skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس نصر کشور: باید صدای واحد از بخش خصوصی شنیده شود

سمانه سمیع تحریریه

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

حسن هاشمی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور بر این باور است که برای توسعه کشور و توان اجرای حرکت‌های کلان باید تمام اصناف و اتحادیه‌ها با صدایی واحد خواسته‌های خود را مطرح کنند و تنها از این طریق است که امکان پیشرفت موتور نوآوری و صنعت IT کشور فراهم می‌شود.

به گزارش پیوست، تشکیل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در دهه ۸۰ این امید را به وجود آورد که بخش خصوصی صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات که تا آن زمان جایگاهی در دولت نداشتند بتوانند بهتر با دولت صحبت کنند و بین بدنه دولت و بخش خصوصی زبان مشترکی ایجاد شود.

در فصل جدید ایستگاه پیوست این موضوع را با حسن هاشمی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در میان گذاشتیم و از او پرسیدیم که تا چه حد سازمان توانسته خواسته‌های بخش خصوصی صنف را برآورده کند و آیا این سازمان طی تقریباً دو دهه فعالیت توانسته به یک همگرایی در صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات برسد.

۶ ماه تا پایان دوره ششم نصر

تقریباً ۶ ماه تا پایان دوره ششم سازمان نصر کشور مانده و بخش عمده‌ای از دوره ششم نصر به اختلاف نصر کشور با نصر تهران گذشته است، اما حالا به اعتقاد هاشمی، پس از رفع اختلاف‌ها آنها تقریباً به شرایط عادی برگشته‌اند. او در این باره به مهرک محمودی سردبیر پیوست گفت: خوشبختانه به نقاط خوب و تعاملات خوبی رسیده‌ایم. در ابتدا ارتباط بین استان‌ها و تهران به خوبی شکل نگرفت که از نظر من اساس آن به اختلاف‌های درونی در خود تهران برمی‌گشت. علاوه بر این اجماع استان‌ها هم بر این بود که با نصر تهران در تعامل باشند اما نوع تعامل نمی‌توانست پذیرای نگاه بالا به پایین باشد و تا اینکه به نقاط مشترک برسیم زمان برد. ضمن اینکه شرایط حاکم بر مملکت هم به اختلاف‌ها دامن زد و تیم وزارت ارتباطات که می‌توانست نقش متولی را ایفا کند هم چون جدید بودند و دائماً با تغییر مواجه می‌شدند، نتوانستند در این راه کارگشا باشند.

او در ادامه به طولانی شدن اختلاف‌های میان این دو سازمان اشاره کرد و افزود: نگرش ما همیشه این بوده که تعامل باشد و در همین راستا جلسه‌های شورا برگزار شد و استان‌ها نیز پای کار بودند. اما این نگاه که بدون نصر تهرانْ سازمان زمین می‌خورد بر این شکاف دامن زد. ما تا مدت‌ها نتوانستیم از منابعی که تهران موظف بود در اختیار کشور بگذارد استفاده کنیم. اگر به تمام ادوار نصر توجه کنید، متوجه می‌شوید همیشه استان‌ها به کشور بدهکار بودند و عملاً تهران بار مالی را می‌کشیده است.

اما ما در این دوره تغییرات اساسی داشتیم و امروز تنها استان بدهکار به کشور تهران است. ما در این دوره در سه زمان مختلف از طریق نصر کشور به استان‌های ضعیف کمک‌های مالی کردیم، تسهیم در تمام استان‌ها به جز تهران پیاده شد و اگر این اختلاف‌ها نبود صددرصد خروجی بهتری برای اعضا در فرایندهایی که دنبال می‌کردیم از جمله بحث اطلس فناوری به دست می‌آمد، در صورتی که حالا این پروژه مشمول مرور زمان شده است. در واقع اگر این مشکلات نبود در حوزه آموزش و تخصصی در سطح کشور به شدت تاثیرگذارتر بودیم.

واکنش نصر به اختلال اینترنت در نیمه دوم ۱۴۰۱

اتفاق دیگری که سردبیر پیوست به آن اشاره کرد موضوع واکنش نصر به اتفاقات نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بود و اینکه آیا نصر کشور توانسته به خوبی از صنف خود حمایت کند؟ هاشمی در پاسخ به این سوال گفت: این یک موضوع نسبی است. تلاش خودمان را کردیم اما توان ما در این حد بود، ممکن است عده‌ای بهتر از ما باشند اما ما آدم‌هایی معمولی و صنفی و نه با سبقه سیاسی بودیم. سعی کردیم با خرد جمعی و تجمیع نظرات پیگیر امور باشیم. با رئیس‌جمهور و وزیر پیگیری‌های زیادی در رابطه با بازداشتی‌ها و مشکلات اینترنت انجام دادیم. نمی‌گویم عملکرد ما قابل قبول بوده چون به هر حال صنف آسیب دیده اما در کشوری هستیم که بخش خصوصی ما کمتر از ۱۵ درصد اقتصاد جامعه است.

او ادامه داد: ما با صنعتی روبه‌رو هستیم که در آن پیشرو نیستیم، بلکه دنباله‌روییم. IT مرزهای جغرافیایی نمی‌شناسد و نمی‌تواند محدود شود. این محدودیت هم به ما و هم به کشور لطمه می‌زند. ضمن اینکه صنایع مختلف به IT وابسته هستند. افزایش بهره‌وری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیانی منوط به رشد IT و فناوری اطلاعات است و این باعث شده ما صدای بقیه صنایع هم باشیم. توسعه کشور و برون‌رفت از بحران‌ها مشروط به جهانی شدن است و نگاه امنیتی، جزیره‌ای نگاه کردن اقتصاد و فضای کسب‌وکارها را دچار چالش کرده است؛ ما اینها را به گوش حاکمیت رسانده‌ایم و امیدواریم توجه شود.

الکامپ تیرماه برگزار می‌شود

الکامپ در ادوار مختلف نصر از برگ برنده‌های این سازمان بود که در دوره ششم با توجه به کرونا و مشکلات حواشی دوره‌های اخیر بارها به تعویق افتاد، هاشمی در مورد چرایی و تبعات آن گفت: در مورد الکامپ مجموعاً ما و تهران بد عمل کردیم، البته همراهی و همدلی از جانب دولت هم نبود که بتوانیم در زمان‌هایی که می‌خواهیم الکامپ را برگزار کنیم. کرونا، بحران نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و انتخاب تاریخ‌های نامناسب الکامپ را به تاخیر انداخت. امیدواریم در تیرماه بزرگ‌ترین رویداد صنعت ‌آی‌تی کشور الکامپ و الکام‌استارز برگزار شود و رکوردهای سال‌های گذشته را بزنیم.

هاشمی به این موضوع هم پرداخت که چرا در این دوره صدای کمیسیون‌های کشوری کمتر شنیده شده و در مورد آن گفت: در یک زمینه‌هایی خوب بودیم مثلاً در حوزه رمزارزها فعال بودیم و به نتایج خوبی هم رسیدیم که به‌زودی رسانه‌ای می‌شود. یک جاهایی هم موفق نشدیم به خصوص در جاهایی که نقطه مشترک ما با حوزه‌های دولتی بود مثل حوزه افتا که از سال گذشته تاکنون در هیچ جلسه‌ای کمیسیون ما را دعوت نکرده‌اند. این در حالی است که قرار بود کمیسیون افتای نصر با آنها جلو برود و مسائل افتایی دغدغه بزرگ صنف IT است و خیلی از مشکلات ۶ ماه اخیر ربط مستقیم به افتا دارد.

رئیس سازمان نصر کشور در پاسخ به این سوال که چرا این موضوع را رسانه‌ای نکردید گفت: نماینده‌های ما مکاتبات را انجام دادند اما تغییر در معاونت‌های وزارت ارتباطات زیاد و سامانه‌هایشان نیز دچار چالش بوده، منتها دوستان ما در وزارت ارتباطات از رسانه‌ای کردن موضوع‌‌ها و صادر کردن بیانیه خوش‌شان نمی‌آید و بارها این موضوع را گوشزد کرده‌اند. البته که ما نماینده بخش خصوصی‌ هستیم اما به خاطر ایجاد زمینه‌های تعامل بیشتر ما محتاط رفتار کرده‌ایم.

تعدد انجمن‌ها و اتحادیه‌ها

هاشمی به موضوع اتحادیه‌ها و انجمن‌هایی که تقریباً فعالیتی مشابه با نصر دارند هم اشاره کرد و در پاسخ به چگونگی تعامل با آنها گفت: نهاد کشور از تعامل با سازمان‌های همکار استقبال می‌کند و ما هم‌اکنون نیز با اتحادیه فناوران تهران و اتاق بازرگانی در تعاملیم. به نظر من برای حرکت‌های کلان باید در تمام بخش‌های دولتی، حاکمیتی و خصوصی صدایی واحد داشته باشیم. در حال حاضر با چندین تشکل به اجماع رسیده‌ایم و بارها بیانیه‌هایی مشترک با امضای انجمن‌های مختلف صادر کرده‌ایم. حالا رابطه خوبی با امین آقامیری دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی برقرار کرده‌ایم و امیدواریم با ایشان زبان تعامل درست را پیدا کنیم و نگاه مثبت او بتواند کمک کند نقطه تعامل بیشتری با دولت برایمان فراهم شود.

هاشمی همچنین درباره اینکه چرا مصوبه‌های کمیسیون‌ها و هیات مرکزی شفاف منتشر نمی‌شود گفت: دلیل این بوده که ما مدت زیادی است جلسات را به صورت آنلاین برگزار می‌کنیم و نمی‌توانستیم امضای حاضرین را بگیریم و حضور افراد به صورت فیزیکی در کشور کمرنگ بود. اما حالا امضای الکترونیکی دوستان را گرفته‌ایم و اولین صورت‌جلسه‌ها را از این هفته به صورت آنلاین با امضای الکترونیکی روی سایت قرار می‌دهیم.

هاشمی در پایان در پاسخ به این سوال که به عملکرد نصر کشور چه نمره‌ای می‌دهد گفت: این هم نسبی است که ببینیم نصر با کجا مقایسه می‌شود، اگر با نهادهای دولتی و حاکمیتی مقایسه شود نمره قبولی می‌گیریم اما اگر به آن به عنوان تشکل بخش خصوصی در یک فضای جهانی و مشابه نهادهای کشورهای جهان اول نگاه کنیم مسلماً نمره قبولی نمی‌گیریم.

https://pvst.ir/es5
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو