skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ورودی

امیرحسین حسینی‌پژوه نویسنده میهمان

این بار تشنه اشیای بی‌جانیم

امیرحسین حسینی‌پژوه
نویسنده میهمان

۹ آذر ۱۳۹۵

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شماره ۴۰

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ مهر ۱۳۹۸

شاید نخستین سوالی که در رابطه با نسل پنجم به ذهن‌مان می‌رسد این است که «چرا این‌قدر زود؟» هنوز به طور کامل از نسل‌های پیشین بهره‌برداری نشده و نسل چهار در اکثر کشورها در حال توسعه است که حرف از راه‌اندازی نسل پنجم به میان آمد. این تولد زودهنگام ظاهراً از این ناشی می‌شود که معمولاً هیجان رسانه‌ها برای فناوری‌های جدید جلوتر از واقعیت بوده و این بار این میل خیلی بیش از پیش شده است. اولین تبلیغات 3G در دهه 1990 شکل گرفتند؛ ولی این فناوری بعد از ۱۸ سال نهایی شد. اواخر ۲۰۱۰ بود که نسل چهارم مطرح شد اما تا سال پیش همچنان بسیاری از گوشی‌های هوشمند از این فناوری پشتیبانی نمی‌کردند. بیراه نیست اگر بگوییم هیچ جای دنیا ظرفیت‌های این نسل به طور کامل اجرایی نشده است.
اما این بار ماجرا برای نسل ۵ فرق دارد. سال گذشته برای نخستین بار آزمایش‌های آن انجام شد و حالا قرار است در کمتر از سه سال عملی شود.
این بار از همیشه تشنه‌تر هستیم. میل به پیشرفت و جهش بیشتر از هر زمان دیگری در شرکت‌ها و موسسات علمی نفوذ کرده و کاربران نیز تشنه‌تر از همیشه هنوز از فناوری‌های قبلی سیراب نشده خواهان فناوری‌های جدید هستند. به همین خاطر است که همه دست‌به‌کار شده‌اند، تا مرز تخیل آنها را کجا ببرد. به نظر می‌رسد نسل پنجم بیشتر از آنکه برخاسته از نیاز بشر باشد برخاسته از آمال و آرزوهای آن است چون حرف از مفاهیم و فناوری‌هایی می‌شود که شاید چهار سال دیگر تازه به مرحله تجاری برسد.
هنوز خبری از استانداردها نیست اما دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های توسعه‌دهنده تجهیزات شبکه و مخابرات طرح‌ها و ایده‌هایی برای 5G ارائه داده‌اند و تصویرهایی از آینده ترسیم کرده‌اند. برای همین مشخص است که هر آنچه را اکنون در لبه فناوری وجود دارد، در نسل پنجم ملاقات می‌کنیم.
نسل بعدی باید به‌ طور خودکار بفهمد چه زمانی به پهنای‌ باند بیشتری نیاز است و چه زمانی یک اتصال بی‌درنگ هدایت خودران می‌خواهیم. همچنین شبکه می‌فهمد دستگاهی که به آن متصل شده، یک روبات یا اسمارت‌فون است.
مشخص است که این بار تمرکز بر سرعت و پهنای‌باند بی‌فایده است. دسترس‌پذیری و متصل ‌بودن حرف اصلی این نسل را می‌زند.
با این حال همین هفته آخر مهر بود که اریکسون با ۱۵ گیگابیت بر ثانیه رکورد سرعت در نسل پنجم را شکست. این سرعت و دسترس‌پذیری سبب می‌شود دستگاه‌ها چنان به یکدیگر متصل و یکپارچه باشند که انگار اصلاً شبکه‌ای در کار نیست و تمام اطلاعات درون خود دستگاه است. از این تحول شبکه‌ای متولد می‌شود که دیگر مخصوص اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها و نوت‌بوک‌ها نیست، بلکه مخصوص روبات‌های پرنده، ماشین‌های خودران و هزاران شیء بی‌جان است

این مطلب در شماره ۴۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/160

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو