ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
انتظار میرود که بزرگان تولید چیپ چین در همین سال میلادی علیرغم تلاشهای ایالات متحده بتوانند نسل جدید چیپهای گوشی هوشمند را تولید کنند. با این حال هزینه تولید در بازار کمرقابت و تحت تحریم داخلی همانند هر صنعت محدودی با افزایش قیمت چشمگیر نسبت به رقبای خارجی همراه است. بزرگترین تولید کننده چیپ چین تولیدات خود را ۴۰ تا ۵۰ درصد گرانتر از TSMC تایوان میفروشد و تنها یک سوم بزرگترین بازیگر خارجی تولید دارد.
به گزارش پیوست، SMIC به عنوان بزرگترین تولیدکننده چیپ چین رهبری روند خودکفایی چین را برعهده دارد. این شرکت پیش از این هم پردازندههایی را برای گوشیهای جدید هواوی تولید کرده است و حالا خط تولید تازهای را در شانگهای احداث کرده است.
SMIC حالا در تلاش است تا با تجهیزات پیشرفتهای که پیش از تحریمها ذخیره کرده است، چیپهای ۵ نانومتری کوچکتری تولید کند. فعالان چینی مدتی است که امکان خرید ماشینآلات پیشرفته تولید چیپ را ندارند اما از نگاه تحلیلگران پیشرفت چشمگیری را در عین تحریمها رقم زدهاند.
دولت بایدن در ماه اکتبر سال گذشته تحریمهای بیشتر را برای چین در نظر گرفت که از دسترسی این شرکتها به تازهترین تجهیزات جلوگیری میکند با این حال دادهها نشانگر واردات حجم بالایی از این تجهیزات پیش از اجرایی شدن تحریمها است. طبق گزارشها بازار چین در سال گذشته ۴۰ میلیارد دلار ماشینآلات تولید چیپ وارد کرده است.
در حال حاضر ژاپن و هلند نیز به پیروی از تحریمهای ایالات متحده دسترسی چین به تجهیزات خود را محدود کردهاند. کشور هلند به دلیل میزبانی شرکت ASML، تولیدکننده پیشرفتهترین ماشینآلات تولید نیمهرسانا، از اهمیت ویژهای در این بازار برخوردار است.
با این حال روزنامه فایننشال تایمز به نقل از افراد مطلع میگوید شرکت SMIC خط تولید تازهای در شانگهای احداث کرده و قصد دارد با ماشینآلات ذخیره خود به تولید چیپهای کوچکتر ۵ نانومتری بپردازد.
البته که شرکتهای پیشتاز این صنعت در حال حاضر مشغول گذار به طراحی ۲ نانومتری هستند و طراحی ۳ نانومتری شرکت TSMC را همین امروز در آیفون پرو و پرومکس ۱۵ مشاهده میکنیم و همچنین تولیدکنندگان چینی به معماری پیشرفته چیپ X86 و Arm نیز دسترسی ندارند، اما تولید چیپهای ۵ نانومتری در چین نشانگر پیشرفت تدریجی صنعت این کشور و حرکت به سمت یک خودکفایی احتمالی است.
یکی از افراد مطلع به فایننشال تایمز میگوید: «با گره جدید ۵ نانومتری، هواوی میتواند پرچمدار جدید گوشیهای خود و چیپهای دیتاسنتر را بروزرسانی کند.»
هواوی که از سال ۲۰۱۸ و زمان ریاست جمهوری ترامپ تحت تحریم شدید ایالات متحده قرار دارد در آگوست سال گذشته با عرضه جدیدترین سری گوشیهای خود و استفاده از یک پردازنده ۷ نانومتری تحلیلگران را شوکه کرد. این شرکت که پیش از تحریمها یکی از بزرگترین بازیگران گوشی هوشمند و بازار تجهیزات شبکه بود، در حال حاضر جایگاه چندانی در بازار گوشی ندارد و بخش زیادی از بازار شبکه جهانی را نیز به رقبایی مثل اریکسون و نوکیا واگذار کرده است.
استقبال خوب مصرفکنندگان چینی باعث شد تا فروش هواوی در چهارمین سه ماهه سال گذشته تا ۵۰ درصد به نقل از شرکت تحقیقاتی کانالیز افزایش یابد.
اگر چیپهای گوشی هوشمند با موفقیت تولید شوند، هواوی برای تولید پردازنده هوش مصنوعی Ascend 920 نیز از طراحی ۵ نانومتری SMIC استفاده میکند.
در حال حاضر بازار پردازندههای هوش مصنوعی را شرکت آمریکایی انویدیا در سلطه خود دارد و دولت آمریکا علاوه بر ممنوعیت فروش چیپهای پیشرفته هوش مصنوعی این شرکت به فعالان چین، حالا محدودیتهایی را برای استفاده از زیرساخت ابری نیز در نظر گرفته است.
اما پیش از گذار به طراحی ۵ نانومتری، شرکت SMIC ظرفیت تولید خود برای چیپهای ۷ نانومتری کیرین (Kirin) و پردازندههای گرافیکی هوش مصنوعی را افزایش داده است.
چیپ Ascend 910b با طراحی ۷ نانومتری از شرکت هواوی به گفته تحلیلگران و متخصصان صنعتی یکی از رقبای امیدوارکننده برای پردازندههای انویدیا است.
با این حال بازار محدود داخلی و تحریمها همواره به افزایش قیمت منتهی میشوند و صنعت چیپ چین نیز از این قاعده مستثنی نیست. سه فرد نزدیک به SMIC میگویند این شرکت باید ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از شرکت TSMC تایوان برای محصولات ۵ و ۷ نانومتری خود از مشتریان پول بگیرد.
افزون بر این تولید نهایی SMIC یا تعداد چیپهایی که از کیفیت کافی برای مشتریان برخودارند هم کمتر از یک سوم TSMC است. متخصصان میگویند هواوی و SMIC نشان دادهاند که اگر پول مسالهای نباشد، تولید چیپ داخلی شدنی است.