آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۸ شهریور ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شرکت هواوی مدتها است به دلیل تحریم سنگین ایالات متحده جایگاه پیشتاز خود در بازار جهانی موبایل را واگذارد کرده است اما نماد مقاومت صنعت چین در برابر فشارهای آمریکا حالا با یک گوشی ۹۰۰ دلاری دل مصرفکنندگان چینی را به دست آورده است. عرضه این گوشی جدید باعث رشد سهام هواوی شد و کاربران شبکههای اجتماعی چین از محصولی همپای رقبای آمریکایی، آنهم در شرایط تحریم به خوبی استقبال کردهاند.
به گزارش پیوست، گوشی میت ۶۰پرو این هفته به بازارهای آنلاین رسید و به نظر بازگشت دوباره هواوی به این بازار کاربران چینی را هیجان زده کرده است. بسیاری به سرعت بالای ارتباطات بیسیم این گوشی اشاره کرده و معتقدند هواوی با وجود محدودیتها به توانمندیهای 5G مناسبی دست یافته است.
به گزارش بلومبرگ، برخلاف روال معمول در چین، وبسایت رگولاتور تلکام این کشور اطلاعات دقیق این گوشی را ارائه نکرده است و بخشی از هیجان امروز مربوط به جایگاه هواوی به عنوان یک قهرمان ملی و نماد ایستادگی در برابر آمریکا است.
این گوشی هوشمند روز چهارشنبه به صدر ترندهای ویبو (Weibo)، مشابه شبکه اجتماعی اکس در چین، صعود کرد و ردپایی از رویکرد «ملت یکپارچه» پکن در جریان جدید به چشم میخورد.
پرچمدار جدید هواوی از پردازنده کیرین (Kirin) ساختهی هایسیلیکون (HiSilicon)، بازوی چیپسازی شرکت هواوی استفاده میکند. اگر ادعای خبرگزاریها درست باشد، این چیپ از تکنولوژی ۵ نانومتری استفاده کرده و تنها یک نسل از پیشرفتهترین چیپهای روز جهان عقبتر است.
اما براساس اخبار رسمی هنوز هیچکدام از شرکتهای چین به تکنولوژی تولید ۵ نانومتری دست نیافتهاند. هواوی قبل از اجراییشدن تحریمهای آمریکا تعداد زیادی از این چیپها را خریداری کرد اما نمیتوان با اطمینان گفت این شرکت برای تولید میت ۶۰ پرو به انبار ذخایر خود دست برده است.
«این گوشی جدید اهمیت زیادی دارد. با اینکه هواوی به روشنی این مدل را با دور زدن روند تامین و تولید معمول عرضه کرده است، اما مهم این است که هواوی موفق شد.»
شی جانبو، مدیر صندوق مدیریت سرمایه هانگژو شییان، میگوید: «این گوشی جدید اهمیت زیادی دارد. با اینکه هواوی به روشنی این مدل را با دور زدن روند تامین و تولید معمول عرضه کرده است، اما مهم این است که هواوی موفق شد.»
در پی عرضه هواوی میت ۶۰ پرو، ارزش سهام شرکت هواوی و تولیدکنندههای چیپ این شرکت رشد چشمگیری داشت. به نظر بازار سرمایه چین نسبت به اقبال عمومی واکنش خوبی نشان داده اما روند چند روز اخیر به هیچ عنوان یک روند معمول نیست.
از یک سو شواهد چندانی برای تایید گمانهزنیهای آنلاین، از جمله دستیابی هواوی به تکنولوژی جدید 5G و حتی تولید بومی چیپهای ۵ نانومتری، وجود ندارد. از سوی دیگر بازار سرمایه درست زمانی رنگ و روی سبز به خود گرفته که نشانههایی از فشار اقتصادی و مالی برای بازار چین به چشم میخورند.
بخشی از این فشارها ناشی از تحریمهای آمریکا است و هواوی در قلب تنشهای واشنگتن و پکن جایگاه ویژهای دارد.
هواوی زمانی یکی از بزرگترین ارائه دهندگان تجهیزات تلکام جهان بود اما سال ۲۰۱۹ و در دولت ترامپ به لیست سیاه ایالات متحده اضافه شد. آمریکا میگوید این شرکت با نهادهای نظامی و اطلاعاتی چین در ارتباط است.
هواوی زمانی یکی از بزرگترین ارائه دهندگان تجهیزات تلکام جهان بود اما سال ۲۰۱۹ و در دولت ترامپ به لیست سیاه ایالات متحده اضافه شد. آمریکا میگوید این شرکت با نهادهای نظامی و اطلاعاتی چین در ارتباط است.
از همان سال، هواوی تلاش کرده تا با استخدام متخصصان تکنولوژی آمریکایی و تحت نفوذ غرب را شبیهسازی کند. این شرکت به دلیل تحریمها امکان خرید چیپهای پیشرفته را از شرکتهای TSMC و سامسونگ ندارد و حال برای ساخت زیرساخت مورد نیاز تلاش میکند.
در سال جاری شرکتهای بزرگ تولید چیپ در همین باره هشدار داده و میگویند هواوی در حال ساخت تاسیسات لیتوگرافی تراشه در سراسر چین است. این شرکت تحت تحریم با همین شبکه پنهان میتواند طراحی خود را به تولید برساند.
اخبار معتبری از میزان موفقیت این شرکت در ساخت تاسیسات و تکنولوژی مورد نیاز برای تولید چیپ در دست نیست اما بدون شک هواوی در نتیجه حمایت تمام قد چین به تلاش خود برای بومیسازی تکنولوژی ادامه میدهد و حال بازارهای سرمایه نیز نگاه مثبتی به عزیزکرده پکن دارند.
وبسایت NikkieAsia، به نقل از دو منبع مطلع میگوید هواوی با همکاری SMIC، بزرگترین تولیدکننده چیپ چین، اولین چیپ 5G خود را در ماههای آینده تولید میکند.
با این حال اخبار غیررسمی و از منابع ناشناس به پیشرفت هواوی در حوزه تولید گواهی میدهند. وبسایت NikkieAsia، به نقل از دو منبع مطلع میگوید هواوی با همکاری SMIC، بزرگترین تولیدکننده چیپ چین، اولین چیپ 5G خود را در ماههای آینده تولید میکند.
از آنجایی که تحریمهای آمریکا دسترسی این شرکت به چیپهای 5G را قطع کرده بود، تولید بومی آنها گام مهمی برای هواوی به حساب میآید. از سوی دیگر دولت چین هم مدتها است تولید چیپ بومی را در دستور کار قرار داده تا یکی از اهرمهای فشار آمریکا را بی اثر کند.
با این حال در همین گزارش به استفاده از تکنولوژی ۷ نانومتری اشاره شده است و به نظر نمیرسد تولیدکنندگان چینی هنوز به تکنولوژی تولید ۵ نانومتری دست یافته باشند.