انگلستان فعالیت اپل و گوگل را برای مبارزه با انحصار در بازار مرورگرهای موبایلی بررسی میکند
انگلستان میخواهد به طور رسمی فعالیت شرکت اپل و الفابت را به دلیل سلطه بر…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وزیر الکترونیک و تکنولوژی اطلاعات هند میگوید اولین کارخانه نیمهرسانای این کشور که از ماه آینده روند وارد مرحله ساخت میشود تا پایان سال ۲۰۲۴ وارد فاز تولید خواهد شد. از آنجایی که تولید نیمهرسانا به هزینه هنگفت و تجهیزات بسیار پیشرفته نیاز دارد بازیگران کمی توان ورود به این بازار را دارند و معمولا زمان زیادی برای بازدهی یک کارخانه نیمهرسانا نیاز است.
به گزارش پیوست، آشوینی ویشناو، وزیر الکترونیک و تکنولوژی اطلاعات هند، که مسئولیت نظارت بر طرح ۱۰ میلیارد دلاری دولت هند برای حمایت از صنعت چیپ را برعهده دارد، میگوید شرکت آمریکایی میکرون (Micron) قرار است پروژه ساخت کارخانه اسمبل و آزمایش چیپ را در ایالت گجرات هند با هزینه ۲.۷۵ میلیارد دلار از ماه آگوست آغاز کند که البته از حمایت دولت هند نیز برخوردار است.
فایننشال تایمز به نقل از ویشناو میگوید ماموریت نیمه رسانای هند که با نظارت دولت نارندرا مودی انجام میگیرد برای حمایت از دیگر فعالان زنجیره عرضه از جمله عرضه کنندگان مواد شیمیایی، گاز و تولید کنندگان تجهیزات «تلاش گستردهای» دارد و از شرکتهای مایل به احداث ریختهگری ویفر سیلیکون حمایت میکند.
ویشناو مصاحبه با فایننشال تایمز گفت: «این سریعترین حالتی است که یک کشور صنعت جدیدی را راهاندازی میکند. من فقط درمورد یک کارخانه جدید صحبت نمیکند-این صنعت جدیدی برای کشور است.»
او افزود: «هجده ماه زمانی است که ما برای [اولین] تولید این کارخانه هدفگذاری کردهایم- یعنی دسامبر سال ۲۰۲۴.»
این وزیر هندی با اشاره به تاکید دولت مودی بر اجرایی شدن این زمانبندی گفت دولت قصد دارد ظرفین هند برای تولید گوشی هوشمند، باتری، خودروهای الکتریکی و دیگر لوازم الکترونیکی را افزایش دهد. بخش تولیدات تکنولوژی هند در مقایسه با دیگر صادر کنندگان آسیایی به ویژه چین که پیش از این با یارانه دولتی به سراغ این صنعت رفته عقبتر است.
دهلی نو به تازگی طرح مشارکت شرکتها در یارانه ۱۰ میلیارد دلاری دولت برای تولید چیپ را بازگشایی کرد. این بازگشایی پس از آن صورت گرفت که سه تقاضای اولیه از جمله تقاضایی از کنسرسیوم گروه صنعتی ونداتا (Vendata) و فاکسکان، کارخانه تایوانی تولید کننده محصولات اپل، نتوانستند صلاحیت کافی برای دریافت کمک دولتی را کسب کنند.
طرح جدید هند پیش نیازهای پایینتری را در نظر گرفته و به دنبال پیشنهاداتی برای تولید چیپهای ۴۰ نانومتری یا بالاتر است- این در حالی است که دولت پیش از این خواستار چیپهای ۲۸ بود.
ویشناو گفت مقامات دولتی در حال مذاکره با دهها متقاضی هستند که ۲ مورد آنها گزینه ّای خوبی محسوب میشوند.
برخی از منتقدان این طرح می گویند دولت پیشنیازهای سختی را برای حمایت دولتی در نظر گرفته و به دنبال ساخت صنعت بسیار پیچیدهای است که کشورهایی مثل تایوان، ژاپن و ایالات متحده پیشتاز آن هستند. به گفته منتقدان هند باید در عوض برروی بخشهای خاصی از زنجیره ارزش این صنعت تمرکز کند که طراحی یکی از آنها است.
ویشناو با رد این انتقاد میگوید هند بیش از ۵۰ هزار طراح نیمهرسانا داشته است و «تقریبا همه چیپهای پیچیده جهان» پیش از این در هند طراحی شدهاند.
او میگوید: «اکوسیستم همین حالا هم وجود دارد. گام بعدی احداث کارخانه است که ما روی آن متمرکزیم و برد میکرون یک پیروزی بزرگ است.»
دولت و شرکت های ایالات متحده به تازگی همکاری خود را با هند افزایش دادهاند. علاوه بر قرارداد میرکون که براساس آن گروه آمریکایی ۸۰۰ میلیون دلار در هند سرمایهگذاری میکند، شرکت سازنده چیپ اپلاید متریالز (Applied Materials) نیز از برنامههای خود برای سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون دلاری در یک مرکز مهندسی جدید در بنگلور خبر داده است.
افزایش تنشها بین چین و آمریکا باعث شده تا ایالات متحده بیش از پیش به هند نزدیک شود. آمریکا که فعالیتهای چین در حوزه هوش مصنوعی و تکنولوژیهای پیشرفته را نگران کننده میداند تحریمهای سختی را برای صادرات چیپهای پیشرفته و تجهیزات آن به چین در نظر گرفته است. پکن نیز به تازگی در پاسخ به تحریمهای آمریکا و متحدانش از محدودیتهای جدید برای صادارت فلزات اساسی تولید چیپ خبر داده است.