دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت تیکتاک را تایید کرد
دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت یا فروش تیتتاک را در پرونده فرجامخواهی تیکتاک تایید کرد…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۹ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
توییتر، پلتفرمی که در حال حاضر با نام اکس (X) شناخته میشود به نظر تمام تصاویری که بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در این شبکه اجتماعی منتشر شدهاند را پاک کرده است. با اینکه بیشتر تصاویر و تمام لینکهای مربوط به این تاریخ قابل دسترسی نیستند اما موارد استثنایی در این بین به چشم میخورد. به نظر تمامی لینکهایی که از طریق خدمت کوتاهسازی لینک توییتر تولید شده بودند، حالا دیگر قابل دسترسی نیستند. هنوز مشخص نیست که آیا مشکل عمدی است یا به دلیل خطا رخ داده است اما بسیاری از کاربران قدیمی این پلتفرم نگران دادههای خود هستند.
به گزارش پیوست، خبر حذف تصاویر توییتر اولین بار روز شنبه و با توییتی از Tom Coates فراگیر شد. فوربز نیز حذف تصاویر توییتر از اواسط سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ را تایید کرده و لینکهای آن دوران هم دیگر فعال نیستند.
به نظر میرسد که دامنه کوتاه کننده لینک توییتر-URL جدیدی که توییتر برای ردیابی فعالیت کاربر تولید میکند- باعث حذف تصاویر و لینکها شده است.
پلتفرمی که حالا با نام رسمی اکس شناخته میشود، از سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را آغاز کرده و تا تابستان ۲۰۱۱ از بارگذاری تصاویر پشتیبانی نمیکرد. درنتیجه چندین خدمت میزبانی تصویر از جمله TwitPic در این دوره به شهرت رسیدند. این خدمت در سال ۲۰۱۴ به کار خود پایان داد و بسیاری از تصاویر کاربران نابود شد. اما حالا تصاویری که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ مستقیما در توییتر بارگذاری شدهاند هم به نظر به سرنوشت مشابهی دچار شدند.
کاربران فریوم Datahoarder ردیت، که حفظ دادهها در عصر اینترنت را زیر نظر دارند میگویند توییتر احتمالا در مراحل انتقال سایت به X.com، اشتباهی کرده که باعث حذف تصاویر شده است. ماسک سالها پیش این دامنه را از شرکت پیپل بازخرید کرد.
با این حال این گمانهزنی هنوز از سوی هیچ منبعی تایید نشده است. نظریه محبوب دیگری این است که توییتر با کاهش هزینههای میزبانی تصویر، میخواهد مخارج خود را کنترل کند. البته این نظریه هم هنوز از سمت توییتر تایید نشده است.
گزارشی از وبسایت ورج اما نظریه دوم را رد میکند. ورج در این گزارش میگوید یکی از محبوبترین تصاویر تاریخ توییتر که به مراسم اسکار ۲۰۱۴ مربوط است روز شنبه از دسترس خارج شد اما بدون هیچگونه توضیح یا اشارهای از سوی لیندا یاکارینو، مدیرعامل و یا ایلان ماسک، مالک X، مجددا در دسترس قرار گرفت.
امکان بازیابی این تصویر نشان میدهد که توییتر به طور کامل اطلاعات را حذف نکرده است. در نمونه دیگری، توییت قدیمی باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، هم که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده هنوز بدون مشکل قابل دسترسی است. اما مشخص نیست که این تصویر بازیابی شده و یا از مشکل پیش آمده در امان بوده است.
از اکتبر ۲۰۲۲ و پس از معاملهای ۴۴ میلیارد دلاری که ایلان ماسک را مالک توییتر کرد، این شبکه اجتماعی تحولات زیادی را تجربه کرده است. ماسک در ابتدا پنج هزار کارمند این شرکت را اخراج کرد. سپس اصول نظارت ماسک تغییر کرد و مدیریت جدید، بسیاری از حسابهای مسدود شده پیشین را دوباره فعال کرد. با اینکه چندین حساب یهودی ستیز دوباره مسدود شدند اما اسلامستیزانی مثل لاورا لومر و راجر استون، مشاور سیاسی، به فعالیت خود در اکس ادامه میدهند.
حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا که توسط مدیریت قبلی مسدود شده بود هم مجددا فعال شد. با این حال ترامپ اعلام کرد که به فعالیت خود در شبکه اجتماعی تروثسوشال ادامه میدهد.
تحولات شگرف توییتر در دوران مالکیت ماسک باعث گمانهزنیهای منفی بسیاری از کاربران شده و رقبای دیگری مثل بلواسکای و تردز در همین دوران تعداد زیادی از کاربران ناراضی را جذب خود کردند.