ادوبی با رونمایی از مولد ویدیو وارد رقابت با اوپنایآی و متا شد
شرکت ادوبی با رونمایی از ابزارهای هوش مصنوعی جدیدی که امکان ساخت و اصلاح محتوای…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۲۰ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
رویداد هوش مصنوعی گوگل در پاریس برگزار شد. در حالی که اوپنایآی سال گذشته به مرکز توجه هوش مصنوعی تبدیل شد و زنگ خطری برای کسبوکار گوگل به صدا درآمد امروز ۸ فوریه گوگل در مراسم پاریس خود بخشی از پاسخ خود به تحولات اخیر را رونمایی کرد. مشخصا هوش مصنوعی در مرکز نوآوریها قرار دارد و گوگل حتی رابط برنامهنویسی (API) را نیز در آینده نزدیک در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد.
به گزارش پیوست، گوگل در حالی مراسم پاریس را با تمرکز بر هوش مصنوعی برگذار کرد که مایکروسافت به تازگی با تحولاتی در موتور جستجوی بینگ و مرورگر ادج به بازار مشتریان این شرکت چشم دوخته است. هوش مصنوعی، از جمله هوش مصنوعی قدرتمند اوپنایآی که همکاری نزدیکی با مایکروسافت دارد، به تهدید بزرگی برای گوگل تبدیل شده و با توجه به مراسم پاریس میتوان گفت که گوگل هم منابع عظیم خود را برای مقابله به مثل به کار گرفته است.
در رویداد هوش مصنوعی گوگل قابلیت مولتیسرچ معرفی شد. قابلیت مولتی سرچ به کاربران اجازه میدهد تا به واسطه هوش مصنوعی تصاویر و حتی مناظر پیش روی خود را تجزیه و تحلیل کرده و اقلام موجود در آن را در بین کسبوکارهای محلی جستجو کنند.
گوگل میگوید این قابلیت جذاب را به زودی در اختیار تمام کاربران خود قرار میدهد. در صورت عرضه این قابلیت شما میتوانید محصولی که در تصویر مشاهده میکنید را جستجو کرده و گوگل نزدیکترین کسبوکار محلی را برای خرید آن به شما پیشنهاد میدهد.
اگر اخبار تکنولوژی را دنبال کنید، نام هوش مصنوعی جدید گوگل یا بارد به گوشتان خورده است. گوگل به زودی از قدرت این هوش مصنوعی در موتور جستجوی بهره میگیرد.
بارد به کاربران کمک میکند تا پاسخ کامل و رضایتبخشی از جستجوی خود به دست آورند. برای مثال بعضی از سوالات یک پاسخ واحد ندارند و شاید بهتر باشد از چند دیدگاه به آن پاسخ داده شود. با اضافه شدن هوش مصنوعی به موتور جستجوی گوگل، پس از هر جستجو در ابتدای نتایج نمای کلی از نظرات موجود در اختیار شما قرار میگیرد.
گوگل با استفاده از هوش مصنوعی چکیدهای از دیدگاههای موجود را در اختیار شما قرار میدهد و در ادامه صفحه هم نتایج معمول جستجو برای بررسی بیشتر در اختیار شما قرار میگیرد. این قابلیت هنوز عرضه عمومی نشده و در فاز آزمایشی است.
ایمرسیو ویو (Immersive View mode) یا نمای سهبعدی یکی از جذابترین قابلیتهای نقشه گوگل است. این قابلیت که به لطف تکنیک هوش مصنوعی neural radiance امکانپذیر شده نمایی سهبعدی از مکانهای موجود در نقشه را در اختیار شما قرار میدهد.
در رویداد هوش مصنوعی گوگل گفته شد این قابلیت به شما کمک میکند که پیش از مراجعه به مقصدتان تمام گوشهوکنارهای آن را بررسی کنید و حتی ورودیهای مختلف، شلوغی بخشها و آبوهوای پیشبینی شده را نیز به صورت سهبعدی مشاهده کنید.
این قابلیت جذاب از گوگل مپ در حال حاضر تنها برای چند شهر (لندن، لسآنجلس، نیویورک، سنفرانسیسکو و توکیو) فعال است اما گوگل میگوید به زودی چند شهر و منطقه دیگر را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
لایو ویو یا نمایش زنده هم قابلیت جذاب دیگری از گوگل مپ است که به صورت زنده و با استفاده دوربین گوشی شما لایهای دیجیتالی را روی نمای روبرو شما قرار میدهد. برای مثال اگر (در مکانهای تحت پوشش) در یک خیابان شلوغ به دنبال رستوران یا کافه هستید، کافی است دوربین را به سمت خیابان بگیرید و گوگل با یک لایه دیجیتالی مکانهای مختلف را نشانهگذاری میکند.
حالا از بین مکانهای موجود میتوانید کافه یا رستوران را انتخاب کنید و حتی نظرات و بازخورد کاربران را نیز مشاهده کنید.
گوگل مپ قابلیتی اختصاصی را برای خودروهای الکتریکی عرضه میکند. خودروهایی که از سیستم این شرکت پشتیبانی کنند به چند قابلیت خاص دسترسی دارند و برای مثال نقشه گوگل نزدیکترین محل شارژ را هنگام سفر به شما پیشنهاد میدهد و میزان شارژ خودرو را برای رسیدن به مقصد بررسی کرده و در صورت نیاز به شارژ به شما هشدار میدهد.
اگر به دنبال خرید با خودروی الکتریکی خود باشید هم این شرکت مراکز خریدی که جایگاه شارژ خودروی الکتریکی دارند را به شکل متمایزی به شما نشان میدهد.
ترجمه گوگل یکی از پرکاربردترین قابلیتهای این شرکت است و بیش از یک میلیارد نفر از گوگل ترنسلیت استفاده میکنند.
اما در جایی که دسترسی به اینترنت امکانپذیر نیست، گوگل تعداد محدودی از زبانها را پشتیبانی میکند. به گفته این شرکت از این پس برای دسترسی بهتر کاربران ۳۳ زبان دیگر هم به بخش ترجمه آفلاین اضافه میشوند و با استفاده از اپلیکیشن ترنسلیت میتوانید بدون اتصال به اینترنت از آنها استفاده کنید.
پردازش زبان طبیعی LaMDA، قلب تپنده هوش مصنوعی بارد و دیگر نوآوریهای گوگل است. به گفته گوگل علاوه بر کاربرد مستقیمی که LaMDA در موتور جستجوی این شرکت دارد، به زودی توسعه دهندگان نرمافزار نیز میتوانند با استفاده از رابط برنامهنویسی (API) این شرکت، از این قابلیتهای پردازش زبان طبیعی در اپلیکیشنهای خود استفاده کنند.