skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش کسپراسکای از افزایش چشمگیر فعالیت تبهکاران سایبری در تلگرام

۱۲ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

گزارش جدیدی از بخش اطلاعات دیجیتال شرکت کسپراسکای پیرامون نگرانی‌های امنیتی تلگرام تصریح می‌کند که مجرمان سایبری بیش از پیش برای فعالیت بازارهای زیرزمینی از تلگرام استفاده می‌کنند. در این گزارش اشاره شده است که پست‌های مربوط به فعالیت تبهکاری تنها در دو ماه گذشته به نسبت دوره مشابه سال ۲۰۲۳ تا ۵۳ درصد افزایش یافته است.

به گزارش پیوست، این گزارش نشان می‌دهد که مجرمان سایبری داسم از کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی برای صحبت درمورد الگوهای کلاهبرداری، توزیع دیتابیس‌های سرقتی و معامله خدمات مجرمانه استفاده می‌کنند.

مجرمان همچنین می‌توانند از تلگرام برای برداشت پول، ادغام مستندات و آغاز یک حمله DDoS نیز استفاده کنند.

داده‌های کسپراسکای نشان می‌دهد که حجم این پست‌ها در دو ماه گذشته به نسبت دوره مشابه سال گذشته ۵۳ درصد افزایش یافته است.

براساس این گزارش چندین فاکتور باعث افزایش فعالیت مجرمانه در تلگرام شده است. اول از همه اینکه تعداد کاربران این پلتفرم با رشد چشمگیر به حدود ۹۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه رسیده است. دوم، تلگرام به عنوان یک پیام‌رسان امن و خصوصی معرفی می‌شود که داده‌های کاربر را جمع‌آوری نمی‌کند و درنتیجه یک حس اشتباه از امنیت را به تبهکاران القا می‌کند. علاوه بر این، ساخت یا جستجوی یک جامعه تلگرام به نسبت آسان است و در نتیجه کانال‌های تلگرامی با سرعت بیشتری جذب مخاطب می‌کنند.

اما در کنار سهولت استفاده از تلگرام برای فعالیت تبهکارانه، یک بعد منفی نیز برای این فعالیت‌ها وجود دارد. در نگاه کلی فعالیت مجرمان سایبری در تلگرام ساده‌تر از دیگر مکان است. اما سهولت جستجو و پیوستن به این گروه‌ها باعث وخامت اوضاع شده است. تلگرام همچنین فاقد سیستم شهرتی است که در فریوم‌های وب تاریک به چشم می‌خورد و درنتیجه کلاهبرداران نیز می‌توانند مشتریان فعالیت تبهکاری را به راحتی در این فضا فریب دهند.

تلگرام همچنین یکی از پلتفرم‌های منتخب برای فعالان هکری یا هکتیویست‌ها است. هکتیویست‌ها به لطف پایگاه داده گسترده تلگرام می‌توانند محتوای خود را با سرعت بالایی توزیع کرده و حملات DDoS را کلید بزنند و حتی اقدامات اخلالگر دیگری را آغاز کنند. داده‌های به سرقت رفته را نیز می‌توان از طریق کانال‌های در سایه تلگرام در اختیار عموم قرار داد.

 

https://pvst.ir/iat

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو