مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۵ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
«مکس امید» شرکت تازه تاسیس شده هلدینگ مکس با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه و با تمرکز روی سرمایهگذاری خصوصی (Private Equity) آغاز به کار کرد. این سرمایه اولیه قرار است بین ۸ تا ۱۰ کسبوکار توزیع شود.
به گزارش پیوست، تیم لطیف، مدیرعامل هلدینگ مکس، در ابتدای رویداد رونمایی از «مکس امید» به بیان تاریخچهای از private Equity در جهان پرداخت و این نوع سرمایهگذاری را یکی از روشهای استراتژیک در سرمایهگذاری معرفی کرد.
لطیف در تعریف اصطلاح private Equity توضیح داد: معنی درستتر این اصطلاح «سرمایهگذاری امیدبخش» است و سرمایهگذاری خصوصی به تنهایی نمیتواند مفهوم درست این اصطلاح را بیان کند.
او هدف سرمایه گذاری خصوصی یا (PE) را احیای شرکتها، طرحها و پروژههای تعطیل یا نیمهتعطیل در صنایع مختلف عنوان کرد که PE ازطریق تملک آنها و تزریق منابع و نقدینگی لازم، مشکلات کسب و کارها را کاهش میدهد.
لطیف در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که بسیاری از کسبوکارهای داخلی با آن مواجهند، مسئله تامین مالی است. همیشه کسبوکارهایی وجود دارند که به دلیل مشکل در تامین بودجه مالی نتوانستهاند به ایدهآلهای خود برسند و اینجاست که تاثیر نهادهای مالی و حضور سرمایهگذاران قابل اعتماد میتواند این چالش جدی را رفع کند.
طبق گفته لطیف حضور افراد متخصص در شرکتهای PE که در اجرای استراتژیهای سرمایهگذاری خطرپذیر، رشدی و یا خریدهای تملکی خبره هستند، به فعالیتهای این شرکتها دقت و انسجام خاصی بخشیده است. به طوری که انتخابهای این شرکتها برای سرمایهگذاری یا تملک به قدری با وسواس و ظرافت همراه است کهدر مواردی در شرکتهای خارجی از ۱۵۰۰ کیس تنها ۴ مورد پذیرفته شده است.
لطیف همچنین راجع به مکس امید و مدیرعاملی احمد نخجوانی توضیح داد: با شناختی که از احمدرضا نخجوانی داشتم، او را بهترین گزینه برای مدیرعاملی مکس امید دیدم و ایشان به عنوان مدیرعامل و سهامدار به شرکت تازهتاسیس ما یعنی «مکس امید» از هلدینگ سرمایهگذاری مکس اضافه شدند. مسلما ۳۰ سال سابقه ایشان و تجربه ۱۷ سال مدیرعاملی گروه شرکتهای شاتل تجربههای ارزشمندی را به پرونده کاری ایشان افزوده است که میتواند در مکسامید راهگشا باشد.
طبق گفته لطیف مکس امید با تمرکز بیشتر به موضوع سرمایهگذاری خصوصی Private Equity و به شکل اختصاصی و در پرتفولیویی مجزا از هلدینگ مکس به کار خود ادامه میدهد و فعالیت اصلی مکس امید، خرید و بهبود شرایط مدیریت وعملکرد کسبوکارها است. او همچنین اولین فاند در مکس امید را ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد که احتمالا بین ۸تا۱۰ شرکت توزیع خواهد شد.
لطیف در این باره میگوید: بودجه شرکتهای PE از طریق سرمایهای که از شرکا یا Limited Partners (شرکت مختلط یا شرکتهای غیر سهامی) جذب میشود تامین میشود و مضاف بر آن تجربه انباشته تیمهای مدیریت و هیات مدیره بخش قابل اتکا و پیشران مکس امید خواهد بود.
احمدرضا نخجوانی، مدیرعامل اسبق شاتل که حالا مدیرعامل مکس امید شده است هم در ادامه با تایید صحبتهای تیم لطیف افزود: مکس امید با تمرکز بر روی Private Equity شکل گرفته است و میخواهد با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی بتواند مشکلات شرکتهایی که نیاز به کمک دارند را برطرف کند و به همین خاطر هم نام سرمایهگذاری امیدبخش عنوان مناسبتری برای Private Equity است.
نخجوانی ادامه میدهد: وضعیت جاری کسب و کارها در کشور نشان میدهد که بسیاری از کسب و کارها نیاز به همافزایی و تزریق سرمایه دارند و تصور ما این است تجربههای هلدینگ مکس در سرمایهگذاری جسورانه در این زمینه هم میتواند به شرکتها کمک کند چون در واقع شرکتهای PE زیرساخت خود را از VCها تغذیه میکنند.
نخجوانی همچنین در پاسخ به پیوست مبنی بر تعریف مکس امید از شرکتهایی که نیاز به کمک دارند گفت: شرکتهای نیازمند به کمک شامل موضوع تزریق پول، بهبود مدیریت و یا حتی شرکتهایی که برای فروش اعلام شدهاند، است. اما تفاوت اصلی PE و سرمایهگذاری در تملک است. لطیف در تکمیل صحبتهای نخجوانی افزود: وقتی روی یک استارتآپ سرمایهگذاری میشود، سرمایهگذار در کنار استارتآپ است اما در PE مالکیت شرکتها تغییر میکند، دیگه شرکت تنها متعلق به بنیانگذارا نیست و PEها در کنترل شرکت، تصمیمات هیات مدیره و مالکیت آنها نقش عمده دارند. به همین دلیل هم حساسیت در انتخاب به شدت بالا میرود.