رئیس نصر کشور: فریلنسرها باید جایگاه حقوقی داشته باشند
رئیس نصر کشور گفت که ما درحال تدوین برخی از سازوکارها برای فریلنسرها هستیم. به…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۲۲ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر «پرشیا فاند» که از ابتدای امسال با هدف سرمایهگذاری خطرپذیر در کسبوکارهای نوپا و کمک به رشد آنها شروع به کار کرده، روی دو استارتاپ اپتیت (appetit) و شگرفیست سرمایهگذاری کرد. براساس گفتههای مدیرعامل «پرشیافاند» روی استارت آپ «اپتیت» ۹۹۰ میلیون تومان با ۳۴ درصد سهام سرمایهگذاری کردند و میزان سرمایهگذاری روی شگرفیست را نمیتوانند اعلام کنند.
به گزارش پیوست، شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر «پرشیا فاند» از ابتدای سال۹۹ و با هدف سرمایهگذاری خطرپذیر در کسبوکارهای نوپا و کمک به رشد آنها همچنین با تمرکز بر حوزههای سرگرمی، فینتک، گردشگری، سبک زندگی، تجارت الکترونیک شروع به کار کرده است. حالا مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر پرشیافاند از سرمایهگذاری روی دو استارتآپ اپتیت و شگرفیست و یک تیم در حوزه بورس خبر داد.
امیرحسین شبیری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر «پرشیا فاند» در رابطه با این مجموعه به پیوست گفت: «این مجموعه صد در صد خصوصی است و افرادی که این مجموعه را راهاندازی کردند، در اکوسیستم نوآوری چندین سال سابقه دارند. در این مجموعه قصد داریم روی استارتآپهای حوزه سرگرمی، فینتک، سبک زندگی و تجارت الکترونیکی و گردشگری سرمایهگذاری کنیم.»
او ادامه داد: «ما مجموعه استارتآپ فکتوری باکس را راهاندازی کردیم. باکس پلتفرم و فضایی بود که سرمایهگذاران و استارتآپها و شتابدهندهها حضور داشتند و بحث آموزش به تیمهای استارتآپی را پیش میبردیم. در باکس نمیتوانستیم به صورت مستقیم سرمایهگذاری کنیم چون باکس از حالت پلتفرمی خود خارج میشد. سپس ما دریافتیم که اگر میخواهیم به صورت مستقل سرمایهگذاری کنیم باید در قالب حقوقی جدید این اتفاق رخ دهد. پس مجموعه پرشیا فاند را راهاندازی کردیم.»
شبیری با اشاره به اینکه در فضای اکوسیستم استارتآپی ناامیدی در حوزه سرمایهگذاری و خود تیمهای جوان به وجود آمده است، بیان کرد: «فکر میکنم از ابتدای امسال تعداد سرمایهگذاری روی استارتآپها نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است. به همین خاطر تصمیم گرفتیم دراین فضا فعالیت کنیم. از زمانی هم که فعالیت خود را آغازکردیم، هر طرحی که مورد تایید بوده را سرمایهگذاری کردیم.»
شبیری در پاسخ به این سوال که چرا این حوزهها برای سرمایهگذاری انتخاب کردند، گفت: «افرادی که این مجموعه را راهاندازی کردند روی این حوزهها سابقه و تخصص دارند. نکته بعدی این است که وقتی میگویند سرمایهگذاران خطرپذیر باید تخصصیتر فعالیت کنند، برای این است که بازار آن استارتآپ را توسعه دهند. ما با توجه به شبکهسازی و فعالیتهایی که پیشتر انجام دادیم، میتوانیم بازار استارت آپها و کسبوکارهای این چند حوزه را گسترش دهیم. متخصصان هم در تیم ما برای بحث آموزش و منتورشیپ حضور دارند. به همین خاطر بعد از سرمایهگذاری میتوانیم به رشد تیمها هم کمک کنیم. جذب سرمایه در راند بعد استارتآپها هم تقریبا تضمینشده است.»
او در ادامه درمورد اینکه استارتآپها با چه شرایطی در پرشیافاند پذیرفته میشوند، گفت: «ما روی استارتآپهایی سرمایهگذاری میکنیم که در مرحله اولیه (early stage) باشند. برای ما مهمترین موضوع تیم استارتآپ است. به همین خاطر در مرحله اول روی تیم سرمایهگذاری میکنیم. سپس طرح به هیج وجه نباید تکراری باشد و باید نوآوری در ایده وجود داشته باشد. تیمی که در مرحله اولیه است، محصول قابل ارائه، تراکنش مالی و کاربر دارد. پس یک تیم باید تمام این شاخصها را داشته باشد تا ما سرمایهگذاری کنیم.» به گفته شبیری مجموعه پرشیافاند محدودیتی در سرمایهگذاری روی تیمها ندارند و در مقابل هم سهام از استارتآپها دریافت میکنند.
در ادامه شبیری در مورد دو استارتآپ «اپتیت» و «شگرفیست» و سرمایهگذاری روی این تیمها توضیحاتی ارائه داد. او در این مورد گفت: «تیم اپتیت دو سال است که در حوزه سبک زندگی فعالیت میکند. پیشتر در شتابدهنده نوینتک حضور داشتند. چندین بار محصول خود را ارتقا دادند و هماکنون به محصولی قابل اتکا دست پیدا کردند. محصولاتی چون آکادمیهای مختلف ورزشی، برنامههای غذایی و کمپینهای اجتماعی ارائه میدهند. در تلاش هستند تا سبک جدیدی از زندگی سالم را ترویج کنند.»
او ادامه داد: «استارتآپ «شگرفیست» در حوزه بازی تحت وب و گیمیفیکیشن فعالیت میکند و این بازیها اپلکیشین نیستند. این تیم حرفهای است و محصولاتی مانند آمیرزا را عرضه کردند. از اول مهرماه روی این تیم سرمایهگذاری کردیم.»
او اضافه کرد: «تیم دیگری نیز برای سرمایهگذاری در نظر داریم که در حوزه بورس فعالیت میکند. البته چون در مرحله شتابدهی قرار دارند از باقی تیمها عقبتر هستند. البته روی این تیم به صورت مشترک با یک مجموعه تامین مالی سرمایهگذاری کردیم تا به سطح سرمایهگذاری خطرپذیر برسند.»
براساس گفتههای شبیری روی استارت آپ «اپتیت» ۹۹۰ میلیون تومان با ۳۴ درصد سهام سرمایهگذاری کردند و میزان سرمایهگذاری روی شگرفیست را نمیتوانند اعلام کنند.