ثبتنام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول آغاز شد
فرصت استخدام در اپراتور اول تلفن همراه کشور، از طریق دوازدهمین دوره کارآموزی همراه برای…
۱۸ دی ۱۴۰۳
۲۶ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه
در این مطلب میخوانید
مایکروسافت آژر یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات رایانش ابری عمومی است. در گذشته تحت عنوان آژر ویندوز شناخته میشد که بعدها به دلیل کارایی بیشتر نسبت به ویندوز، آن را به مایکروسافت آژر تغییر دادند. windows server azure یک پلتفرم ابری تحت مدیریت مایکروسافت است که برای توسعه مدیریت برنامهها از طریق شبکه جهانی مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه نگهداری و انتقال دادهها بدون استفاده از پلتفرمهای ابری غیر ممکن است. مایکروسافت نیز در این زمینه دست به تغییرات بزرگی زده و ارتباط بین پلتفرم ابری AZURE و سیستم عامل ویندوز سرور را در نسخه جدید بهبود بخشیده است.
مایکروسافت آژر Microsoft Azure یک پلتفرم و سرویس رایانش ابری است که توسط مایکروسافت ایجاد شده است. طیف وسیعی از خدمات ابری، از جمله پردازش و توان محاسباتی، ذخیرهسازی، شبکه و عملکردهای مختلف دیگر را برای کمک به کسبوکارها ارائه میدهد.
مایکروسافت آژور طیف گستردهای از ابزارها و خدمات را ارائه میدهد که از زبانهای برنامهنویسی مختلف، چارچوبها و پلتفرمها پشتیبانی میکند. خدمات Azure را میتوان به طور کلی به صورت زیر دستهبندی کرد:
زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS): ماشینهای مجازی، منابع ذخیرهسازی و شبکهای که میتوانند بر حسب تقاضا تهیه شوند.
پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS): یک پلتفرم مدیریت شده برای توسعه، استقرار و مقیاسبندی برنامهها بدون نگرانی در مورد زیرساختهای اساسی.
نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS): برنامههای نرمافزاری مبتنی بر ابر که توسط مایکروسافت ارائه و مدیریت میشوند، مانند آفیس 365 یا داینامیک 365. برخی از خدمات کلیدی آژر عبارتند از:
Azure همچنین خدمات مختلف هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، تجزیه و تحلیل و امنیتی را برای کمک به کسبوکارها در رفع نیازهای خاص خود ارائه میدهد.
مایکروسافت آژر در نسخه ۲۰۲۲ به کاربران کمک میکند تا از مزایای سرویسهای ابری برای بهروز نگهداشتن سرویسهای مجازی خود و کاهش آسیبهای احتمالی استفاده کنند. ویندوز سرور ۲۰۲۲ در سه نسخه Standard، Datacenter، Azure Edition ارائه شدهاست. این سرویس، خدمات ابری کاربردی مانند محاسبه، تجزیه و تحلیل و ذخیره سازی را ارائه میدهد.
شرکت مایکروسافت یکی از چند شرکت ارائه دهنده خدمات پلتفرم رایانش ابری عمومی در جهان است. شرکتهایی که این سرویسها را ارائه میدهند عبارتند از Google Cloud، Amazone web Services و IBM که خدمات متفاوتی را در اختیار کاربران قرار میدهند.
با پرداخت حق اشتراک این سرویس، کاربران میتوانند از این خدمات برای ایجاد منابع مبتنی بر فضای ابری (ماشین های مجازی VM) استفاده کنند. شرکت مایکروسافت از چند طریق سرویس Azure را در اختیار کاربران قرار می دهد:
پشتیبانی اولیه در این سرویس برای همه کاربران در دسترس است و هنگام ثبت نام در Microsoft Azure امکان استفاده از یک سرویس به ارزش ۲۰۰ دلار را در یک ماه به صورت رایگان برای همه کاربران فراهم کردهاست.
در این سرویس تمامی سیستمعاملهای موجود به همراه زبانهای برنامهنویسی رایج قابل استفاده هستند. Microsoft Azure امکان استفاده از فضای ابری را جهت توسعه نرمافزارهای اینترنتی فراهم میکند و Infrastructure as a Service را نیز ارائه میدهد. این سرویس بر مجازی سازی متمرکز است و کاربر میتواند ماشینهای مجازی را با سیستمعامل انتخابی خود در فضای ابری کنترل کند.
مایکروسافت آژر شرایطی را برای کاربران فراهم کرده است تا اگر در موقعیتهای جغرافیایی متفاوتی هستند، بتوانند سرویس خود را در سیزده منطقه جغرافیایی مختلف به صورت همزمان ایجاد کنند.
شرکت مایکروسافت از طریق سرویس Azure بستری را برای پایگاههای داده ایجاد کرده و خدمات متعددی را در این زمینه برای کاربران فراهم کرده است. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم اجرای ماشینهای مجازی از رایجترین کاربردهای این سرویس ابری است که میتواند به عنوان زیرساخت، سرورهای DNS را میزبانی کند.
از طریق این خدمات کاربران میتوانند VMها و Containerها را مدیریت کنند.
این سرویس از توسعه برنامههای تحت وب پشتیبانی میکند و ویژگیهایی مانند جستوجو، مدیریت API و نمایش گزارش را ارائه میدهد.
سرویس Azure خدماتی مانند تجزیه و تحلیل داده ها، DATA LAKES، هوش تجاری و جریان دادههای اینترنت اشیا را شامل میشود.
ایجاد شبکههای مجازی، خدمات مدیریت و تشخیص ترافیک، میزبانی DNS و محافظت از شبکه در برابر حملات DDOS از دیگر امکانات شبکه سازی است.
این قسمت فقط به کاربران مجاز Azure امکان دسترسی میدهد و از Azure Active Directory و احراز هویت چند مرحلهای یا MFA پشتیبانی میکند.
این سرویس خدمات بسیاری را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد تا برای ایجاد هوش مصنوعی ، محاسبات شناختی در برنامهها از آنها استفاده کنند.
اینترنت اشیا به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند اطلاعات مورد نیاز را از دستگاههای ضبط و حسگرها، تجزیه و تحلیل کنند.
این سرویس به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که کدهای خود را به اشتراک بگذارند و برنامهها را تست کنند. چرا که سرویس آژر از زبانهای مختلف برنامه نویسی مانند NET، پایتون، جاوا اسکریپت و Node.js و ابزارهایی مانند گیتهای توسعه نرمافزار و بلاکچین پشتیبانی میکند.
این سرویس در کشور ایران توسط ایران هاست قابل دسترسی می باشد. برای استفاده از این سرویس ابری کاربران ایرانی می توانند یک داشبورد اختصاصی داشته باشند و از تمامی سرویسهای مایکروسافت آژر استفاده کنند. مایکروسافت هزینه این سرویس را از طریق Pay-as-you-go و به صورت صورتحساب ماهیانه دریافت میکند. استفاده از سرویس ابری مایکروسافت در ایران نیز به صورت ماهیانه و سالانه ارائه میشود ولی به دلیل تحریمهای اقتصادی امکان استفاده از روش pay-as-you-go وجود ندارد.
ویندوز سرور برای متخصصان و مدیران شرکتهای بزرگ و حتی آموزش محور میتواند بسیار کاربردی باشد.
در این نسخه از ویندوز، سرور روی فضای ابری متمرکز شدهاست. Microsoft Azure با ایجاد فضای ذخیره سازی روی گوشی و لپتاپ مشکل کمبود فضای ذخیره سازی اطلاعات را برای کاربران حل کردهاست. لازم به ذکر است، کاربرانی که قصد دارند تا فضای بیشتری برای ذخیره سازی و پشتیبانی اطلاعات خود داشتهباشند باید نسخه ویندوز سرور مایکروسافت را نصب کنند تا امکانات بیشتری در اختیار آنها قرار بگیرد.
تفاوت اصلی ویندوزهای عادی با ویندوز سرورها در این است که ویندوزهای عادی برای استفاده شخصی و با قابلیتهای محدودی در نظر گرفته شدهاند. در حالی که ویندوزهای سرور موجود کاملا اختصاصی هستند و جهت مدیریت یکپارچه سازی پروژه های بزرگ طراحی شدهاند.
انتقال دادهها بین سرورهای مبدا و مقصد است. در سرور منبع، اطلاعات فشرده شده قرار دارد و در سرور مقصد این اطلاعات از حالت فشرده سازی خارج میشود. این فشرده سازی باعث میشود تا میزان استفاده از شبکه کاهش پیدا کند.
امکان ایجاد یک زیر شبکه در آژر فراهم شدهاست و آدرسهای IP ماشینهای مجازی داخلی در سرویس حفظ میشود.
در نسخه جدید ویندوز سرور مایکروسافت قابلیتهای امنیتی افزایش پیدا کرده است. حتی سختافزار این سرویس با هسته ایمنی حفاظت میشود. استفاده از secure boot که یک استاندارد امنیتی است، در مقابل روت کیتهای مخرب از سیستم سرورها محافظت میکند.
بهروزرسانی در امنیت ویندوز سرور ۲۰۲۲ شامل پشتیبانی امن DNS با DNS-over-HTTPS، رمزگذاری AES-256 Block ، رمزگذاری SMB East-West، SMB over QUIC، HTTPS و TLS 1.3، Azure Arc، و Azure Automanage است.
استفاده از Hypervisor باعث می شود فرآیندهای فردی هنگام حملات سایبری از سایر قسمت های سرور جدا شود تا از آسیب جلوگیری کند.
افزایش سرعت ذخیره سازی اطلاعات و دسترسی سریع به آنها، از نقاط قوت نسخه جدید ویندوز سرور است.
نیاز افراد به VPN را برای دورکاریها، برطرف میکند و کپی کردن فایلها را از راه دور و از طریق SMB آسانتر میکند.
از مهمترین ویژگیهای windows server azure در نسخه جدید، مدیریت و اتوماسیون ابری با بالاترین امنیت است.
●قابلیتهای هیبریدی Azure
کارایی سیستم بهبود پیدا میکند و مراکز اطلاعات خود را راحتتر به AZURE انتقال و توسعه میدهند.
●فعال سازی سرورهای ویندوز با Azure Arc
زمانی که یک ماشین مجازی هیبریدی به آژر متصل میشود، به عنوان یک منبع در این سرویس در نظر گرفته میشود.
برای نصب ویندوز سرور ۲۰۲۲ باید در صفحه رسمی Windows insider ثبت نام کنید.
در مرحله اول باید ایمیلی با یکی از دامنههای outlook ،live ، hotmail را ایجاد کنید.
در مرحله بعدی وارد سایت اینسایدر شوید و روی گزینه get started بزنید.
در مرحله بعدی باید مشخصات خود را وارد کنید.
پس از وارد کردن مشخصات کاربری ، وارد صفحهای میشوید که از این پس تمامی اطلاعات و بهروزرسانیها را در آن میتوانید مشاهده کنید.
ویندوز سرور ۲۰۲۲ در سه نسخه اصلی ارائه شده است که به شرح زیر است:
این نسخه پایه تنها با دو ماشین مجازی و یک Hyper-v کار میکند.
شامل ویژگیهایی است که نسخه استاندارد ویندوز سرور آنها را ندارد. فعالسازی رمزگذاری دیسک BitLocker، تکرار ذخیره سازی با Storage Spaces Direct و ذخیره سازی تعریف شده توسط نرمافزار از جمله عملکردهای کلیدی این نسخه است. لازم به ذکر است که نسخه Datacenter Azure دارای hot patching است که به وسیله آن، مدیران میتوانند ماشینهای مجازی را بدون reboot ویندوز که منجر به خرابی میشود patch کنند.
این نسخه مخصوص پلتفرم مایکروسافت آژر است و ویژگیهای مهمی دارد که در هیچ یک از نسخههای دیگر وجود ندارد. امنیت بالا، دسترسی کامل، پشتیبانی از پردازندههایی با حداکثر ۱۰ هستهای از جمله مواردی هستند که در این نسخه وجود دارد.
برای نصب این ویندوز به حداقلهای سختافزاری نیاز دارید که در نبود این امکانات، نصب به صورت کامل انجام نخواهد شد. این پیش نیازهای سختافزاری شامل موارد زیر میشود:
برای نصب ویندوز windows server azure باید مراحل زیر را به ترتیب و طبق تصاویر دنبال کنید تا ویندوز سرور بدون مشکل نصب شود.
۱- فایل ISO را دانلود کنید
برای دریافت این فایل به صفحه رسمی Windows insider شرکت مایکروسافت بروید و ثبت نام کنید. مراحل ثبت نام در این سایت را پیشتر توضیح دادیم .
۲- گزینه «download the ISO» را انتخاب کنید و ادامه بدهید.
۳- قبل از نصب در این مرحله باید اطلاعات خود را تکمیل کنید.
۴- زبان خود را انتخاب کنید. البته زبان فارسی در بین این زبانهای انتخابی وجود ندارد. پیشنهاد میشود زبان برنامه را انگلیسی قرار دهید.
۵- ممکن است دانلود فایل چند ساعتی طول بکشد.
۶- ایجاد فایل ISO قابل بوت
پس از دانلود، فایل را روی یک هاست فیزیکی یا مجازی نصب کنید. در واقع برای این کار باید یک درایو فلش USB قابل بوت بسازید. پیشنهاد میشود در صورت دسترسی به برنامه ویژوال استودیو و MSDN فایل ایزو ویندوز سرور را از آنجا دانلود کنید.
۷- برای نصب windows server azure بعد از انتخاب زبان روی دکمه «install now» کلیک کنید.
۸- در صفحه بعد گزینه «Windows Server 2022 datacenter» را انتخاب کنید تا به شما امکان استفاده از ابزار powershell را بدهد، سپس به صفحه بعد بروید.
۹- در این مرحله با قبول قوانین و مجوزها ، به مرحله بعدی بروید.
۱۰- اگر ویندوز را روی یک سرور تازه نصب کردید، گزینه «costum install windows only» را انتخاب کنید.
۱۱- یک پارتیشن جدید را برای نصب انتخاب کنید و به مرحله بعدی بروید.
۱۲- دستگاه شروع به نصب ویندوز میکند و پس از پایان نصب، مجدد راهاندازی میشود.
۱۳- بعد از اینکه مراحل نصب پایان یافت از شما رمز عبور میخواهد. این اطلاعات را وارد کنید و سپس ادامه بدهید.
۱۴-بعد از آن وارد powershell شوید. از اینجا میتوانید تنظیمات سرور خود را انجام دهید.
Microsoft Azure یکی از راه حلهای قدرتمند برای پشتیبانی از هر نوع اطلاعات است که این پشتیبانی میتواند به صورت روزانه یا حتی ماهانه نیز انجام شود. این قابلیت، اطلاعات کاربر را در سه جای مختلف به مدت ۹۹ سال نگهداری میکند. از مزیتهای آژر مایکروسافت میتوان به امنیت بالا و مقرون به صرفه بودن این سرویس نیز اشاره کرد.