کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۶ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
ممنوعیت آیفون که مدتی است با پیشگامی یک سری از نهادها و شرکتهای کلید خورده است گستره خود را افزایش میدهد. در تازهترین تحولات شرکتها و سازمانهای حداقل هشت استان چین به کارکنان خود دستور دادهاند تا از برندهای داخلی استفاده کنند. این تحولات نفوذ اپل و سامسونگ در بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند جهان را محدودتر میکند.
به گزارش پیوست، با اینکه محدودیتها تنها مختص آیفون نیست اما پرچمدار اپل به لطف طرفداران متعهدش در مرکز توجه است و تنش میان آمریکا و چین را میتوان یکی از دلایل مهم رویکرد جدید دولت چین دانست که با اشاره به نگرانیهای امنیتی استفاده از برندهای خارجی را محدود کرده است.
سامسونگ، پرفروشترین برند گوشی هوشمند جهان، نیز به دلیل محدودیتهای مشابه احتمالا بخشی از مشتریان خود را از دست میدهد.
بلومبرگ میگوید در یک یا دو ماه گذشته چندین شرکت و سازمان دولتی در حداقل هشت استان چین به کارکنان خود دادهاند تا از گوشیهای ساخت چین استفاده کنند. ریشه این اقدامات به ماه سپتامبر بازمیگردد که تعداد کمی از آژانسهای دولتی در پکن و تیانجین از کارکنان خود خواستند تا دستگاههای خارجی خود را در خانه بگذارند.
گسترده شدن این اقدامات به نظر یک تلاش فراگیر برای حذف تکنولوژی آمریکایی و حرکت دادن مردم به سمت برندهای داخلی به ویژه هواوی است. شرکت هواوی به تازگی با عرضه گوشی میت ۶۰ مجهز به چیپ داخلی سر و صدای زیادی در بازار چین به پا کرد. دولت شی جین پینگ در سال جاری تلاش کرده تا ممنوعیت دستگاههای خارجی از به فراتر از سازمانهای حساس توسعه دهد و آژانسها و شرکتهای دولتی بیشتری را شامل شود.
با انتشار خبر افزایش محدودیتهای چین، سهام شرکت اپل ریزش کرد. با وجود اینکه سهام کوپرتینوییها اوایل هفته گذشته یک اوج تاریخی را به ثبت رساند اما با انتشار خبر گسترش محدودیتهای چین ریزشی یک درصدی به ۱۹۷.۵۷ دلار و پس از آن ریزشی عمیقتر را تجربه کرد.
با وجود اینکه در سالهای گذشته محدودیتهای دولتی باعث شده تا بسیاری از شرکتهای داخلی چین جایگزین رقبای خارجی از جمله مایکروسافت، دل و اینتل شوند، اما تحولات اخیر مستقیما اپل را هدف گرفتهاند.
به گفته افراد مطلع، اوایل ماه جاری شرکتها و آژانسهای کوچکتر نیز دستوراتی شفاهی را به کارکنان خود منتقل کردند که بوی ممنوعیت استفاده از آیفون را میدهند. این در حالی است که یکی از این شهرها (هیبی مرکزی)، میزبان بزرگترین کارخانه تولید آیفون جهان است.
با وجود اخباری که به نظر محدودیت استفاده از آیفون را به صورتی سازماندهیشده تایید میکند اما دولت چین پیش از این چنین گزارشهایی را رد کرده است. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در یک نشست خبری در ماه سپتامبر گفت: «چین قوانین یا مقرراتی مبنی بر ممنوعیت خرید اپل یا برندهای گوشی خارجی معرفی نکرده است.»
مشخص نیست که دقیقا چه تعداد از شرکتهای و سازمانهای دولتی ممنوعیت خرید گوشی خارجی را به اجرا گذاشتهاند اما این مساله برای سامسونگ و اپل که فعلا در توسعه بازارهای خود با مشکلاتی مواجه هستند به مانعی بزرگ برسر رشد تبدیل شده است. علاوه بر اینکه چین یکی از بزرگترین بازارهای این دو شرکت به حساب میآید، اپل بیشتر دستگاههای خود را نیز در این کشور تولید میکند.
تنش میان چین و آمریکا و محدودیتهای جدید بازار چین باعث شده تا شرکت فاکسکان، بزرگترین تولیدکننده گوشیهای اپل، به دنبال احداث کارخانه در مناطق دیگری باشد. فاکسکان به تازگی از برنامههای خود برای احداث کارخانه در هند خبر داده است و دولت نارندرا مودی نیز با یارانه دولتی و تخفیف مالیاتی از موج جدید سرمایهگذاریهای خارجی حمایت میکند.
دادههای مستقلی نشان میدهد که فروش آیفون ۱۵، جدیدترین گوشی اپل، نیز در چین عملکردی ضعیفتر از پیشبینی تحلیلگران داشته و درنتیجه بسیاری برآورد درآمدی این شرکت از گوشی جدید را کاهش دادهاند.
به گفته تحلیلگران یکی دیگر از دلایل کاهش فروش آیفون، معرفی گوشی جدید هواوی است که با پردازنده ساخت چین عرضه شد و رسانه دولتی و شبکههای اجتماعی این کشور از چنین اقدامی به عنوان یک پیروزی با وجود تحریمهای ایالات متحده یاد میکنند.
درآمد اپل در سه ماهه چهار سال مالی گذشته از چین ۲ درصد کاهش یافت که شرکت دلیل آن را عملکرد ضعیف آیپد و مک اعلام کرد. کوک میگوید آیفون ۱۵ پرو عملکرد خوبی در این منطقه داشته و نسبت به فروش شرکت در چین «بسیار خوشبین» است.