skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

صرافی‌های رمزارزی در آینده چه خدماتی ارائه خواهند کرد

عاطفه چوپان نویسنده میهمان

۳ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱

صرافی رمزارزی

غیرشفاف بودن وضعیت صرافی‌های رمزارزی در ایران هرچند کار را برای فعالان این بازار پرریسک کرده است و هنوز آینده شفافی ندارند، اما سعی کرده‌اند شفاف عمل کنند و انتشار گزارش‌ها و نحوه عملکردشان در این بازار خود نشان‌دهنده رویکرد آنان در بخش شفاف بازار است. طبق گزارش صرافی رمزارز نوبیتکس، تاکنون ۱۷۸ میلیون معامله موفق روی این صرافی ثبت شده است و مدیران این صرافی رمزارزی می‌خواهند در آینده علاوه بر اینکه امکان ثبت اطلاعات کاربران حقوقی را روی این بستر فراهم کنند زیرساخت احراز هویت خود را نیز تقویت کنند.

 

به گزارش پیوست، پانزدهمین نشست از سری گفت‌وگوهای آزاد پیوست در کلاب‌هاوس با حضور امیرحسین راد به عنوان مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس و محمدعلی آقامیر به عنوان هم‌بنیان‌گذار و مدیر تحقیق و توسعه صرافی رمزارز نوبیتکس برگزار شد.

یکی از موضوعات قابل توجه در گزارش نوبیتکس مشخص نبودن میزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های حقوقی روی مرزارزها بود. محمدعلی آقامیر، هم‌بنیان‌گذار و مدیر تحقیق و توسعه صرافی رمزارز نوبیتکس، در پاسخ به این سوال گفت: در بحث سرمایه‌گذاران حقوقی دیتا به شفافی سرمایه‌گذاران حقیقی نیست، چراکه مکانیسم ثبت یک عنوان حقوقی در نوبیتکس نوپاست و به همین دلیل ما ترجیح دادیم در گزارش سالانه تحت این عنوان آماری را گزارش نکنیم.

پوستر کلاب هاوس ۱۵
کلاب‌هاوس پانزدهم پیوست با موضوع بررسی گزارش صرافی رمزارزی نوبیتکس

او با اشاره به فعالیت چندماهه صرافی نوبیتکس در ثبت شرکت‌های حقوقی به عنوان کاربر گفت: عددی که مربوط به حجم معاملات این افراد است در میانگین مبادلاتی نوبیتکس نسبت به سال از نظر تعداد و حجم خیلی عدد بزرگی نیست و در حال حاضر این موضوع قابل صرف نظر کردن است.

آقامیر در این مورد گفت: این گزارش صرفاً گزارش نوبیتکس است و بحث مرتبط با بزرگ‌ترین صرافی ایرانی یا سهم از بازار همان‌طور که اشاره شد قابل استناد نیست و ما هم تاکیدی بر آن نداشتیم. رویکردمان ارائه گزارش در خصوص آن چیزی است که در پلتفرم خودمان بوده. البته معتقدیم آمارهایی که در کل این مجموعه وجود دارد زیاد متفاوت نیست مگر اینکه فردی مستدل آماری ارائه دهد که ما هم استقبال می‌کنیم.

چرا تنوع توکن‌های نوبیتکس کم است؟

مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس در خصوص تنوع توکن‌های ارائه‌شده در این صرافی گفت: از ابتدای فعالیت نسبت به کوین‌هایی که به بستر اضافه می‌شدند سخت‌گیر بودیم، دلیل هم این است که بسیاری از پروژه‌هایی که در فضای بلاک‌چین متولد می‌شوند ریسک بالایی دارند. البته که ممکن است سودهای آنی و یک‌شبه‌ای بدهند ولی در عمل بخش بزرگی از کسانی که روی این رمزارزها سرمایه‌گذاری می‌کنند ممکن است متضرر شوند و نمونه واضح ‌آن اتفاقاتی است که برای رمزارز لونا افتاد و همین‌طور استیبل‌کوین UST که در عمل ارزش آن به صفر رسید.

امیر حسین‌راد ادامه داد: بسیاری از کاربرانی که وارد این بازار شده‌اند تازه‌وارد هستند و ممکن است وارد پروژه‌هایی شوند که متضررشان کند و اینجا ما نقش نگهبان را ایفا کردیم. البته این بدان معنا نیست که رمزارزهایی که اضافه کردیم دچار افت قیمت نمی‌شوند اما دامنه ریسک را کم کردیم و زمان دادیم تا کاربر با این فضا آشنا شود.

مدیرعامل نوبیتکس افزود: از طرفی مصر بودیم که کوین‌ها را روی بستر اصلی خودشان اضافه کنیم نه توکن‌های معادل، چراکه توکن‌های معادل موجب می‌شود ریسک سرمایه‌‌گذاری مشتری افزایش یابد. موضوع بعدی نیز مکانیسمی است که ما برای ذخیره‌سازی دارایی مشتری‌ها استفاده می‌کردیم. چون مصر بودیم نحوه ذخیره‌سازی سرد باشد، چراکه در شبکه اصلی این باعث می‌شد برخی از توکن‌ها را با تاخیر اضافه کنیم اما در نهایت امنیت و مکانیسم ذخیره‌سازی را ارتقا داد.

هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس در پاسخ به این سوال که چرا ذخیره‌سازی یک توکن به صورت سرد این‌قدر زمان‌بر است گفت: در مورد ذخیره‌سازی سرد استانداردها و تعاریف مختلف وجود دارد. در حال حاضر می‌توان به جرات گفت که اکثریت صرافی‌های فعال حوزه ارز دیجیتالی چه داخلی و چه خارجی ذخیره‌سازی در هات‌ولت‌ها را ذخیره‌سازی کلد تلقی می‌کنند در صورتی که این استاندارد درست نیست.

او ادامه داد: اینکه شما بتوانید یک تراکنش آفلاین‌ را در یک شبکه ایجاد کنید کار زمان‌بری است و خیلی از شبکه‌ها اصلاً تراکنش آفلاین‌ را به صورت پیش‌فرض روی ولت‌هایی که ساخته‌ شده ندارند و ما مجبور بودیم این مکانیسم را به صورت داخلی ایجاد کنیم.

آقامیر گفت: حدود ۸۵ درصد ولت‌های بایننس به عنوان شاخص و الگوی صرافی‌های دنیا هات است و حتی واسط کلد هم ندارد چه برسد به ذخیره‌سازی سرد. در حالی که در نوبیتکس از بیس دخیره‌سازی دارایی کاربران به‌ صورت کلد تعریف شده و سیستم تجمیع هم به ولت‌کلد انجام می‌شود.

یکی از سوال‌های مطرح‌شده در کلاب این بود که در حال حاضر صرافی نوبیتکس دوج‌کوین و شیبا دارد ولی اواکس و سولانا نه، در صورتی که مطمئن‌تر است. چرا این کوین‌ها اضافه نمی‌شود؟
مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس در پاسخ به این سوال گفت: قبول دارم که این کوین‌ها مطمئن هستند و ما در اضافه کردن آنها تاخیر داریم. تا یک ماه آینده تعداد زیادی از این کوین‌ها که جزو ۴۰ کوین برتر بازار هستند بر اساس حجم بازار به لیست کوین‌ها اضافه خواهد شد.

راد ادامه داد: مکانیسم سرد برای ولت‌ها و اصرار ما برای اینکه حتماً ارز روی شبکه اصلی ارائه شود دو دلیل این تاخیر است. در بعضی از صرافی‌ها برای اینکه ارز را سریع لیست و به بازار اضافه کنند یا واریز و برداشت را می‌بندند و فقط اجازه معامله نماد را می‌دهند یا توکن معادل ارز را به جای اینکه در شبکه اصلی عرضه کنند روی شبکه دیگری مثل BSC روی سیستم خود اضافه می‌کنند.

هم‌بنیان‌گذار و مدیر تحقیق و توسعه صرافی رمزارز نوبیتکس در خصوص به‌روزرسانی قیمت‌ها گفت: اگر قیمت آخرین معامله انجام‌شده را بخواهیم در نظر بگیریم ممکن است برخی از بازارها منطبق با بازارهای جهانی نباشند اما این بدان معنا نیست که سفارش‌های بازار هم تطبیق ندارد. نکته بعدی این است که ما مکانیسم قیمت‌گذاری نداریم. بازار آزاد است و خریدوفروش هم توسط کاربران یا بازارگردانان خارجی صورت می‌گیرد. اما اینکه بازار رمزارزها با بازار جهانی منطبق نباشد عادی است.

بیت‌کوین/اتریوم به نوبیتکس اضافه می‌شود

مدیرعامل نوبیتکس در خصوص اضافه کردن پرداخت‌های معروفی مثل بیت‌کوین اتریوم گفت: برنامه داریم که این Pairها را اضافه کنیم اما در نمونه‌های مشابه داخلی زیاد استقبال نشده با این حال می‌خواهیم در سال جاری اضافه کنیم.

راد در خصوص اضافه شدن بخشی به نام معاملات حرفه‌ای در پلتفرم نوبیتکس گفت: اگر منظور اضافه شدن بازارهایی مثل فیوچر یا معاملات Short یا فروش استقراضی است، در حوزه معاملات فیوچر محدودیت قانونی داریم. برخی از حوزه‌ها مثل پوزیشن فروش و فروش استقراضی را کار می‌کنیم و احتمالاً در چند ماه آینده از آنها رونمایی خواهیم کرد.

امیر حسین راد- مدیرعامل نوبیتکس
امیر حسین‌راد، مدیرعامل نوبیتکس

او در خصوص توکن‌هایی مثل پیمان که در صرافی هستند اما در گزارش سالانه خیر، گفت: توکن پیمان مربوط به شبکه ققنوس است و به عنوان پروژه‌ای که تیم مشخص و فعالیت شفافی دارد تصمیم گرفتیم آن را به بسترمان اضافه کنیم؛ منتها با توجه به عرضه کمتر و شناخته‌شده نبودن در سطح کشور و پایین بودن حجم معاملات در گزارش نیامده است ولی آمار قابل ارائه دارد.

به هر قیمتی به دنبال سود نیستیم

مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس با اشاره به اینکه رویکردشان رواج استفاده مفید از رمزارزها بوده گفت: معتقدیم رمزارزها به عنوان نوع و ابداع جدید دارایی ابزار مفیدی است و با این رویکرد سعی کردیم طوری عمل کنیم که در نهایت افراد هوشمندانه و با دقت نظر وارد بازار شوند تا ضرر و زیان‌ها منجر به فراموشی این پدیده نشود.

او ادامه داد: این بدان معنی نیست که ما دنبال سود نیستیم اما دنبال کسب منفعت به هر بهایی نبودیم و در واقع در پی خلق چیزی هستیم که به یک ارزش ماندگار تبدیل شود.

مدیرعامل نوبیتکس در خصوص ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه گفت: حتی ورود نهادهای رگولاتوری نمی‌تواند ریسک را به صفر برساند. مثلاً مجموعه‌های مالی و اعتباری در سال‌های گذشته سپرده‌گذاران خود را با جیب‌های خالی تنها گذاشتند در حالی که از بانک مرکزی مجوز گرفته بودند اما نگاهی به عملکرد آنها نشان می‌داد چه عملکردی خواهند داشت. اما به طور کلی عملکرد هر مجموعه و نگاه موجود در هر سازمان نشان می‌دهد که چه میزان ضرر وجود دارد.

هم‌بنیان‌گذار و مدیر تحقیق و توسعه صرافی رمزارز نوبیتکس درباره کارمزد ارزها گفت: روی هیچ رمزارزی کارمزد نگهداری نداریم و قیمت‌ها منوط به عرضه و تقاضا و دلار است. مهم‌ترین عامل نوسانات قیمتی خارج از قاعده این است که نوسانات تتر در جهت عکس رشد و سقوط شارپی (pump&dump) کریپتو تغییر می‌کند. چراکه راه تامین تتر در تمام دنیا تبدیل پول نقد به دلار دیجیتالی است و بازارهای ارزی داخلی ساعت کار و تعداد روز محدودی فعال‌اند در حالی که کریپتو به صورت ۲۴ ساعته معامله می‌شود.

آقامیر ادامه داد: نکته این است که در بحث تامین تتر به واسطه سرعت بازارهای کریپتو یک فاز گذار وجود دارد و داینامیک یا سرعت تغییراتی که می‌تواند در بازار اتفاق بیفتد با توجه به مکانیسم تغییری که اشاره شد مطابق با نوسانات نیست و همین باعث می‌شود مثلاً شما رشد بیت‌کوین و افزایش عرضه کریپتو قیمت تتر پایین بیاید.

او تحقق استیک کردن در نوبیتکس را نیازمند بازه زمانی دانست و گفت: ما باید در یک بخش پاسخگوی رگولاتوری باشیم و در بخش بعدی سازوکار تعریف کنیم و به مخاطب ارائه دهیم.

احراز هویت جدید در نوبیتکس

مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس در خصوص قانون احراز هویت برای صرافی‌های رمزارز توضیح داد: هنوز متولی برای صرافی رمزارز مشخص نشده و بین بانک و بورس و… دعواست. احراز هویت در حال حاضر در صرافی‌ها به صورت آنلاین و با سامانه‌های استعلامی موجود از طریق تطبیق کد ملی با شماره حساب و غیره و بخشی به صورت دستی و با کمک اپراتور انجام می‌شود.

راد ادامه داد: روش دوم که اخیراً رایج شده و ما در ورژن جدید اپلیکیشن نوبیتکس آن را اضافه خواهیم کرد به صورت خودکار است که تصویر ویدئویی کاربر با مدارک شناسایی تطبیق داده می‌شود و بدون دخالت اپراتور فرایند هویت و تشخیص زنده بودن تصویر انجام خواهد شد.

او در خصوص لایه دوم روی شبکه اتریوم نیز گفت: این موضوع جزو پروتکل‌هایی است که ما در کوتاه‌مدت اضافه خواهیم کرد. در حال حاضر ۷۰ درصد این پروژه انجام شده و به اتمام که برسد لایه دوم را به بسترمان اضافه می‌کنیم و این خدمات روی کیف پول را نیز به کاربران خود ارائه می‌دهیم.

هم‌بنیان‌گذار و مدیر تحقیق و توسعه صرافی رمزارز نوبیتکس گفت: ما از روبات استفاده نمی‌کنیم اما امکانی در اختیار هر کاربری قرار می‌دهیم تا بتواند از طریق اجرای برنامه سفارش‌گذاری کند یا بر اساس مکانیسمی خریدوفروش کند. بعضی از جاها ممکن است یک کاربر احساس کند روباتی مزاحم معامله کردن شده به این صورت که روباتی سعی می‌کند همیشه سرخط بماند، این برای کسی که به صورت دستی معامله می‌کند ممکن است تعبیر به آزار شود.

محمدعلی آقامیر- هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس
محمدعلی آقامیر، هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس

آقامیر در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص سبد یا صندوق سرمایه‌گذاری گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشابه بورس در فضای رمزارزها هم وجود دارد اما زیاد از عمرشان نمی‌گذرد و در آمریکا هم صندوق پایه معاملات نقدی هنوز عرضه نشده است، در ایران هم ایده مطرح شده اما هنوز به هیچ صندوقی اجازه فعالیت داده نشده است. صندوق‌ها نیازمند رگولاتوری جدی هستند و عملاً ریسک مضاعفی است. ما مشتاقیم که زمین بازی فراهم شود.

او در خصوص سطوح مختلف در نوبیتکس گفت: در سطح سه که بالاترین سطح در این صرافی است سقف برداشت رمز ارز یک میلیارد تومان در ۲۴ ساعت است و برداشت ریالی نیز ۶۰۰ میلیون تومان. تعداد کاربران سطح سه زیر ۱۰ درصد از کاربران ما را شامل می‌شود. در نگاه بلندمدت و حرفه‌ای توصیه نمی‌شود کسی بیش از ۱۰ درصد از سرمایه را وارد بازار رمزارزها کند.

آقامیر در مورد اضافه کردن بازار NFT گفت: این موضوع را در نقشه راه خود داریم و تا پایان سال به نوبیتکس اضافه خواهیم کرد.

رگولاتوری و نیروی انسانی چالش حوزه رمزارزها

در پایان مدیرعامل صرافی رمزارز نوبیتکس درباره مهم‌ترین چالش‌های حوزه رمزارزها در ایران به موضوع رگولاتوری و نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: ما همچنان درگیر این هستیم که حاکمیت به یک جمع‌بندی در مورد رمزارزها برسد و در این حوزه خوش‌بینم، چون اتفاقات خوبی در سطح مجلس و حاکمیت افتاده و منابع انسانی نیز چالش مشترک تمام کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتالی و حتی سایر حوزه‌هاست.

راد باشگاه مشتریان را به عنوان یکی از نقاط ضعف نوبیتکس نام برد و گفت: این حوزه نیازمند توجه بیشتری است و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.

https://pvst.ir/ceg
عاطفه چوپاننویسنده میهمان

    خبرنگاری را از سال ۱۳۹۱ و با سرویس اقتصادی ایسنا «خراسان رضوی» شروع کردم. پنج سال بعد و با اتمام دوره دانشجویی همکاری با مجموعه‌های مختلفی از جمله دنیای اقتصاد، روزنامه خراسان و شرکت خدمات روابط عمومی رادکان را تجربه کردم. یک سال مدیر رسانه شورای شهر مشهد بودم و از رسانه یک قدم عقب کشیدم و با فعالیت در روزنامه شهرآرا دوباره به خانه برگشتم. سه سال بعد و پس از مهاجرت به تهران به تجارت‌نیوز رفتم و بعد به نوشتن پرونده‌های اجتماعی در هفته‌نامه تجارت‌فردا مشغول شدم و حالا با افتخار عضوی از خانواده پیوستم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو