skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

با حضور رئیس جمهوری:

«دانا» شبکه هوشمند مدارس با سرمایه‌ ۱۸۰ میلیارد تومانی افتتاح شد

تحریریه پیوست

۱۴ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

همزمان با روز ملی روستا و عشایر، امروز (۱۴ مهر) آیین بهره‌برداری از ۶ هزار طرح عمرانی و ۲۶ هزار و۵۱۲ طرح اشتغال روستایی و عشایری با حضور رئیس جمهوری رونمایی شد. در آیین بهره‌برداری از این مجموعه طرح‌ها، به صورت رسمی فاز نخست اتصال بیش از ۷۶هزار مدرسه به شبکه هوشمند مدارس کشور به نام دانا افتتاح شد. آنطور که مدیران وزارت ارتباطات در مراسم افتتاح این پروژه‌ اعلام کردند شبکه دانا با همکاری اپراتورهای بزرگ کشور و با سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومانی راه‌اندازی شده است.

به گزارش پیوست، در مراسم رونمایی از شبکه هوشمند مدارس که با نام  دانا شناخته می‌شود،‌وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از طرح‌های ویژه این وزارتخانه برای برقراری عدالت اجتماعی به کمک ابزارهای ارتباطی سخن گفت. او به اتصال ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت خبر داد و تاکید کرد که تا پایان دولت دوازدهم تلاش خواهند کرد که ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید برای برقرای عدالت آموزشی ۱۳ میلیون دانش‌آموز، ۱ میلیون معلم و کادر آموزشی در سراسر کشور، ۴ میلیون دانشجو و ۱۰۰ هزار استاد دانشگاه امکان دسترسی رایگان به اینترنت را پیدا کرده‌اند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آمارهای برای تحقق عدالت ارتباطی گفت:‌ «تلفن‌همراه در دهه ۷۰ وارد کشور شد اما تا سال ۱۳۹۲ تنها ۱۱ درصد روستا‌ها را فراگرفته بود. امروز پوشش شبکه تلفن‌همراه در ۹۵ درصد روستا‌ها اتفاق افتاده است.» او ادامه داد: «اتصال به شبکه ملی اطلاعات و دسترسی به اینترنت پرسرعت که از سال ۱۳۹۴ عملیات اجرایی آن شروع شد، در ۹۰ درصد روستا بالای ۲۰ خانوار کشور فراهم است و همه تلاش این استکه تا پایان دولت دوازدهم این پوشش به ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار برسد تا بتوانیم شعار دسترسی همگانی را محقق کنیم.»

جهرمی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به تلاش وزارت ارتباطات برای فراهم کردن زیرساخت‌های تحقق عدالت آموزشی با توجه به شیوع کرونا گفت‌:‌ «فراگیری آموزش مجازی برای برقراری عدالت اجتماعی در شرایط شیوع کرونا از اهمیت بالایی برخوردار است. امروز برای ۱۳ میلیون دانش‌آموز، ۱ میلیون معلم و کادر آموزشی در سراسر کشور، ۴ میلیون دانشجو و ۱۰۰ هزار استاد دانشگاه امکان دسترسی رایگان به اینترنت برای استفاده از خدمات آموزش مجازی را فراهم کرده‌ایم.»

زیرساختی برای ایجاد مدارس هوشمند

براساس اظهارات جهرمی وزارت ارتباطات برای برقراری عدالت آموزشی پروژه‌ای برای توسعه زیرساخت مدارس هوشمند را نیز کلید زده است،  پروژه‌ای که حالا با نام شبکه دانا نیز شناخته می‌شود و  امروز با حضور رئیس جمهوری فاز نخست این شبکه نیز افتتاح شد. امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات با حضور در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان اتصال ۷۶ هزار ۲۰۰ مدرسه به شبکه اختصاصی مدارس به نام دانا را افتتاح کرد.

امیر ناظمی که به صورت ویدئو کنفرانس از کنارک به ارائه گزارش به رئیس جمهوری پرداخت اعلام کرد که ۱۸۰ میلیارد تومان هزینه سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شبکه دانا شده و تجهیزات زیرساختی این شبکه توسط تولید‌کنندگان داخلی تهیه شده است. همچنین او اعلام کرد که در راه‌اندازی این شبکه اپراتورهایی همچون همراه اول، ایرانسل، رایتل، مخابرات و های‌وب نقش قابل توجه‌ای داشته‌اند.

شبکه دانا به عنوان زیرساخت مدارس هوشمند افتتاح شد.

ناظمی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد مدارس کشور از امروز به شبکه دانا متصل می‌شوند گفت: «شبکه دانا زیرساخت ایجاد مدارس هوشمند است و بستری است که روی آن خدمات و محتوای مناسب آموزشی قرار بگیرد.» به همراه رونمایی از شبکه دانا از خدمات مخصوصی که قرار است روی این شبکه در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرد نیز رونمایی شد. اولین سرویس «دانا پلاس» بود که توسط ایرانسل توسعه داده شده است. این پلتفرم امکان برگزاری کلاس‌های مجازی را فراهم می‌کند. دومین پلتفرم که قرار است بر بستر شبکه دانا در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرد «لایوبوک» است که پلتفرمی برای اشتراک‌گذاری کتاب‌های درسی است. دانش‌آموزان می‌توانند به کمک اپلیکیشن لایوبوک از هر صفحه‌ درسی که می‌خواهند عکس بگیرند، در نهایت اپلیکیشن مواد آموزشی مرتبط با آن صفحه شامل فیلم‌های آموزشی یا آزمون‌های مرتبط با آن را در اختیار دانش‌آموزان می‌گذارد.

سومین پلتفرم شبکه دانا «هفتین» نام داشت که به گفته معاون وزیر ارتباطات امکان اتصال تولید‌کنندگان محتوای آموزشی به دانش‌آموزان را فراهم می‌کند. امکانات خاص آموزشی فیدیبو و طاقچه به عنوان دو پلتفرم اصلی در حوزه کتاب الکترونیکی از دیگر سرویس‌هایی است که قرار است بر بستر شبکه دانا به دانش‌آموزان خدمت‌رسانی کند. براساس اظهارات ناظمی شبکه شاد و اضافه شدن خدمات بیشتر روی آن ادامه خواهد داشت و افتتاح امروز تنها فاز نخست اجرایی شدن این شبکه است.

براساس گزارش‌های منتشر شده بزرگترین هلدینگ ارتباطی ایران با هدف بسط عدالت آموزشی و تسهیل دسترسی دانش‌آموزان به شبکه یادگیری، ۶٢٧۶۴ مدرسه شهری و روستایی را به «اینترنت پرسرعت» متصل کرده است. از سوی دیگر گروه «مخابرات و همراه اول» در راستای مسؤولیت اجتماعی خود ٢۴۴٣١ مدرسه روستایی و ٣٨٣٣٣ مدرسه شهرهای دور افتاده را به اینترنت پرسرعت متصل کرد.

همچنین ایرانسل در راستای مسؤولیت اجتماعی خود و با هدف کاهش شکاف دیجیتالی و تحقق عدالت ارتباطی و آموزشی برای دانش‌آموزان مناطق محروم، در قالب پروژۀ «هوشمندسازی مدارس کشور» وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،  ۱۳۶۳۶ مدرسه روستایی را به اینترنت پرسرعت مجهز کرد.

http://pvst.ir/8r1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو