skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در چهارمین نشست کلاب‌هاوس پیوست با موضوع بررسی بازار تبلیغات آنلاین ایران مطرح شد:

داده در تبلیغات آنلاین تمام چیزی است که باید به آن اعتماد کرد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۷ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

یکتانت پلتفرم تبلیغات آنلاین، اوایل مردادماه،گزارش سالانه‌ای منتشر کرد که در آن سعی کرده بود تا با ارائه داده مربوط به رفتار کاربرانش، به کسب‌وکار‌ها و تبلیغ‌دهنده‌ها کمک کند تا شناخت بیشتری نسبت به تبلیغات آنلاین پیدا کنند. موضوعی که در چهارمین نشست گفتگوی آزاد پیوست در کلاب هاوس مجموعه یکتانت روی آن تاکید زیادی شد. مدیران یکتانت در این نشست اعلام کردند که به عنوان صدرنشین بازار معتقدند صنعت تبلیغات آنلاین ایران، داده در تبلیغات آنلاین از اهمیت بالایی برخوردار است و هدف گزارش یکتانت هم کمک به کسب‌وکارها از طریق ارایه این داده‌ها بود.

نسخه صوتی چهارمین نشست کلاب‌هاوس پیوست با موضوع «نگاهی به بازاریابی آنلاین» را از اینجا بشنوید:

به گزارش پیوست، سینا مومنی، مدیرعامل یکتانت با اشاره به هدف از ارائه گزارش عملکرد یکتانت گفت: «اولین بار است که گزارشی به این حجم منتشر کردیم و نسبت به گزارش‌های پیشین ما کامل‌تر است. یکی از هدف‌های اصلی از انتشار چنین گزارش‌هایی این است که یکسری داده را شاید تنها یکتانت به صورت تجمیع‌شده در اختیار دارد و این داده‌ها هم به تصمیمات استراتژی کسب‌وکارها و هم به تصمیمات بازاریابان دیجیتالی کمک می‌کند.»

مومنی ادامه داد: «وقتی در حین تهیه این گزارش به داده‌ای می‌رسیدیم از خودمان می‌پرسیدیم که آیا این داده می‌تواند به کسب‌وکار کمک کند و سعی کردیم تا داده‌هایی که به هدف اصلی ما کمک نمی‌کند را حذف کنیم.»

حاضران در نشست کلاب هاوس بازاریابی آنلاین با توجه به گزارش یکتانت

آنطور که مومنی می‌گوید این گزارش همچنین به کسب‌وکارهایی که از فضای سنتی که به فضای بازاریابی آنلاین می‌آیند، کمک می‌کند تا صنعت یکتانت را بهتر بشناسد.

مهدیه معظمی‌نیا،مدیر روابط عمومی یکتانت هم در ادامه گفت: «الان کسب‌وکارهای مختلف از اتفافاتی که در صنعت‌شان رخ می‌دهد، گزارش‌هایی منتشر می‌کنند و این شفافیت به سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در این صنایع سرمایه‌گذاری کنند و هم به مخاطبان و کسب‌وکارها کمک می‌کند. ما در صنعت تبلیغات آنلاین که فعالیت می‌کنیم، حجم عظیمی از بازار را در اختیار داریم و به نوعی مارکت لیدر هستیم. به نظر من این داده‌ها باید در اختیار کسب‌وکارها و کاربران قرار بگیرد تا راحت‌تر از سرویسی که عرضه می‌کنیم، استفاده کنند.»

در ادامه این نشست آرش برهمند، سردبیر پیوست به جزئیات گزارش یکتانت و تاکید این کسب‌وکار روی داده پرداخت. در این مورد مومنی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا در فضای بازاریابی آنلاین داده تنها چیزی است که ما احتیاج داریم، گفت: « البته در مقدمه این گزارش اشاره نکردیم که داده تنها موضوعی است که به آن احتیاج داریم. براساس مقدمه گزارش وقتی پای تبلیغات در میان باشد،داده‌ها تمام آن‌چیزی هستند که به آن اعتماد می‌کنیم. به نظر من به کار بردن کلمه «تنها» کاربرد درستی نیست و «تمام» بهتر است.»

او در ادامه اضافه کرد: «اصل کاری که تمام کسب‌وکارها باید انجام دهند این است که بررسی کنند در کسب‌وکارشان چه مولفه‌ای مشکل دارد و آن موضوع را تغییر دهند و مشکل را حل کنند. کسب‌وکارها از کجا می‌فهمند که چیزی مشکلی دارد؟ از روی داده‌ها به این موضوع دست پیدا می‌کنند.»

او همچنین بیان کرد: «به عنوان مثال ما درمورد یکی از کسب‌وکارها که زیرمجموعه یکتانت بود، در هیات مدیره جلسه‌ای برگزار کردیم، می‌خواستیم بخشی از این کسب‌وکار تغییر کند.وقتی داده را در اختیار مدیران آن کسب‌وکار گذاشتیم، به وضوح مشخص بود که چه تصمیمی باید بگیرند.در بازاریابی دیجیتال داده اهمیت بالایی دارد.»

معظمی‌نیا در تکمیل صحبت‌های مومنی هم اظهار کرد که یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌هایی که تبلیغات آنلاین و آفلاین دارد، در اختیار داشتن داده است. او در این مورد گفت: «چرا افراد روز به روز به فضای تبلیغات آنلاین اعتماد می‌کنند؟ چون داده در اختیار آنهاست. این فضا فضای جدیدی است و تا به کسب‌وکارها ثابت نشود که از این حوزه نتیجه می‌گیرند، روی آن سرمایه‌گذاری نخواهند کرد. داده دربحث تبلیغات آنلاین از اهمیت بالایی برخوردار است.»

جلال روحانی
جلال روحانی، کارشناس رشد دیجیتال مارکتینگ

جلال روحانی، کارشناس رشد دیجیتال مارکتینگ درمورد گزارش یکتانت همچنین بیان کرد: «در این گزارش بهتر بود که مشخص شود از این ۲۳۶ نفر چند نفر مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی را به عهده دارند. چون اگر ما درمورد یک آژانس تبلیغاتی نسبتا مدرن صحبت می‌کنیم باید درمورد کمپین‌های تبلیغاتی هم بیشتر بدانیم، درتمام دنیا توان آژانس‌های تبلیغاتی به کمپین‌هایشان است.به نظر من اشتباه است که یک آژانس فقط درمورد تکنولوژی‌های به کار رفته دربازاریابی آنلاین صحبت کند زیرا مشابه این فناوری‌ها در جهان هم وجود دارد و این حس را به کارشناسان حوزه بازاریابی القا می‌کند که چرخ را از اول اختراع می‌کنند. آژانس‌ها باید درمورد عملکرد و داستان‌های موفقیتشان صحبت کنند.»

او ادامه داد: «درمورد داده‌ها که صحبت کردید،باید مشخص شود این داد‌ه‌ها چه موضوعی را قرار است حل کنند. جمع‌آوری داده‌ای که نتوان از آن تحلیل و اقدامی استخراج کرد،بی‌معنی است. البته در این گزارش چند تحلیل و بررسی خوب گنجانده شده که تفاوت رفتارهای ایرانیان نسبت به رفتاری که در دنیا وجود دارد را نشان می‌دهد. شاید بهتر بود این داده‌ها را اپراتورهای ایرانی به اشتراک می‌گذاشتند. البته اپراتورها آرام آرام یاد می‌گیرند که چنین گزارش‌هایی منتشر کنند.مانند گزارش‌های همراه که در جلسات مجمع منتشر کرد، می‌توانند گزارش‌های خوبی منتشر کنند.»

به گفته روحانی چند تحلیل که در گزارش است، داده‌های ارزشمندی هستند به خصوص برای کسب‌وکارها کوچک که با بودجه محدود سعی دارند توسعه پیدا کنند، می‌توانند براساس این تحلیل‌ها برای کمپین‌های تبلیغاتی خود برنامه‌ریزی کنند.

این کارشناسی بازاریابی دیجیتال در ادامه سوالی مطرح کرد که تیم یکتانت فکر می‌کند که صدرنشین بودن چقدر برای کسب‌وکارهای دیگر موثر بوده و ارزشی دارد و مومنی هم درمورد این سوال پاسخ داد: «من با این حرف موافقم که وقتی می‌گویید کسب‌وکاری که پیشرو است خود به تنهایی ارزش است یا نه. به نظر من صدرنشین بازار بودن ارزش افزوده‌ای به تنهایی ندارد و این موقعیت قرار است چه کمکی به کسب‌وکارهای دیگر بکند.»

او ادامه داد: «شما گفتید تکنولوژی مهم نیست. به نظر من اتفاقا تکنولوژی از اهمیت بالایی برخوردار است.چون قابلیت‌های تکنولوژی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد،الان برای ما قابل استفاده نیست.ما  برای این روی تکنولوژی مانور می‌دهیم که  هزینه تبلیغات کسب‌وکارها را پایین می‌آورد تا بتوانند با هزینه کمتر به نتایج خوبی برسند.»

به گفته مومنی بازار تبلیغات  دیجیتال دانشی در انسا‌ن‌ها ایجاد کرده که بررسی کنند آیا در کمپین‌های خود به نتیجه خود رسیده‌اند که ما مدیران کمپین داریم که به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا نتایج تبلیغات خود را بهبود ببخشند.

طرح صیانت و بازار بازاریابی آنلاین

از زمانی که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی مطرح شد، بسیاری از کسب‌وکارها اعلام کردند که این طرح روی فعالیت آنها تاثیر منفی خواهد گذاشت از همین‌رو سینا مومنی، مدیرعامل یکتانت درمورد تاثیر این طرح روی بازاریابی آنلاین گفت: « طرح صیانت روی همه کسب‌وکارها تاثیر منفی می‌گذارد؛ اما در این چند وقت به یکی از جنبه‌های این طرح یعنی مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی چون اینستاگرام پرداخته شده است.»

سینا مومنی
سینا مومنی، مدیرعامل یکتانت

او ادامه داد: «البته طبیعی است که همه به این جنبه طرح توجه کنند چون عموم مردم با آن سروکار دارند.بسیاری از مجموعه‌های ما هم روی همین پلتفرم‌ها فعالیت می‌کنند. فارغ از اینکه کسب‌وکارها روی این پلتفرم‌ها شکل گرفته یا نه، وقتی کسب‌وکارهای آنلاین دچار مشکل شوند، همه کسب‌وکارها در تمامی صنایع به نوعی دچار مشکل خواهند شد.»

مومنی همچنین بیان کرد: «کسب وکارهای آنلاین بخشی از کسب‌وکارهای این کشور هستند و وقتی آنها دچار مشکل شوند، خرید میز و صندلی آنها هم با مشکل روبرو می‌شود و کسب‌وکاری هم که میز و صندلی تولید می‌کند هم با چالش روبرو خواهد شد. البته به نظر من این تاثیرات کوچکی است که با تصویب این طرح ایجاد می‌شود. یکی از تاثیراتی که کمتر به آن پرداخته شده است، این است که تصویب این طرح روی فضای عمومی ناامیدی و مهاجرت نیروهای خلاق چه تاثیر می‌گذارد.»

به گفته مومنی یکسری ابزارهایی که در دنیا توسعه داده می‌شود، به این خاطر است که کاربر بسیاری دارد و توسعه آن برای برندهای بزرگ مقرون به صرفه است؛ اما شاید بومی‌سازی کردن این ابزارها مقرون به صرفه نباشد. او تاکید کرد با قطع دسترسی کسب‌وکارها به این ابزارها فاصله‌‌ بین کسب‌وکارهای ایرانی و خارجی از نظر تکنولوژی افزایش پیدا می‌کند.

آنطور که مومنی می‌گوید بزرگترین ضربه به کسب‌وکارها با تصویب این طرح تزریق ناامیدی است. او در این مورد توضیح داد: «وقتی ناامیدی به جامعه تزریق می‌شود، نکته خیلی غلوشده آن اتفاقی است که امروز در افغانستان رخ داد و افراد نا امید حاضر هستند هرطور شده از کشور خارج شوند؛ اما در آن شرایط زندگی نکنند.»

او در ادامه اضافه کرد: «البته بعید می‌دانم در ایران به این نقطه برسیم؛ اما افراد کم کم به این نتیجه می‌رسند که نمی‌توانند کسب‌وکاری راه‌اندازی کنند و انگیزه خود را از دست می‌دهند و در نتیجه از ایران مهاجرت می‌کنند. ما از جایی ضربه می‌خوریم که افرادی که می‌توانند در کشور تغییراتی ایجاد کنند، انگیزه‌ای برای مبارزه و تغییر نداشته باشند و ناامیدی باعث شود که کشور را ترک کنند.»

مصطفی لامعی
مصطفی لامعی، مدیر مارکتینگ شرکت شتابان

در ادامه این مبحث مصطفی لامعی، مدیر مارکتینگ شرکت شتابان هم بیان کرد: «درمورد این طرح چند مساله مطرح است. آنچیزی که باعث می‌شود کسب‌وکارهای ایرانی مانند پیام‌رسان‌های داخلی و شبکه‌های اجتماعی مورد استقبال قرار نگیرد، به خاطر این است که می‌خواهند از راه اشتباه موفق شوند. مانند کاری که روبیکا انجام داد و این روزها خبرش منتشر شد.»

او در ادامه اضافه کرد: «احتمال دارد یک کسب‌وکار داخلی اپلکیشن خوبی راه‌اندازی کرده باشد؛اما وقتی بخواهد از طریق کلاهبرداری پیشرفت کند،اقداماتش زیرسوال می‌رود. داخلی بودن یا نبودن یک کسب و کار ارتباطی به سلامت در رفتار و شیوه‌هایش ندارد و باید از رفتارهای درست حمایت و رفتارهای مخرب و آلوده را محکوم کرد و برخورد کرد.

از دید این چهره شناخته شده بازاریابی آنلاین مشکل طرح صیانت هم این است که مردم نمی‌توانند به حرفی که نماینده‌ها می‌زنند،اعتماد کنند. بارها پیش آمده است درمورد فیلترینگ اظهارنظرهایی انجام شده؛ اما برعکس آن عمل کردند.در طرح صیانت هم در بازه‌های زمانی مختلف اظهارنظرهای گوناگونی شد و همین که تکلیف کسب‌وکارها و مردم روشن نیست، برنگرانی‌ها افزوده می‌شود.»

یکتانت و شرکت‌های زیرمجموعه

یکتانت ۸ شرکت زیرمجموعه دارد که فعالیت‌های متنوعی را انجام می‌دهند. سینا مومنی درمورد اینکه آیا لزومی دارد که چنین شرکت‌هایی در یکتانت فعالیت کنند و چرا تجمیع نمی‌شوند، گفت: «چند علت وجود داشت که ما تصمیم گرفتیم هرکدام از بخش‌ها را در شرکت‌های جداگانه جلو ببریم. ماهیت یکسری از این سرویس‌ها با ماهیت کسب‌وکار اولیه یکتانت که تبلیغات کلیکی بود،متفاوت است. یعنی نجوا سرویس بازاریابی بازگشتی است یا تریبون، پلتفرم انتشار رپورتاژ آگهی هستند که با فعالیت  یکتانت متفاوت است.»

او اضافه کرد: «نقطه مشترک این سرویس‌ها این است که مخاطبان یکسانی دارند. یعنی مخاطبانی که از تریبون استفاده می‌کنند، می‌‌توانند از نجوا هم بهره ببرند. یکی از دلایلی که ما تصمیم گرفتیم این سرویس‌ها را با اسم متفاوت و با ماهیت شرکت‌های مختلف جدا کنیم این بود که اعتقاد داشتیم و داریم وقتی یک کسب‌وکار می‌خواهد رشد کند،باید یک تیم جداگانه روی آن تمرکز و وقت زیادی بگذارند و انگیزه مستقل خودشان را هم داشته باشند.»

به گفته مومنی مدیران یکتانت قصد داشتند تا افرادی که هرکدام از سرویس‌ها را ایجادمی‌کنند،بتوانند سهام‌دار این سرویس‌ها هم باشند.او در این مورد توضیح داد: «بنیانگذاران این سرویس‌ها سهام‌دار آن کسب‌وکار هم خواهند بود و از روز اول این سهم به آنها منتقل می‌شود.به این ترتیب حس مالکیت به کسب‌وکار خود خواهند داشت.»

استفاده ابزارهای تبلیغات برای افراد بدون دانش

مومنی در ادامه این نشست درپاسخ به سوال دیگر سردبیر پیوست درمورد رویکرد یکتانت درمورد معرفی ابزارهای تبلیغاتی در گزارش این مجموعه به صورت تخصصی و اینکه این گزارش به نظر می‌رسد برای افراد بدون دانش دیجیتال مارکتینگ تعریف نشده است، گفت: «افرادی که در این نشست حضور دارند، با ابزارهایی چون گوگل ادز و در کل سرویس‌های گوگل استفاده کردند و می‌دانند که کار کردن با این ابزارها دشوار است. خود یکتانت از این مورد مستثنی نیست و کار کردن با سرویس‌هایی که ما ارائه می‌دهیم، آسان نیست. ما همواره تلاش کردیم تا کار کردن با سرویس‌هایمان را سهولت ببخشیم. وقتی بتوان راحت با سرویس‌ها کار کرد، کسب‌وکارهای بیشتری جذب یکتانت می‌شوند.»

او ادامه داد: «ما برای اینکه سختی کار با سرویس‌ها را کاهش دهیم،تیمی در مجموعه حضور دارد که پاسخگوی سوال کاربران هستند. یکسری وبینار به صورت ماهانه برای آموزش نحوه استفاده از پنل یکتانت برگزار می‌شود.»

مریم اسماعیلی، مدیرمحصول یکتانت را در ادامه صحبت‌‌های مومنی گفت: «ذات پیچیدگی و تخصصی بودن را نمی‌توان از دیجیتال مارکتنیگ گرفت. مبحث تخصصی است و ما هم این وظیفه را داریم تا این موضوع را ساده کنیم.»

او ادامه داد: «اگر تبلیغات هدفمند ایجاد شد، به این خاطر بود تا به کسانی که خودشان به اندازه کافی دانش ندارند تا مخاطب خود را هدفگذاری کنند، کمک کند. این هدفمندی به کسانی کمک می‌کند که بودجه کمی دارند و نمی‌توانند هدفمند تبلیغات کنند و یکتانت با حجم وسیعی از داده‌ها می‌تواند به آنها کمک کند.»

او در ادامه به سرویس‌های جدید یکتانت اشاره کرد و گفت: «هم‌اکنون یکتانت وارد مسیری می‌شود که هرچقد جلو می‌رویم سعی می‌کنیم در تبلیغات هدفمند فضاهای خالی را پر کنیم. درهمین راستا یکسری امکانات به پنل یکتانت اضافه می‌شود. به تازگی یک امکانی به یکتانت اضافه شده است که کاربران به جای اینکه هزینه زیادی بابت تبلیغات بنری خرج کنند و به بیرون سفارش دهند،المان‌هایی چون لوگو برند و عنوان و عکس ساده را به یکتانت می‌‌دهند و یکتانت هم بنری برای آنها می‌سازد.»

او همچنین بیان کرد: «برای پنل ساده که هرکسی بتواند از آن استفاده کند، راه زیادی داریم؛ اما هدف ما این است که راه‌حلی باشیم برای انواع مختلف کسب‌وکار با هربودجه‌ای که دارند.»

به گفته اسماعیلی جدیدترین امکانی که تا ماه آینده در یکتانت رونمایی می‌شود،جایگاه موضوعی است و تلاش یکتانت این است که تا جایی که بتوانند فضا را فراهم کنند تا سهم فضای نمایش بیشتری به تبلیغ‌کنندگان بدهند و در جایگاه موضوعی به صورت خاص فقط تبلیغ مرتبط با صفحه و تبلیغات هدفمند نشان می‌دهند. او همچنین تاکید کرد: «نشان دادن تبلیغات مرتبط موضوع مورد علاقه نمایش‌دهندگان یکتانت است و آن را دوست دارند. در این جایگاه‌ها تبلیغات مرتبط نمایش داده می‌شود و موضوعی که انتخاب می‌شود واقعا هدف ما تبلیغات هدفمند و مرتبط است.»

مهدیه معظمی‌نیا
مهدیه معظمی‌نیا، مدیر روابط عمومی یکتانت

معظمی‌نیا همچنین درمورد اینکه به چه صورت کسب‌وکارهای آفلاین می‌تواند ترغیب شوند تا به تبلیغات آنلاین رو آورند، گفت: «در سال ۹۹ با شروع کرونا کسب‌وکارها به سمت فضای آنلاین آمدندو این نگرانی را داشتیم که امکان دارد افراد دانش لازم را نداشته باشند و کسب‌وکارشان ورشکست شود. یکی از اقداماتی که ما انجام دادیم این بود در حوزه مارکتینگ آنلاین آموزش‌هایی را در نظر گرفتیم تا این کسب‌وکارها از تبلیغات خود نتیجه بهتری بگیرند.»

او ادامه داد: «سال گذشته در وهله اول وبینارها در حوزه سرویس‌های خودمان بود و سپس این موضوع را گسترش دادیم و حوزه مارکتینگ را پوشش دادیم.در سایت هم کتاب‌های الکترونیکی قرار دارند تا مخاطبان با تجارب کشورهای دیگر آشنا شوند و هم داستان‌های موفقیت درسایت پوشش داده شده است.»

او در ادامه به چالش یکتانت در ارتباط با کسب‌وکارها اشاره کرد و گفت: «چالشی که در این حوزه داریم این است که کسب‌وکارها سخت راضی می‌شوند تا داده‌های خود را به اشتراک بگذارند.سعی کردیم ۹ داستان موفقیت را در سایت منتشر کنیم و به همین خاطر این پروژه سخت پیش می‌رود. مادامی که نتوانیم موافقت آنها را کسب کنیم، نمی‌توانیم داستان‌ها را منتشر کنیم.»

انحصار یا رقابت

براساس گزارش یکتانت، این مجموعه هزار و ۱۰۰ وب‌سایت نمایش‌دهنده تبلیغات همکاری داشته‌اند و ۵۰۰ سایت هم بنرهای یکتانت را نمایش می‌دهند. از نظر مهرک محمودی دیگر چهره تحریریه پیوست در این گفت‌ و گو در کلاب هاوس این اعداد خطر انحصار و مونوپلی را یادآوری می‌کند که مومنی دراین مورد گفت: «نگاه ما از ابتدا این بود تا با همه پلتفرم‌های این حوزه همکاری داشته باشیم و RTB (real time bidding ) خود را در اختیار مجموعه‌های مختلف قرار دهیم. به عنوان مثال مجموعه صباویژن از RTB یکتانت استفاده می‌کند و تبلیغات صباویژن در پلتفرم یکتانت نمایش داده می‌شود. از سوی دیگر ما هم تبلیغات خود را روی پلفترم‌های صباویژن مانند آپارات نمایش می‌دهیم.»

او در ادامه اضافه کرد: «مجموعه‌های دیگر هم وجود دارند که RTB خود را در اختیار آنها قرار دادیم و در حال گذراندن مراحل فنی هستیم.وقتی توافق‌ها نهایی شد و تپسل و مدیااد از این موضوع استفاده کردند،سعی می‌کنیم که گزارش‌ها را منتشر کنیم تا اعتماد افزایش پیدا کند.»

جلال روحانی در این بخش از مومنی پرسید که آیا یکتانت RTB اضافه کرده است و ایا استاندارد است که مومنی پاسخ مثبت داد. روحانی همچنین گفت: «ما در بازار زمانی نگرانی ضدانحصار داریم که در آن بازار انحصار شکل می‌گیرد و این انحصار باعث عدم استفاده بقیه از آن امکانات می‌شود؛ اما اگر به گوگل اذر نگاه کنیم که در این زمینه خیلی قوی عمل کرده و ۸۵ درصد از IMPRESSIONهای دنیا را پوشش می‌دهد. بعد در دنیا هزاران آژانس تبلیغاتی وجود دارد که مبتنی برRTB است و می‌توانند فعالیت کنند.»

در ادامه این نشست حاضران در این نشست به ضریب نفوذ تبلیغات در روزهای آخر هفته پرداختند و معظمی‌نیا به راه‌حل یکتانت برای افزایش استفاده کاربران از این پلتفرم در روزهای تعطیل اشاره و بیان کرد: «به نظر من ما نباید داده‌های این گزارش را به تنهایی ببنیم.داده‌ها باید در کنار هم مورد بررسی قرار بگیرند و مرحله بعدی این است که در این میان باید یکتانت را هم با ویژگی‌های خود در نظر بگیریم. به عنوان مثال داده‌هایی وجود دارند که ترافیک آخرهفته ترافیک وبسایت‌های فارسی نسبت به روزهای هفته کمتر است.از سوی دیگر داده‌هایی داریم که صفحات مربوط به سرگرمی را با صفحات مربوط به اخبار مقایسه می‌کند.یعنی اگر کسب‌وکار سرگرمی مشتری یکتانت باشد، اتفاقا روزهای آخر هفته با اینکه حجم کلی ترافیک کمتر است، برای صنعت آنها روزهای بهتری است. پس باید داد‌ه‌ها را در کنار هم بررسی کنیم.»

مومنی هم در ادامه در تکمیل صحبت‌های معظمی‌نیا گفت: «اینکه این داده‌ها نشان می‌دهد که پنجشنبه و جمعه با کاهش حجم ترافیک روبرو هستیم، باید توجه داشت که ترافیک دسکتاپ کاهش می‌یابد و ترافیک موبایل کاهش پیدا نمی‌کند و این ترافیک از صفحات خبر به سمت صفحات موسیقی می‌رود. آخر هفته‌ها هم طبیعی است که صفحات موسیقی و سرگرمی بیشتر بازدیدکننده داشته باشد.»

جلال روحانی در توضیحات تکمیلی گفت: «ما در دنیا ادبلاکر یا بلاک کننده تبلیغاتی داریم و من به همه توصیه می‌کنم که از ادبلاکر در نسخه دسکتاپ استفاده کنند. علت آن این است که به دلیل تحریم تکنولوژی و فیلترینگ و محدودیت انواع تکنولوژی تشخیص کلاهبرداری که در دنیا مرسوم است را نداریم. به دلیل محدودیتی که سمت ناشران وجود دارد،با ریال هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند و مجبورند هزینه زیادی به سایت‌های بزرگ بدهند. این موضوع باعث می‌شود که تعداد بارهایی که وارد سایت می‌شوید و یک تبلیغ می‌بینید از بین برود. به عنوان مثال وقتی به هر سایتی چون ورزش سه یا عصر ایران مراجعه می‌کنید، با انبوهی از بنرها مواجه می‌شوید و Impression ایجاد می‌شود که نه برای کاربر و مارکتر مناسب نیست.» به گفته روحانی ادبلاکرها جلوی این نوع تبلیغات را می‌گیرند.

او ادامه داد: «من همیشه دغدغه هدفگذاری و نرخ کلیک را داشتم. من براساس گزارش یکتانت چند سایت را بررسی کردم و مملو از تبلیغات از هرنوع برند در کنار مطالب آن سایت‌ها بود که ربطی نداشت. یکی از موضوعاتی که به خاطر تحریم و فیلتر در ایران نداریم،حفاظت از برند (BRAND PROTECTION)است. مثلا سامسونگ یا برندهای خارجی می‌خواهند محصولات خود رادرایران راه‌اندازی کنند و یکی از شرایط این است که نمی‌خواهند در صفحه‌ای که خشونت و سیاسی است، برندش آنجا تبلیغ شود؛ اما در ایران به این موضوع توجه نمی‌شود.»

لامعی هم در این مورد اظهار کرد که آژانس‌های تبلیغاتی باید در کیفیت بنر و عکسی که استفاده می‌کنند درمورد سایتی که تبلیغ کار می‌شود هم فکر کنند چون حضور برند در کنار مطالب زرد جالب نیست و دچار چالش‌هایی می‌شوند.

حریم شخصی و یکتانت

در بخش دیگری از این نشست مریم اسماعیلی درمورد پرسش مهرک محمدی که یکتانت به چه صورت کاربران خود را از نظر جنسیتی طبقه‌بندی می‌‌کند و چطور این موارد موجب نقض حریم شخصی نمی‌شود گفت: «گوگل اطلاعات دقیقی بابت این موضوع دارد چون می‌تواند از روی جی‌میل یا اطلاعات کاربران داده‌های مورد نیاز را جمع‌آوری کند؛ اما برای سرویس ما مصداق ندارد. چون اطلاعاتی که از کاربران داریم، یکسری توکن بی‌نام و نشان وارد سایت‌ها می‌شوند و از طریق رفتار کاربران و جستجوهای آنها در وب تخمین و حدس می‌زنیم و دقت صد در صدی ندارد.»

او ادامه داد: «اینطور نیست که هرکسی که وزرش سه نگاه می‌کند، مرد است. بلکه باید تمام داده‌ها را باید در کنار هم ببینیم. یعنی اگر آن کاربر در کنار ورزش سه، کفش مردانه خرید ما تخمین می‌زنیم که او مرد است یا در کنار خواندن مطالب سلامت، درمورد مانتو هم مطلبی را دنبال کنید، ما حدس می‌زنیم که خانم هستید.»

حال سوالی که ایجاد می‌شود این است که به این صورت حریم شخصی افراد نقض نمی‌شود که اسماعیلی درمورد اظهار کرد: «برای این مساله راه‌حل‌هایی در نظر گرفتیم تا کاربران از آن استفاده کنند. یک صفحه‌ای طراحی کردیم که کاربر می‌تواند از اینکه از داده‌های وب‌گردی او برای شخصی‌سازی شدن جست‌وجوهایش استفاده کنیم، انصراف دهد.ما هرکجا که بتوانیم این صفحه را در دسترس کاربران قرار می‌دهیم.»

مهاجرت تبلیغات از فضای آفلاین به آنلاین

براساس گزارش یکتانت سال گذشته ۵۷ هزار کمپین تبلیغاتی برگزار شده است که این سوال ایجاد می‌شود که با توجه به شرایط اقتصادی کشور این عدد درست است و معظمی‌نیا گفت: « این داده را باید درکنار داده‌‌های دیگر بگذاریم جایی که ۱۸ هزار تبلیغ‌کننده شروع به همکاری با یکتانت کردند. روندی که از ساخت کمپین از فروردین ۹۹ تا اسفندماه ۹۹ داریم،صعودی بوده است. یعنی فروردین ماه ۲ هزار و ۳۰۰ کمپین برگزار شد و در اسفند ماه این عدد به حدود ۶ هزار کمپین رسید و نشان دهنده مهاجرت از فضای آفلاین به آنلاین است. چون تعداد کسب‌وکارهایی که در سه سال و نیم با یکتانت همکاری می‌کنند، از ۱۵ هزار به ۳۰ هزار کسب‌وکار رسیده است.»

او ادامه داد: «ما به کمپین‌هایی کمپین تبلیغاتی می‌گوییم که با ویژگی‌هایی که دارد ساخته و تبلیغ هم به آن اضافه شود. وقتی تبلیغ شروع بازدیدکننده گرفت، دراین گزارش آن را حساب کردیم. اگر کمپین‌های تستی را در این گزارش می‌آوردیم، عدد بیش از این بود.»

چهارمین نشست گفتگوی آزاد در کلاب پیوست با حضور سینا مومنی، مدیرعامل یکتانت، مهدیه معظمی‌نیا، مدیر روابط عمومی یکتانت، جلال روحانی، کارشناس رشد دیجیتال مارکتینگ و مصطفی لامعی، مدیرعامل شرکت شتابان زیر مجموعه گروه سولیکو روز دوشنبه ۲۵ مرداد ماه طی دو ساعت در کلاب‌هاووس برگزار شد.

https://pvst.ir/aqd
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو