طبق یک بررسی جدید، مدلهای پیشتاز هوش مصنوعی با مقررات اتحادیه اروپا همخوانی ندارند
رویترز به مستنداتی از بررسی یک شرکت سوئیسی از مدلهای هوش مصنوعی دست یافته است…
۲۵ مهر ۱۴۰۳
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
طبق گزارشی از رویترز، کاخ سفید روز جمعه از یک طرح تحقیق و توسعه ۱۱ میلیارد دلار در حوزه نیمهرسانا خبر داده و میگوید یک مرکز ملی فناوری نیمهرسانا به ارزش ۵ میلیارد دلار را نیز به عنوان بخشی از همین طرح راهاندازی میکند.
به گزارش پیوست، تنش شدید زنجیره عرضه نیمهرسانا در سالهای همهگیری باعث شد تا کشورهای مختلف جهان از جمله ایالات متحده بودجههای هنگفتی را به حمایت از این صنعت و بومیسازی آن اختصاص دهند. موج هوش مصنوعی سال گذشته نیز تقاضا برای پردازندهها را بیش از پیش افزایش داد.
کنگره آمریکا در آگوست ۲۰۲۲ قانون چیپها و علوم (Chips and Science) را به تصویب رساند و این قانون یک بودجه ۵۲.۷ میلیارد دلاری را به بخش نیمهرسانا اختصاص میدهد.
در تقسیمبندی این بودجه ۳۹ میلیارد دلار به یارانه تولید نیمهرسانا اختصاص دارد و ۱۱ میلیارد دلار نیز صرف تحقیق و توسعه میشود. براساس این قانون همچنین یک اعتبار مالیاتی ۲۵ درصدی برای سرمایهگذاری روی کارخانههای چیپ در نظر گرفته شده که طبق برآوردها به تخفیفی معادل ۲۴ میلیارد دلار منتهی میشود.
اصلیترین بخش این طرح تحقیق و توسعه یک مرکز ملی فناوری نیمهرسانا (National Semiconductor Technology Center به اختصار NSTC) است که قرار است به تحقیق و نمونهسازی در حوزه فناوریهای پیشرفته نیمهرسانا بپردازد.
به گفته جینا ریماندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، این مرکز «یک همکاری خصوصی و دولتی است که براساس آن دولت، مشتریان صنعتی، عرضهکنندگان، دانشگاهیان، کارآفرینان و صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه برای نوآوری، ارتباط، شبکهسازی، حل مسئله و فراهم کردن امکان رقابت آمریکا و پیشی گرفتن از جهان گرد هم میآیند.»
جنیفر گرنهولم، وزیر انرژی آمریکا، میگوید این تلاش بخشی از یک «استراتژی صنعتی پیرامون چیپها» است تا جلوی از دست رفتن مشاغل به کشورهای خارجی گرفته شود و تعداد مشاغل آمریکاییها بیشتر شود. او گفت: «ملتی که تحقیق و توسعه انجام نمیدهد ملت ضعیفی است. ما دیگر نمیخواهیم ضعیف باشیم.»
NSTC یک صندوق سرمایهگذاری راهاندازی میکند تا به شرکتهای نوظهور نیمهرسانا در پیشبرد فناوری و تجاریسازی آن کمک کند.
قانونی که در سال ۲۰۲۲ به تصویب رسید همچنین یک طرح ملی تولید بستهبندی پیشرفته و موسسات جدید تولیدی آمریکا را با تمرکز بر نیمهرسانا شامل میشود.
به گفته ریماندو، وزارت بازرگانی طی دو ماه آینده چندین بودجه را به تولید چیپ اختصاص میدهد و دولت آمریکا در حال حاضر مشغول مذاکراتی پیچیده و پرچالش با این شرکتها است. با این حال هنوز مشخص نیست که کدام شرکتها هدف مذاکره هستند و به گفته ریماندو طی شش تا هشت هفته آینده چندین بیانیه در این باره منتشر میشود.
علاوه بر ایالات متحده، کشورهای مختلفی در سراسر جهان با تخصیص بودجه و تخفیفهای مالیاتی برای توسعه صنعت نیمهرسانا تلاش میکنند. علاوه بر هند، چین و اتحادیه اروپا، کره جنوبی که در حال حاضر میزبان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چیپ جهان است نیز برای ساخت یک مرکز ۴۷۰ میلیارد دلاری تولید چیپ خیز برداشته است.