skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر پیشنهادی وزارت ICT در دفاع از برنامه‌هایش در مجلس:

عیسی زارع‌پور: فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی ایجاد خواهیم کرد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۳۱ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

©خبرگزاری مهر

عیسی زارع‌‌پور، وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هنگام دفاع از برنامه‌های خود در مجلس و برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان قول داد طی ۴ سال آینده شبکه ملی اطلاعات و تمام تکالیف مربوط به وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات را که حدود ۷۰ درصد این شبکه است را جرا کند از سویی وعده داد تا با کمک جوانان فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی ایجاد کند؛ از سویی او  با اینکه دیروز و امروز مخالفانش از او درخواست کردند تا موضع خود را به صورت شفاف در مورد طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی اعلام کند؛  او در صحبت‌‌های خود هیچ اشاره‌ای به این طرح نکرد و در عوض اعلام کرد که فناوری شمشیری دو لبه است و فرصت‌ها و تهدیداتی دارد و اگر برنامه‌ریزی مناسبی برای آینده انجام دهیم می‌توانیم به خوبی از فرصت‌های آن استفاده کنیم.

به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدت ۳۰ دقیقه زمان خود برای دفاع از برنامه‌هایش در جلسه امروز مجلس(۳۱ مردادماه) صحبت‌های خود را به دو بخش شرح حال و برنامه‌ها تقسیم کرد. او در مورد شرح حال بیان کرد: «من متولد سال ۱۳۵۹ در اسلام آباد غرب کرمانشاه هستم. همچنین عضو هیات علمی گروه شبکه‌های کامپیوتری دانشگاه علم و صنعت بودم که تمام مقاطع لیسانس، پسا لیسانس و دکترایم در همین رشته گذرانده‌ام و همچنین در دانشگاه نیوسالت ولز استرالیا تحصیل کردم و سابقه راه‌اندازی و تاسیس مرکز رسانه‌های دیجیتال را در کارنامه خود دارم.»اوهمچنین بیان کرد که افتخار می‌کند در دوران مسئولیتش در اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی صدها شرکت پا گرفتند.

زارع پور در ادامه صحبت‌های خود به سوابقش در قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: «در حوزه قوه قضائیه نیز در حوزه‌های مختلف با کار و مجاهدت شبانه روزی همکارانم مدیر مجموعه جوانان با پشتکار هستم و کار مراجعان و مردم را در قوه قضاییه تسهیل کردیم.»

او در ادامه اضافه کرد: «اینجانب به عنوان یکی از میلیون‌ها تربیت یافته مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری به عنوان جوان گام دومی آماده‌ام که تجربه ۱۵ ساله خودم را به کار گیرم و با کار و مجاهدت شبانه روزی همه ظرفیت‌های فناوری مهم را به کار گیریم تا جایگاه انقلاب اسلامی را ارتقا دهیم و ایرانی هوشمند را رقم بزنیم.»

به گفته زارع‌پور امروز فناوری ارتباطات و اطلاعات تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده و بیش از ۵۰ میلیون نفر از مردم کشور و  ۳۵ میلیون از جوانان در این عرصه حضور دارند. او تاکید کرد که امروز فناوری اجتماعی شده و در اعماق زندگی مردم رسوخ کرده و اگر در این حوزه برنامه‌ریزی فعال نداشته باشیم، قطعا به آسیب‌های آن دچار خواهیم شد.

زارع‌پور فناوری را شمشیری دو لبه دانست که فرصت‌ها و تهدیداتی دارد. او در این مورد گفت: «از نظر من به عنوان یک کارشناس  فرصت‌های فناوری بیشتر است و اگر برنامه‌ریزی برای آینده داشته باشیم می‌توانیم به خوبی از آن استفاده کنیم.»

شبکه ملی اطلاعات را در طول ۴ سال راه‌اندازی می‌کنم

عیسی زارع‌پور در ادامه سخنرانی خود به برنامه‌هایش اشاره و از اولین حوزه یعنی حکمرانی دیجیتال آغاز کرد.او در این مورد گفت: «با بررسی اسناد بالادستی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی برنامه‌ای را تدوین کرده‌ام و درباره مهمترین چالش‌ها و نگاه راهبردی راهکارهای اجرایی و عملیاتی مهمی را در نظر گرفته‌ام که اولین حوزه حوزه حکمرانی دیجیتال است.»

او در ادامه اضافه کرد: «امروز این فناوری سبک حکمرانی در دنیا را تغییر داده و نحوه تعامل دولت با مردم و مردم با مردم را تغییر داده است. امروز عصر پلتفرم‌ و نفوذ آنهاست که عمق راهبردی کشورها را مشخص می‌کند. امروزه بسیاری از کشورها توسط این پلتفرم‌ها اشغال شده و مرزها جابه جا شده است. دوسال پیش نرم‌افزاری از میلیون‌ها گوشی هموطنان پاک شد و این به این معناست که در این فضا اختیاری در این حوزه نداشتیم. در حالیکه در سال‌های اخیر پلتفرم‌هایی در سطح جهانی به دست جوانان ایرانی ساخته شده است مانند تاکسی‌های اینترنتی. ما باید بتوانیم این کار را برای کشورهای دیگر هم انجام دهیم.»

به گفته زارع‌پور تجربه یک دهه گذشته نشان داده که اگر ما در این حوزه فعال باشیم، تحت تاثیر پلتفرم‌های خارجی قرار نخواهیم گرفت. او تاکید کرد که باید بر ظرفیت‌ جوانان ایرانی تکیه کنیم و اگر ۱۰ سال قبل مسیری را که در حوزه فضایی طی می‌کردیم ادامه می‌دادیم امروز در این حوزه حرفی برای گفتن داشتیم. او همچنین بیان کرد: «بنده نگاه راهبردی برای حکمرانی در فضای دیجیتال کشور دارم. البته این موضوع ملی بوده و تنها به وزارت ارتباطات باز نمی‌گردد.»

او در ادامه به شبکه ملی اطلاعات که مورد اشاره و نقد موافقان و مخالفان او بوده، اشاره کرد و گفت: «در خصوص شبکه ملی اطلاعات که بیش از ۲۰ سال است می‌خواهیم آن را اجرا کنیم؛ اما به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است. در این مورد چندین نکته حائز اهمیت است. متاسفانه به اشتباه برخی فکر می‌کنند با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع می‌شود.»

زارع‌پور تاکید کرد که به عنوان یک متخصص اعلام می‌کند که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات هر کشوری است و با راه‌اندازی آن دسترسی کاربران به شبکه جهانی قطع نخواهد شد. او همچنین این سوال را مطرح کرد که چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال می‌کنیم بسته‌های اطلاعاتی ما از کشور خارج شود و در ادامه بیان کرد: «از سوی دیگر هم باید هزینه‌ پهنای باند بین‌المللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر می‌افتد. این امر منطقی نیست و بنده قول می‌دهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در طی زمانبندی معینی که از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده جهت پیشبرد امورات کشور راه‌اندازی کنم.»

او با بیان اینکه دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد، گفت: «این موضوع دغدغه اکثر نمایندگان است. من از هزاران دانش آموزی که به خاطر دسترسی نداشتن به اینترنت نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کنند مطلع هستم و قول می‌دهم ظرف یک سال و نیم آینده این مشکل را حل کنم.»

او با بیان اینکه ظرفیت شبکه انتقال داخلی کشور در حال اشباع است، ادامه داد: «این ظرفیت را طی دو سال آینده دو برابر می‌کنیم تا مشکلی برای تعاملات الکترونیکی نداشته باشیم.»

زارع‌پور همچنین به برنامه خود برای دسترسی ۸۰ درصد خانوار به شبکه ارتباطی ثابت خبر داد و گفت: «سهم ۳۰ درصدی ترافیک داخلی کشور را با تکیه بر همت نخبگان و جوانان به ۷۰ درصد می‌رسانیم همچنین تلاش می‌کنیم موقعیت جغرافیایی کشور را به عنوان هاب منطقه‌ای انتقال داده‌ها که غفلت شده را ظرف مدت دو سال آینده احیا کنیم.»

تحقق دولت الکترونیکی از دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات است که عیسی زارع‌پور درمورد برنامه‌هایش در این حوزه بیان کرد: «علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته در طول سال‌های گذشته ما هنوز در این حوزه عقب هستیم و از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از لحاظ کیفیت در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ کشور در دنیا قرار داریم. ما باید این شاخص را ارتقاء دهیم.»

به گفته زارع‌پور رئیس جمهوری به او قول داده است براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی، کمیته‌ای به ریاست او برای الکترونیکی کردن فرآیندهای اداری ایجاد خواهد کرد.

ظرفیت شبکه انتقال داخلی کشور در حال اشباع است و این ظرفیت را طی دو سال آینده دو برابر خواهم کرد
عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

او در زمینه دولت الکترونیکی وعده داد که ظرف چهار سال آینده با تعامل با بخش‌های مختلف در راستای الکترونیکی کردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای ارائه‌ خدمات الکترونیکی گام بردارد و ۳۰ پله جایگاه جمهوری اسلامی را در شاخص‌های جهانی ارتقا دهد. او همچنین به همکاری با سازمان امور استخدامی اشاره کرد که در این همکاری قرار است به سمت استفاده از هوش مصنوعی به جای مداخلات انسانی در برخی از امور گام بردارد.

زارع‌پور در ادامه صحبت‌‌های خود به اقتصاد دیجیتال از دیگر اولویت‌های برنامه خود اشاره کرد و گفت: «در برخی از کشورهای دیگر نیروهای جوان آن درآمدی بیش از درآمد نفتی ما از حوزه برنامه‌نویسی دارند. بنده قول می‌دهم ظرف چهار سال آینده از ظرفیت این حوزه برای اشتغال‌زایی استفاده کنم. اخیرا شنیدیم که یکی از کشورهای همسایه ویزای طلایی برای جذب برنامه‌نویس در نظر گرفته است. اگر ما ظرفیت‌های لازم در کشور را فراهم کنیم دیگر نخبگان ما برای کار در این حوزه به خارج از کشور نخواهند رفت.»

نگرانی خانواده‌ها در فضای مجازی برطرف می‌کنیم

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه  به ضرورت حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی پرداخت و گفت: «امروز خانواده‌های ما از حضور کودکان و فرزندان خود در فضای مجازی نگران هستند. حتی کشورهایی که این فناوری را تولید کردند ابزارهایی برای خانواده‌ها جهت مدیریت کودکان خود در این فضا فراهم کرده‌اند. ما نیز وظیفه خود می‌دانیم که این نگرانی را برای خانواده‌ها برطرف کنیم.»

او ادامه داد: «از سوی دیگر از نظرات و دغدغه‌های تمام کاربران استفاده خواهیم کرد. حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی مردم در این فضا وظیفه ماست. چرا یک پلتفرم خارجی باید به خود اجازه دهد تا اطلاعات میلیون‌ها کاربر ما را با مشکل روبه‌رو کند؟»

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه‌های خود در حوزه صنعت فضایی گفت: «صنعت فضایی یکی از سه صنعت اقتدارساز برای کشورها است اما این صنعت در ایران به دلیل نگاه سیاست‌زده که حل مشکلات را در خارج از مرزها جستجو می‌کرد به محاق رفته است.»

براساس گفته‌های زارع‌پور هنوز خاطره خوش پرتاب‌های موفقیت‌آمیز ماهواره های ایرانی با پرتابگر ایرانی در دهه۸۰ را به خاطر داریم؛ اما این روند شتابان در سال‌های اخیر متوقف و دچار آسیب جدی شده است. او تاکید کرد که اگر روند شتابان دهه ۸۰ ادامه پیدا می‌کرد، امروز ما شاهد منظومه‌های ماهواره‌ای برای دستیابی به شبکه جهانی بودیم و دغدغه‌ای در این راستا نداشتیم. او اعلام کرد که با اجرای سیاست‌های تحولی دولت سیزدهم حوزه فضایی را به ریل شتابان تحول خود برمی‌گرداند. البته زارع‌پور در پایان سخنرانی خود به دلیل ذخیره وقت برای رئیس جمهوری به برنامه‌های خود در حوزه‌های پستی و مالی اشاره‌ای نکرد.

https://pvst.ir/aqy
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو