وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
درخواست حسین طهرانی، مدیرعامل شرکت مبیننت از وزیر ارتباطات دولت سیزدهم:
۳ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
شاید نزدیک به ۷ سال میشود که شرکتهای فعال در حوزه تلکام کشور در خواست تغییر تعرفهها در این بخش را دارند تا امکان توسعه را داشته باشند. این خواسته در دو سال اخیر و با توجه به افزایش تورم اقتصادی در کشور بیشتر هم شده است؛ اما پیوسته پاسخ وزارت ارتباطات دولت یازدهم و دوازدهم به این درخواست منفی بوده است. حسین طهرانی، مدیرعامل شرکت مبیننت، معتقد است در وزارت ارتباطات دولت آینده وقت آن رسیده تا با مناسبسازی رگولیشن یا مقرراتگذاری، مسئله تعرفهگذاری منطقی، در این حوزه حل شود. همچنین او یکی دیگر از خواستههایش از هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، مشخص کردن سیاستگذاریهای فرکانسی برای توسعه تکنولوژی 5G در کشور است.
به گزارش پیوست، آنطور که طهرانی اعتقاد دارد مهمترین نیاز فعلی بخش مناسبسازی و واقعیسازی رگولیشن یا مقرراتگذاری براساس واقعیتهای اقتصادی کشور است. او در این زمینه به پیوست گفت: «واقعیتهای اقتصاد کلان ما مدتی است که تغییر کرده و باعث تغییر تعرفههای در حوزههای مختلف شده است؛ اما در حوزه تلکام سالهاست که تعرفهها بدون تغییر باقی مانده است. همین اتفاق یک فاصله قابل توجهای بین درآمد اپراتورها و هزینههایشان ایجاد کرده است.»
او ادامه داد: «اگر به سبد خانوارها نگاه کنید خواهید دید که انواع اقلام مصرفی در آن تغییر کرده؛ اما قیمت اینترنت بدون تغییر مانده است. این اتفاق باعث میشود تا اپراتورهای ارتباطی از توسعه باز بمانند و به جای اینکه با به دست آوردن درآمد مناسب، در بخش خود سرمایهگذاری کنند تنها به فکر گذراندن روز خود باشند.»
طهرانی معتقد است باید با رگولیشن مناسب به این کپ ایجاد شده در حوزه تلکام توجه و راهحلی برای آن پیدا کرد، در غیر این صورت از توسعه در آینده و رشد اپراتورهای ارتباطی کشور باز میمانیم و رسیدن به یکی از اصلیترین خواستههای مدیران که توسعه اقتصاد دیجیتال است نخواهیم رسید.
مرداد سال گذشته بالاخره با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریمی اولین آنتن 5G توسط ایرانسل در کشور فعال شد و تا پایان سال ۱۳۹۹ ایرانسل و همراه اول و مبیننت جمعا ۱۳ سایت نسل پنجم شبکه تلفن همراه توانستند راهاندازی کنند. رشد در حوزه تکنولوژی 5G به باور مدیران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیاز به فضای فرکانسی مشخص دارد. موردی که طهرانی هم آن را تایید و اعلام میکند که وزیر ارتباطات دولت سیزدهم باید سیاستگذاریهای فرکانسی در بخش 5G و همینطور اصلاح پروانههای اپراتورها را در دستور کار خود قرار دهد.
طهرانی در این زمینه میگوید: «یکی دیگر از اولین کارهایی که انتظار میرود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم انجام دهد بحث سیاستگذاری درست روی منابع فرکانسی است.» او با انتقاد از اینکه هنوز سیاستگذاری در این زمینه بعد از یک سال از ورود 5G به کشور مشخص نشده است ادامه داد: «یکی از اصلیترین موانع پیش روی اپراتورها که مانع برنامهریزی بلند مدت آنها شده این است که هنوز وضعیت واگذاری فرکانسی مربوط 5G مشخص نشده و وضعیت در این زمینه مبهم است.» او تاکید میکند که در دولت آینده باید به صورت جدی و با سرعت، تصمیمگیری در خصوص منابع فرکانسی مخصوصا باند فرکانسی ۳۵۰۰ که برای ارائه 5G مناسب است، گرفته شود.