skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تحریم‌های آمریکا برای چین: فرصتی برای هواوی یا مانعی برای پیشرفت؟

۳۰ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ مهر ۱۴۰۲

یکی از مقامات ارشد اجرای تحریم‌های آمریکایی می‌گوید که محدودیت‌ها باعث ایجاد یک صنعت نیمه‌رسانای بومی در داخل چین می‌شود. چندی پیش شرکت هواوی با عرضه یک گوشی 5G توانست توجه جهانیان را از دستیابی به تکنولوژی روز در عین تحریم‌ها جلب کند.

به گزارش پیوست، هواوی و شرکت SMIC از جمله مهمترین فعالان چینی در فضای پس از تحریم هستند و گوشی جدید هواوی با چیپ ۷ نانومتری و 5G با همکاری این دو عرضه شده است.

این در حالی است که تحریم‌های آمریکایی قرار بود جلوی پیشرفت چین و دستیابی این کشور به تکنولوژی‌های روز جهان را بگیرد. الن استیوز، دستیار وزیر بازرگانی آمریکا در بحث صنعت و امنیت، می‌گوید این تحریم‌ها در نهایت توانمندی‌های این کشور در تولید نیمه‌رسانا را محدود می‌کند.

او گفت: «این محدودیت‌ها به تجهیزات مربوط است. این ماشین‌ها بالاخره یک زمانی به خراب شده یا به مشکلی می‌خورند که همین مساله از پیشرفت بیشتر جلوگیری می کند.»

ایالات متحده با همکاری ژاپن و هلند، در تلاش است تا دسترسی چین به تجهیزات پیشرفته تولید چیپ را محدود کند. از جمله کاربرد مهم چیپ‌ها و پردازنده‌های پیشرفته امروزی می‌توان به صنعت داغ هوش مصنوعی اشاره کرد که در حال حاضر تحت سلطه شرکت‌های آمریکایی مثل گوگل و اوپن‌ای‌آی است و تجهیزات ایده‌آل آن را نیز انویدیا، تولیدکننده پردازنده‌های گرافیکی، عرضه می‌کند.

این شرکت نیز همانند تولیدکنندگان تجهیزات اجازه ندارد چیپ‌های پیشرفته خود را در اختیار فعالان صنعت چین بگذارد. اما شرکت‌های چینی نیز بیکار نیستند. چندین شرکت چینی به رهبری هواوی در حال توسعه پردازنده‌هایی مشابه بهترین‌های انویدیا، از جمله A100 و H100 هستند.

شرکت هواوی به تازگی از چیپ‌های هوش مصنوعی Ascend رونمایی کرده که قرار است خلا حاصل از تحریم انویدیا در بازار چین را پر کند. تحلیلگران می‌گویند این پردازنده صرفا از لحاظ قدرت رایانشی با محصولات انویدیا قابل مقایسه است.

با این حال شهرت دلیل اصلی شهرت انویدیا، صرفا قدرت رایانشی این شرکت نیست و علاوه بر آن، مشتریان این شرکت به اکوسیستمی جهانی CUDA دسترسی دارند که امکان آموزش مدل‌های پیچیده‌ای همچون GPT-4 از شرکت اوپن‌ای‌آی را فراهم کرده است.

هواوی نیز در مقابل از نسخه بومی شده همین محصول با نام CANN رونمایی کرده است. به گفته تحلیلگران این اکوسیستم از لحاظ آموزشی با محدودیت‌های زیادی روبرو است و قابل مقایسه با CUDA نیست.

دسترسی به حقوق اموال ذهنی نیز برای هواوی مشکل است. شرکت‌های آمریکایی در حال حاضر حق اختراع‌های مهمی در حوزه GPU یا پردازنده‌های گرافیکی را در اختیار دارند.

تلاش چین برای خودکفایی که به رهبری شی جی پینگ انجام می‌شود از نگاه چارلی چای، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی 86Research، در کوتاه مدت «زنجیره عرضه را مختل می‌کند اما در بلند مدت باعث کمک به الگوی خودکفایی خواهد شد.» از نظر او،‌ عدم دسترسی به اکوسیستم انویدیا در بلند مدت مشکلات چندانی را پدید نمی‌آورد.

 

https://pvst.ir/g6t

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو