skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

مینا رضایی نویسنده میهمان

سرویس ابری paas چیست؟ آشنایی با پلتفرم‌های ابری

مینا رضایی
نویسنده میهمان

۲۵ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ مهر ۱۴۰۲

سرویس ابری pass چیست؟

Cloud service یا همان سرویس محاسباتی ابری که بر پایه اینترنت، خدماتی ارئه می‌دهد. این سرویس شامل منابع محاسباتی مانند سرورها، ذخیره‌سازی داده، پایگاه داده و نرم‌افزارها است. با استفاده از سرویس ابری paas ، کاربران می‌توانند بدون نیاز به ساختارهای سنتی، برنامه‌ها و سرویس‌های خود را مدیریت کنند.

به گزارش پیوست، سرویس ابری paas یکی از این سرویس‌های محاسباتی است که کاربران می‌توانند به‌وسیله آن، نرم‌افزارهای خود را روی یک پلتفرم ابری مستقر کنند و از تمامی منابع و خدمات مورد نیاز برای اجرای آنها استفاده کنند. این خدمات می‌تواند شامل سرورها، سیستم عامل، ابزار توسعه و مدیریت و امنیت باشد.

مزایای استفاده از سرویس ابری paas

سرویس ابری paas

paas یک پلتفرم فضای ابری است که برای تامین و ارائه زیرساخت‌ها و خدمات فضای ابری استفاده می‌شود. این سرویس‌ها برای تسهیل و مدیریت فرآیند توسعه، استقرار و مدیریت برنامه‌ها و سرویس‌ها در محیط ابری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به برخی از مزایای استفاده از این سرویس اشاره می‌کنیم:

۱- سرعت و کارایی

زمانی که از این سرویس استفاده می‌کنید دیگر نیازی به تنظیم و پیکربندی جزئیات زیرساخت ابری ندارید. این سرویس‌ها باعث می‌شوند تا به سرعت بتوانید برنامه‌ها و سرویس‌های خود را توسعه داده و راه‌اندازی کنید و به آنها دسترسی داشته باشید.

۲- سهولت استفاده از ابزارهای paas

سرویس ابری، رابط‌های کاربری ساده‌ای را ایجاد می‌کند تا فرآیند توسعه و استقرار برنامه‌ها به‌طور ساده‌ و موثری انجام شود. در واقع ابزارها تمرکز کاربر را روی توسعه برنامه‌ها و مدیریت آن افزایش می‌دهد.

۳- قابلیت انعطاف‌پذیری بالای سرویس pass

این سرویس با نیازهای مختلف کاربر تطبیق پیدا کرده و کاربر می‌تواند از ابزارها و قابلیت‌های مختلفی که این سرویس ارائه می‌دهد، استفاده کند و مدیریت برنامه‌ها را به‌خوبی انجام دهد. علاوه بر این، کاربر می‌تواند براساس نیازهای خود روی زیرساخت‌های ابری تغییراتی اعمال کند.

۴- مدیریت زمان و هزینه

با استفاده از سرویس ابری paas، هزینه‌ها براساس میزان استفاده و منابع مورد نیاز کاربر محاسبه می‌شود. از طرفی دیگر کاربر با استفاده از این سرویس دیگر نیازی به خرید ویرایشگرها و ابزارهای مستقل دیگری ندارد چراکه تمامی منابعی مورد نیاز، از طریق پلتفرم paas روی سرویس ابری نصب شده است.

۵- پشتیبانی مناسب

از طریق این سرویس، همکاری و ارتباط از راه دور با گروه‌های مختلف امکان‌پذیر است و دیگر موقعیت جغرافیایی اهمیتی ندارد. درواقع ابزارهایی برای تست و رفع مشکل برنامه‌ها وجود دارد که موجب صرفه‌جویی در زمان و نیروی کار می‌شود.

سرویس paas با استفاده از سرویس‌های ابری به کاربر کمک می‌کند توسعه و استقرار برنامه‌ها و سرویس‌های خود را سریع‌تر و با کمترین مشکل انجام دهند.

معایب استفاده از سرویس pass

سرویس paas در فضای ابری به‌عنوان واسطه، ابزارهای مورد نیاز را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این ابزارها شامل انواع دیتابیس‌ها و زیرساخت‌ها می‌شود. سرویس ابری paas نیز علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز  هست که در ادامه به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد.

۱- وابستگی سرویس به تامین‌کننده

وابستگی در این سرویس یعنی اینکه بخش مهمی از کار بدون دخالت کاربر انجام می‌شود و تحت کنترل عملکرد و قابلیت‌های ارائه دهنده سرویس است و به دلیل نگرانی در مورد بروز مشکلات، تهیه نسخه پشتیبانی از فایل‌ها و داده‌ها بسیار حائز اهمیت است.

۲- سازگار نبودن با زیرساخت‌های مختلف

در یک محیط جدید ممکن است کاربر با مشکلاتی مواجه شود که مرتبط با راه‌حل‌های قدیمی است و این سازگار نبودن ممکن است به دلیل استفاده از دو سیستم متفاوت به‌وجود بیاید. در واقع دو راه‌حل مختلف را روی این پلتفرم نمی‌توان پیاده‌سازی کرد و هر ارائه دهنده سرویس paas یکپارچه‌سازی مختص خود را دارد که قابل ادغام نیستند.

۳- ریسک بالای امنیتی

چندین کاربر به محیط عمومی paas دسترسی دارند و اغلب موارد برای برنامه‌هایی که حساسیت بالایی دارند پیشنهاد نمی‌شود. در واقع سرویس ابری paas ریسک بالایی برای برنامه‌های امنیتی دارد.

۴- فاقد امکان کنترل قابلیت‌های سرویس

در این سرویس، برخی از قابلیت‌ها قابل کنترل نیستند و برخی ویژگی‌ها در paas ممکن است از دسترس کاربر خارج شده و کاربر قادر به تغییر آن نباشد و باید تغییراتی در برنامه اجرایی انجام بدهد.

انواع سرویس paas

سرویس ابری paas به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود که شامل عمومی، اختصاصی و هایبریدی است.

۱- سرویس عمومی paas

این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد  فقط تا استقرار، برنامه را کنترل کنند در حالی که تمامی زیرساخت‌ها از جمله سیستم عامل، دیتابیس‌ها و غیره را خود سرویس‌دهنده یا vendor مدیریت می‌کند.

۲- سرویس اختصاصی paas

این سرویس به صورت private روی فضای ابری استفاده می‌شود. این سرویس اختصاصی روی هر زیرساخت اجرا می‌شود.

۳- سرویس هایبرید pass

این سرویس در یک فضای ابری هایبریدی یا ترکیبی قابل اجرا است و دارای انعطاف‌پذیری بالایی است. ناگفته نماند که paas عمومی و اختصاصی در این سرویس با یکدیگر ترکیب شده‌اند و امکان ارتباط به صورت مجزا بین این سرویس‌ها نیز وجود دارد.

این سه دسته بندی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم به دسته‌های دیگر تقسیم می‌شود که بسیار محبوب و کاربردی است:

۱- سرویس ارتباطی یا communication PaaS

سرویس ارتباطی یا cpaas در فضای ابری قرار دارد و به کاربر اجازه می‌دهد ویژگی‌های مورد نیاز ارتباطی را به برنامه‌های خود اضافه کند. این ویژگی برای برنامه‌های پیام‌رسان و تماس‌های ویدیویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲- تلفن همراه paas

Mpaas به هیچ مهارت کدنویس خاصی نیاز ندارد و کاربران از یک محیط توسعه یکپارچه‌سازی یا IDE برای تلفن‌ همراه استفاده می‌کنند و توسعه html5 و برنامه‌های native را ساده‌تر انجام می‌دهد.

۳- open paas

این سرویس‌ها قابلیت این را دارند که در تمامی دستگاه‌ها اجرا شوند. Open paas برنامه‌های وب را ارائه می‌دهد و عملکرد بالایی نیز دارد.

سرویس ابری paas چیست؟
سرویس ابری paas چیست؟

چه شرکت‌هایی سرویس paas را ارائه می‌دهند؟

چندین شرکت معروف در دنیا هستند که این سرویس را ارائه می‌دهند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

  • آمازون وب سرویس AWS Elastic Beanstalk
  • مایکروسافت آژورAzure
  • گوگل کلود، گوگل اپ، گوگل انجین
  • heroku هروکو
  • کلود IBM

ابزارهایی که این سرویس‌ها را به وسیله paas در اختیار کاربران قرار می‌دهند شامل ماینتورینگ و ردیابی، مدیریت پایگاه داده،ابزار مدیریت ورژن و نسخه‌ها و مدیریت ترافیک است. این موارد تنها چند مثال از ابزارهای مدیریت برنامه‌های paas هستند و هر پلتفرم paas خدمات متفاوتی ارائه می‌دهد. انتخاب این ابزارها براساس نیازها و الزامات خاص پروژه کاربران انجام می‌شود.

معرفی ابزارهای مدیریت ترافیک در سرویس ابری paas

به‌طور کلی ابزارهای مدیریت ترافیک در محیط paas شامل موارد زیر می‌شود:

۱- Istio

یک پلتفرم مدیریت ترافیک و Service Mesh است که روی پلتفرم‌های PaaS قابل استفاده است. این ابزار، امکاناتی مانند مدیریت ترافیک HTTP، ، مسیریابی، تشخیص و اصلاح خطاها را فراهم می‌کند. Istio می‌تواند به‌طور مستقیم با برنامه‌های اجرا شده در محیط PaaS ارتباط بگیرد و قابلیت‌های مدیریت ترافیک را روی آنها اعمال کند.

۲- Kong

یک پلتفرم مدیریت ترافیک متن باز است که قابلیت‌های توزیع ترافیک، اصلاح خطاها و مدیریت API را فراهم می‌کند. Kong می‌تواند به‌عنوان یک لایه میانی بین برنامه‌های اجرا شده در محیط PaaS و درخواست‌های کاربران عمل کند و عملکرد ترافیک را کنترل کند.

۳- Linkerd

Linkerd نیز یک پلتفرم Service Mesh است که می‌تواند در محیط PaaS استفاده شود. این ابزار قابلیت‌های مدیریت ترافیک و مانیتورینگ را فراهم می‌کند. با استفاده از Linkerd، توسعه‌دهندگان می‌توانند ترافیک بین برنامه‌ها و میکروسرویس‌های مختلف را مدیریت کنند و کنترل دقیقی روی عملکرد شبکه داشته باشند.

چرا باید از سرویس ابری paas استفاده کنیم؟

استفاده از فضای ابری باعث کاهش هزینه و زمان کاربر می‌شود و می‌تواند قابلیت‌های بسیاری را برای توسعه برنامه‌ها و مدیریت آنها در اختیار کاربران قرار دهد. لازم به ذکر است که انتخاب رایانش ابری که محیط مناسب و ابزار و خدمات ویژه ای را ارائه می‌دهد در روند پروژه بسیار تاثیرگذار است.

سرویس ابری paas با قابلیت‌هایی که دارد می‌تواند یکی از سرویس‌های مناسب برای توسعه و امنیت اطلاعات باشد. با این حال پینشهاد می‌کنیم قبل از هر چیز متناسب با برنامه‌ها و نیازهای پروژه، سرویس ابری مورد نظر خود را انتخاب کنید.

https://pvst.ir/g5p

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو