ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گروهی متشکل از ۱۷ شرکت نشر موسیقی با ادعای نقض حق نشر ترانهسراهای خود از توییتر شکایت کردند. این تازهترین اقدام قانونی علیه شبکه اجتماعی تحت مالکیت ایلان ماسک است که چندی پیش به شرکت x تغییر نام داد.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، گروه موسیقی سونی، گروهی بینالمللی Music Publishing و انجمن ملی ناشران موسیقی به نمایندگی از ۱۷ ناشر موسیقی شکایتی را در دادگاه فدرال منطقه نشویل علیه توییتر طرح کردهاند. شکایان میگویند این شبکه اجتماعی با فراهم کردن امکان انتشار بدون حق نشر موسیقی، «دائما و دانسته» به نقض حق نشر کمک و از آن سود کرده است.
این پرونده به دنبال دریافت غرامتی تا ۱۵۰ هزار دلار برای ۱۷۰۰ قطعه موسیقی است که مجموعا به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار میرسد.
این تازهترین شکایت علیه توییتری است که از زمان مالکیت ایلان ماسک با مشکلات حقوقی بسیاری دست و پنجه نرم میکند. مدیرعامل تسلا چند هفته پیش لیندا یاکارینو، مدیر سابق تبلیغات NBCUniversal، را به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی کرد و یاکارینو در تلاش است تا این شبکه اجتماعی پر هیاهو را به ثبات برساند.
دیگر شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک، اینستاگرام، تیک تاک و یوتیوب همگی توافقی با ناشران موسیقی دارند که براساس آن به ترانهسراها در ازای استفاده از آثارشان هزینه پرداخت میکنند.
با این حال توییتر که در ماه اکتبر سال گذشته به قیمت ۴۴ میلیارد دلار به مالکیت ایلان ماسک در آمد هنوز توافقی برای مجوز استفاده از موسیقی منعقد نکرده است.
شکایتی که اواخر روز چهارشنبه (۱۴ ژوئن) مطرح شده است میگوید: «توییتر به خوبی مطلع است که نه خودش و نه کاربران پلتفرم مجوز استفاده گسترده از موسیقی را ندارند.» در این شکایت ادعا شده که توییتر با وجود هزاران تذکر رسمی از سوی انجمن، نتوانسته مضامین ناقض حق نشر را حذف کند و از انتشار مجدد جلوگیری کند و یا در این کار تاخیر داشته است.
براساس شکایت مطرح شده ناتوانی توییتر به پیش از خرید این شبکه اجتماعی توسط ایلان ماسک بازمیگردد اما در زمان مدیریت او مساله تشدید شده است. در این شکایت آمده است: «امور داخلی توییتر در رابطه با این پرونده بی نظم هستند.»
ماسک از زمان خرید توییتر تعداد کارکنان این شبکه اجتماعی را از ۷۵۰۰ به ۱۵۰۰ نفر کاهش داده و علاوه بر اختلالات داخلی به نگرانی درمورد کمبود نیرو در بخشهای کلیدی دامن زده است.
توییتر در دوران مدیریت ایلان ماسک هزینه بسیاری از فروشندگان، مالکان دفاتر و شرکای خود را در جهت کاهش هزینه پرداخت نکرده و بسیاری از مشتریان را وادار به شکایت کرده است. این شرکت همچنین با پرونده دیگری از سوی پاراگ آگراوال، مدیرعامل سابق، برسر عدم پرداخت تعهدات قانونی روبرو است.
توییتر در سال ۲۰۲۱ به دنبال انعقاد قراردادهایی با یونیورسال، سونی و وارنر برای دریافت حق نشر بود که پس از روی کار آمدن ماسک روند مذاکرات متوقف شد.
یاکارینو روز دوشنبه در اولین توییت خود به عنوان مدیرعامل توییتر گفت: «ما فرصت داریم تا به راهروهای تازه سرک بکشیم، همکاری های جدید را ایجاد کنیم، صداهای نو را جشن بگیریم و در کنار هم چیزی بسازیم که جهان را تغییر دهد.»
توییتر هنوز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است.