skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تردز، رقیب اینستاگرام برای توییتر، نیامده در ایران فیلتر شد

۱۵ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ تیر ۱۴۰۲

اینستاگرام رسما از اپلیکیشن تردز که برای رقابت مستقیم با توییتر طراحی شده رونمایی کرد. تردز اپلیکیشن متعلق به شرکت متا بزرگترین تهدید برای توییتر تحت مالکیت ایلان ماسک است که البته خیلی زود در ایران فیلتر شد.

به گزارش پیوست، کاربران در شبکه اجتماعی تردز می‌توانند متن و لینک منتشر کنند و با اینکه انتشار امکان انتشار تصویر هم وجود دارد اما این شبکه اجتماعی درست شبیه به توییتر بر میکروبلاگینگ یا انتشار متون کوتاه تمرکز دارد. یکی از مزیت‌های برخورداری از اکوسیستم متا هم انتقال سریع و راحت دوستان و مخاطبان، نام کاربری، تصویر و دیگر اطلاعات حساب اینستاگرامی به تردز است.

به گفته بلومبرگ، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، طی پستی در حساب تردز خود گفت: «تردز باید یک اپلیکیشن مکالمه با بیش از یک میلیارد نفر باشد. توییتر فرصت این کار را داشت اما موفق نشد. امیدواریم که کار را تمام کنیم.»

با این حال حضور ایرانی‌های در جمع بیش از یک میلیارد نفر مد نظر زاکربرگ شاید به سختی امکان پذیر باشد. علاوه بر اینکه تردز از همان ابتدا هم برای کاربران ایرانی قابل دسترسی نبود و گوگل پلی امکان دانلود این اپلیکیشن را به دلیل تحریم به کاربران ایرانی نمی‌داد، خیلی زود عضو جدید خانواده متا نیز به جمع اپلیکیشن‌های ممنوع و فیلتر شده پیوست.

به دنبال فیلترینگ، فروشگاه اپلیکیشن ایرانی مایکت، که برای دسترسی کاربران ایرانی به این اپلیکیشن آن را برای دانلود عرضه کرده بود، تردز را از لیست اپلیکیشن‌های خود حذف کرد. با این حال اپلیکیشن جدید متا با استقبال کاربران ایران مواجه شده است. البته این اپلیکیشن تفاوت‌هایی با توییتر ایلان ماسک دارد.

تفاوت تردز با توییتر

با وجود ماهیت مشابه و تمرکز بر میکروبلاگینگ و انتشار متن، توییتر و تدرز تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

کدام قابلیت‌های تردز را توییتر ندارد؟

تردز به عنوان همزاد توییتر شناخته می‌شود اما پلتفرم جدید متا در عمق خود تفاوت‌هایی با توییتر دارد:

  • ادغام با اینستاگرام: از آنجایی که تردز ارتباط نزدیکی با حساب اینستاگرامی دارد و حتی حذف حساب کاربری تردز بدون حذف اینستاگرام امکان‌پذیر نیست، تمام دارایی اجتماعی اینستاگرام به تردز منتقل می‌شود. دوستانتان از اینستاگرام به تردز می‌آیند، کسانی که بلاک کرده‌اید در تردز نیز همانگونه هستند و می‌توانید تردزهایتان را در استوری اینستاگرام همرسانی کنید.
  • پشوانه نامتمرکز: تردز از پروتکل شبکه اجتماعی نامتمرکز ActivityPub- پروتکل مورد استفاده ماستادون- پشتیبانی می‌کند. که یعنی به گونه‌ای «نامتمرکز»، میزبانی حساب‌ها،‌ از جمله دنبال‌کننده‌ها، را می‌توان روی سرور‌های مستقل انجام داد. کاربران نهایتا با استفاده از این پروتکل می‌توانند دنبال‌کننده‌ها و اطلاعات خود را هنگام خروج از خدمت متا با خود منتقل کنند و پست‌های دیگر شبکه های اجتماعی که از این پروتکل پشتیبانی می‌کنند را ببینند. البته هنوز تاریخ مشخصی برای عرضه ActivityPub اعلام نشده است.
  • خبری از محدودیت خواندن نیست: در تردز خبری از محدودیتی که ایلان ماسک برای خواندن توییت‌ها در نظر گرفته بود نیست.

کدام قابلیت‌های توییتر را تردز ندارد؟

با توجه به سابقه طولانی توییتر در توسعه پلتفرم میکروبلاگینگ، در این شبکه اجتماعی شاهد قابلیت‌ها بسیاری هستیم که عمدتا در تردز دیده نمی‌شوند.

  • فید دنبال‌کنندگان: در حال حاضر تردز تنها یک الگوریتم ارائه محتوا دارد و شما می‌توانید پست‌های کسانی که دنبال می‌کنید و محتوای دیگری که الگوریتم به شما نمایش می‌دهد را مشاهده کنید. توییتر فید مجزایی دارد که در آن تنها پست‌های کسانی که دنبالشان می‌کنید را مشاهده خواهید کرد.
  • دکمه اصلاح‌: تردز در حال حاضر برخلاف توییتر امکان اصلاح محتوا را ندارد.
  • شمارش کاراکتر: تردز هنوز شمارشی از کارکاترهای نوشته شما را ارائه نمی‌کند و درنتیجه نمی‌توان فهمید که چقدر تا سرحد ۵۰۰ کاراکتری باقی است.
  • جستجو: بخش جستجوی تردز در حال حاضر از هشتگ و یا کلمات موجود در پست‌ها پشتیبانی نمی‌کند.
  • پیام خصوصی: تردز هنوز امکان ارسال پیام خصوصی را ندارد و برای این کار باید از اینستاگرام استفاده کنید.

به گفته زاکربرگ اپلیکیشن جدید متا تنها در ساعات اولیه بیش از ۱۰ میلیون کاربر را جذب خود کرده است. البته که این تعداد هنوز هم فاصله بسیاری با ۳۰۰ میلیون کاربر توییتر دارد.

در پی انتشار اپلیکیشن تردز، سهام متا در ساعات پیش از بازار نیویورک ۱.۷ درصد رشد کرد.

با وجود تعداد زیاد کاربران ورودی، تردز به مشکل زیادی بر نخورده است و تنها شاهد مشکلات جزئی و موقت هستیم. الکساندر اوکازیزو کورتز، نماینده آمریکایی، با میلیون‌ها دنبال کننده در توییتر اواخر روز چهارشنبه گفت:‌«به نظرم اپلیکیشن من به مشکل خورد. درست در زمانی بود که من دکمه ارسال یک پست طولانی درمورد پیشنهادات غذایی کوئینز را زدم دادم.» بخش دیگری از کاربران هم از شرایط و ضوابط این اپلیکیشن جدید شکایت کرده‌اند که براساس کاربر برای حذف کامل حساب تردز خود باید حساب اینستاگرامی را هم حذف کند.

کونور هیز، نایب رئیس محصولی متا، می‌گوید بسیاری از کاربران با نفوذ اینستاگرامی خواستار یک اپلیکیشن متن محور از متا بودند.

هیز در مصاحبه‌ای بدون اشاره مستقیم به توییتر گفت: «تولیدکنندگان محتوا به ما می‌گویند ‘ما جایگزینی برای آنچه در حال حاضر وجود دارد می‌خواهیم و نمی‌خواهیم از اول شروع کنیم و دنبال کنندگان را از صفر بسازیم.»

اینستاگرامی و فیسبوک، که هر دو تحت مالکیت متا هستند پیش از این محصولات رقبای نوپای خود را کپی‌برداری کرده‌اند. قابلیت ریلز اینستاگرام برداشتی از تیک‌تاک بود و استور‌های محو شونده نیز کپی‌برداری از اسنپ‌چت محسوب می‌شوند.

اپلیکیشن‌های متا در گذشته هم با ترغیب ناشران و افراد تاثیر گذار برای در اولویت قراردادن اکوسیستم متا با توییتر رقابت داشتند. اپلکیشین تردز اما اولین نسخه‌ای است که به طور کامل توییتر را شبیه‌سازی می‌کند.

زاکربرگ در اولین توییت خود پس از یازده سال سکوت تصویری را منتشر کرده است که احتمالا به شباهت بالای تردز و توییتر اشاره دارد و کنایه‌ای به رقیب میلیاردرش محسوب می‌شود.

متا زمان را نیز به خوبی انتخاب کرده است. پس از اینکه ایلان ماسک توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد، این شرکت هزاران کارمند خود را کنار گذشته و سیاست‌های نظارتی را تقلیل داده و بسیاری از کاربران و خریداران تبلیغات این شبکه اجتماعی با مشکلات فنی مواجه شده‌اند.

توییتر از لحاظ مالی هم با فشار‌هایی مواجه است. درآمد تبلیغاتی این شرکت براساس آخرین صحبت ماسک در ماه مارس تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. ماسک به تازگی لیندا یاکارینو، مدیر سابق NBCUniversal را به عنوان مدیرعامل جدید توییتر انتخاب کرد و یاکارینو قرار است روابط این شبکه اجتماعی با برند‌ها را تسهیل کند.

علاوه بر این محدودیت جدید ایلان ماسک برای تعداد توییت‌هایی که می‌توانید مطالعه کنید هم باعث شده تا بسیاری به دنبال جایگزین برای این شبکه اجتماعی باشند. در پی انتشار خبر این محدودیت‌ها، بلواسکای، اپلیکیشن نامتمرکز و رقیب توییتر، با سیلی از ورودی‌های جدید روبرو شد و ترافیک این شبکه اجتماعی رکورد زد،‌ به طوری که حتی در ایران بازار سیاهی برای کد دعوت بلو اسکای شکل گرفت.

 

 

https://pvst.ir/fcq

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو