skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سم آلتمن به دنبال ۷ هزار میلیارد دلار برای تولید نیمه‌رسانا

۲۱ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

گزارشی از وال‌استریت ژورنال می‌گوید سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، به دنبال هزاران میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای تحول صنعت نیمه‌رسانا در جهان است.

به گزارش پیوست، تولید نیمه‌رسانا و درنتیجه آن چیپ‌های قدرتمندی که زیرساخت هوش مصنوعی به حساب می‌آیند در حال حاضر با مشکلاتی در سمت عرضه مواجه است. جهان در حال حرکت به سمت توسعه هوش مصنوعی و از نگاه بسیاری تولیدات چیپ برای حرکت سریع در این مسیر کافی نیست.

طبق این گزارش که به نقل از یک منبع مطلع منتشر شده است، آلتمن سعی دارد با این مبلغ سرسام آور ظرفیت تولیدات چیپ جهان را به شکل چشمگیری افزایش دهد و برای این کار به سرمایه‌گذاران متعدد از جمله دولت امارات رجوع کرده است.

مبلغ مد نظر او که در گزارش چیزی بین ۵ تا ۷ هزار میلیارد دلار نقل شده است برابر با جمع تولید ناخالص داخلی هند و انگلستان (پنجمین و ششمین اقتصاد بزرگ جهان) است. البته که هنوز منبع دیگری این مبلغ را تایید نکرده است و اوپن‌ای‌آی نیز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است.

آلتمن روز چهارشنبه طی پستی در اکس گفت که اوپن‌ای‌آی باور دارد «جهان زیرساخت هوش مصنوعی-ظرفیت ریخته‌گری، انرژی دیتاسنتر و غیره-بیشتری نسبت به آنچه در حال حاضر برنامه‌ریزی شده نیاز دارد.» او افزود: «توسعه زیرساخت گسترده هوش مصنوعی و زنجیره عرضه مستحکم برای قدرت رقابت اقتصادی ضرورت دارد.»

آلتمن پیش از این هم برای ورود به صنعت چیپ تلاش کرده است. او در سال ۲۰۱۸ شخصا روی استارت‌آپی به نامی Rain Neuromorphics سرمایه‌گذاری کرد که در حوزه چیپ هوش مصنوعی فعالیت داشت و در سال ۲۰۱۹ شرکت اوپن‌ای‌آی نامه‌ای مبنی بر قصد خرید ۵۱ میلیون دلار از چیپ‌های Rain را برای این شرکت ارسال کرد.

این استارت‌آپ که هنوز جایگاهی در بازار چیپ جهان ندارد سهام‌داری از خاورمیانه نیز داشت. ایالات متحده در ماه دسامبر صندوق سرمایه‌گذاری تحت حمایت آرامکو عربستان را مجبور کرد تا سهام خود در این شرکت را به فروش برساند.

با وجود تلاش‌های آلتمن همچنان یکه‌تاز چیپ‌های هوش مصنوعی شرکت انویدیا است. تیم سبز عمده پردازنده‌هایی که برای آموزش هوش مصنوعی،‌ از جمله در اوپن‌ای‌آی، استفاده می‌شوند را تولید می‌کند. متا، الفبات و دیگر استارت‌آپ‌های فعال در این حوزه نیز چیپ‌های انویدیا را برای آموزش به کار گرفته‌اند و امارات و عربستان نیز از جمله کشور‌هایی هستند که میلیون‌ها دلار پردازنده این شرکت را برای توسعه زیرساخت خود خریداری کرده‌اند.

گزارش‌ها همچنین می‌گویند درست پیش از اینکه آلتمن توسط هیات مدیره از سمت خود اخراج شود و پنج روز بعد مجددا با فشار سرمایه‌گذاران و کارکنان به جایگاه خود بازگردد، او برای جذب میلیارد‌ها دلار و ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری در حوزه چیپ تلاش کرده است. این صندوق که هنوز خبری از آغاز به کار آن نیست طبق گزارش‌ها «Tigris» نام داشته و هدف از آن رقابت با انویدیا بوده است.

در حال حاضر سهم انویدیا از بازار چیپ‌های هوش مصنوعی حدود ۸۰ درصد است و در نتیجه آن شرکتی که یک دهه قبل تنها در صنعت گیم شهرت خاص داشت حالا به یکی از مهمترین شرکت‌های جهان تبدیل شود. انویدیا در حال حاضر حدود ۱.۷۲ هزار میلیارد دلار ارزش دارد و در شرف عبور از غول‌هایی مثل آمازون و الفبات (شرکت مادر گوگل) است.

 

https://pvst.ir/h77

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو