معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۳ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
به گفته یک منبع ناشناس در مصاحبه با والاستریت ژورنال شرکت بیدو (Baidu)، غول اینترنتی چین، در حال راهاندازی یک چتبات هوشمند شبیه بهChatGPT است که در ماه مارس عرضه میشود. این چتبات در نهایت با موتور جستجوی این شرکت ادغام میشود.
بیدو که به عنوان گوگل چین شناخته میشود براساس گزارشها در حال ساخت یک هوش مصنوعی و تلفیق آن با موتور جستجوی آنلاین خود است. در صورت عملی شدن این اقدام، بیدوی چین به یکی از معدود شرکتهای مجهز به این تکنولوژی در جهان تبدیل میشود. چتباتهای هوشمند به تازهترین میدان رقابت غولهای تکنولوژی تبدیل شدهاند و زنگ خطر به حدی بلند بود که گوگل در حال طراحی یک چتبات و مرورگر جدید برای رقابت با ChatGPT است.
خبر فعلی حاصل تحقیقات یک ساله شرکت بیدو در زمینه تکنولوژی هوش مصنوعی است که میلیاردها دلار برای این غول جستجو هزینه داشته است. روبات این شرکت اینترنتی مبتنی بر سیستم ارنی (Ernie) است. این مدل یادگیری ماشینی چندین سال با دادههای مختلف آموزش دیده و پایه و اساس چتبات جدیدی است که در گزارش والاستریت ژورنال به آن اشاره شده است.
بیدو هنوز اظهارنظری در این باره ارائه نکرده است.
گوگل چینی در حالی چتبات هوش مصنوعی خود را عرضه میکند که دولت چین با سانسور اینترنتی دسترسی به ChatGPT را مسدود کرده است. چتجیپیتی که توسط شرکت اوپنایآی (OpenAI) ساخته شده است میتواند با توجه به درخواست شما چیزهایی مثل ایمیل، مقالات علمی، مقالات مدرسهای، شعر و کد بدافزار بنویسد و حتی به سوالات پاسخ دهد.
با این حال شرکت بیدو دسترسی به این چتبات هوشمند را براساس سانسور دولتی چین محدود میکند و به گفته منبع والاستریت ژورنال، این روبات هوشمند را به گونهای طراحی کرده است تا از نفرتپراکنی و موضوعات سیاسی حساس اجتناب کند.
استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی همانند ChatGPT به حدی گسترده شده که حالا مدارس چندین کشور از جمله آمریکا، فرانسه و هند استفاده از این ابزار را ممنوع کردهاند و اساتید نگرانند که تکنولوژی هوش مصنوعی امکان سرقت مقالات را برای دانشآموزان فراهم میکند. بعلاوه انتقاداتی در زمینه از بین بردن موقعیتهای شغلی و احتمال انتشار اطلاعات بیدقت نیز متوجه این ابزار است.
ساینسز پو (Sciences Po)، یکی از دانشگاههای بزرگ فرانسه، جمعه گذشته در ایمیلی به کارکنان و دانشآموزان گفت: «دانشآموزان بدون ارجاع شفاف نمیتوانند از نرمافزار برای تولید محتوا یا ارائه استفاده کنند به جز در مواردی که برای اهداف مشخص و با نظارت مسئول دوره باشد.»
دولت آمریکا و پکن هردو با وجود کاستیهای متعدد برای پیشتازی در استفاده از تکنولوژیهایی شبیه به ChatGPT در تکنولوژیهای نوین رقابت دارند. چین هنوز نامگذاری مشخصی برای این روبات هوش مصنوعی معرفی نکرده است اما گزارشها نشان میدهد که این ابزار نتایج جستجویی شبیه به پلتفرم اوپنایآی ارائه میکند.
براساس متنی که به دست والاستریت ژورنال رسیده است، رابین لی، مدیرعامل بیدو، ماه گذشته به کارکنان این شرکت گفته است که تکنولوژیهای جدید فرصتهای تازهای برای شرکت هستند. او در نوشته میگوید: «ما تکنولوژی جذابی داریم اما آیا میتوانیم آن را به محصول مورد نیاز همه تبدیل کنیم؟ این گام سختترین مرحله و در عینحال بزرگترین و مهمترین مرحله است.»
منبع: Gizmodo