اضافه می‌شود.

    اگر کسب‌وکاری مایل به ورود به فرایند رتبه‌بندی برای ای‌نماد ستاره‌دار باشد، مدارک و مستندات کسب‌وکار توسط اپراتور متخصص رتبه‌بندی بررسی می‌شود و خروجی این بررسی به‌صورت امتیاز به کسب‌وکار داده شده و مبلغی برای این بررسی تخصصی از کسب‌وکار دریافت می‌شود اما وارد شدن کسب‌وکارها به فرآیند بررسی و پرداخت این مبلغ به تضمین کننده دریافت ستاره نخواهد بود، چرا که همانطور که گفته شد دریافت ستاره‌­­های اینماد منوط به کسب امتیاز لازم در فرایند ارزیابی است.

    اینماد در چه شرایطی تعلیق می‌شود؟

    ای‌نماد برای کسب‌وکارها به دلایل مختلفی ممکن است تعلیق شود که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

    • غیرفعال بودن کسب‌وکار به مدت طولانی: اگر کسب‌وکاری بیش از سه ماه بدون دلیل فعالیت خود را متوقف کند، در ابتدا دو بار تذکر دریافت می‌کند و در صورتی که همچنان غیرفعال بماند، اینماد آن کسب‌وکار باطل خواهد شد.
    • عدم رعایت قوانین و دستورالعمل‌ها: فروش و ارائه برخی از محصولات توسط پلیس فتا ممنوع شده است و ارائه آنها غیرقانونی است. علاوه بر این تمام مفاد تعهدنامه بین کسب‌وکار و مرکز تجارت الکترونیک باید به طور کامل اجرا شود.

    دلایل دیگری مانند عدم نمایش محصولات در سایت، ارائه محصولات غیرمجاز، انتقال وب‌سایت کسب‌وکارهایی بدون ای‌نماد روی سایت،‌ رد صلاحیت توسط پلیس ناجا و عدم تطابق محصول ارائه شده با محصول ارسال شده هم می‌توانند منجر به تعلیق ای‌نماد شوند.

    اینماد چطور استعلام می‌شود؟

    استعلام اینماد برای کاربری که قصد خرید از سایتی را دارد، کار ساده‌ای است. تنها کافی است فرد وارد سایت اینماد شده و آدرس سایت مورد نظرش را در بخش جست‌وجو وارد کند.

    البته این تنها روش نیست. نماد اعتماد الکترونیکی در گوشه‌ای از سایت کسب‌وکار نمایش داده می‌شود و کاربران می‌توانند با کلیک کردن روی آن، شناسنامه کسب‌وکار مورد نظر را مشاهده کنند.

    علاوه بر این، در صورتی که کاربران از سایتی شکایت داشته باشند، می‌توانند بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری به جایی را داشته باشند به بخش ثبت شکایات در سامانه اینماد مراجعه کرده و با وارد کردن آدرس سایت مورد نظر، شماره فاکتور و رهگیری و توضیحاتشان، شکایت خود را ثبت کنند. سایت مورد نظر هم از زمان ثبت شکایت، ۹۶ ساعت فرصت دارد تا به آن پاسخ بدهد.

    اینماد چه تاثیری بر مالیات کسب‌وکارها دارد؟

    واقعیت این است که علی‌رغم تصور بسیاری از افراد داشتن اینماد تاثیری روی مالیات ندارد. یکی از شایعات اشتباهی که در خصوص ای‌نماد شنیده می‌شود، ارسال اطلاعات کسب‌وکارها به سازمان امور مالیاتی است. این در حالی است که اسامی و اطلاعات همه کسب‌وکارهایی که اینماد دریافت کرده‌اند روی سایت نماد اعتماد الکترونیکی موجود است و احتیاجی به این کار نیست.

    سوالات متداول

    مدت زمان اعتبار نماد اعتبار الکترونیکی چقدر است؟

    اعتبار نماد اعتبار الکترونیکی، دوساله است و کسب‌وکار باید حداقل سه هفته پیش از اتمام دو سال نسبت به تمدید آن اقدام کند.

    تمدید اینماد چگونه است؟

    تمدید ای‌نماد ساده است و فرد صاحب کسب‌وکار باید به پنل کاربری خود در این سامانه مراجعه کرده و اطلاعات قبلی خود را به‌روز کند. در صورتی که از کسب‌وکار شکایتی ثبت شده باشد، ای‌نماد برای آن کسب‌وکار تا دو سال تمدید نخواهد شد.

    هزینه دریافت اینماد چقدر است؟

    هزینه دریافت ای‌نماد توسط دولت مصوب می‌شود و تعرفه ای‌نماد پایه با اعتبار دوساله ۱۷۵ هزار تومان است.
    https://pvst.ir/b8a
    الهه صالحی
    الهه صالحینویسنده میهمان

      روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو