skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

برنامه‌‌ریزی کنید ، اجرا زیاد مهم نیست

۷ آذر ۱۳۹۴

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۳

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

برنامه‌ریزی درست و پیاده کردن آن برنامه بدون توجه به تغییر در ساختار دولت یکی از لوازم توسعه‌یافتگی به شمار می‌آید. کمتر برنامه یا پروژه‌ای در کشورهای توسعه‌یافته به چشم می‌خورد که تغییر در ساختار دولت موجب اجرا نشدن یا معطل ماندن آن شود. مهم نیست برنامه توسط کدام دولت تنظیم شده باشد، دولت چپ‌گرا باشد یا راست‌گرا، تندرو باشد یا میانه مهم این است که به تصویب مجلس یا نهادهای تصمیم‌سازشان رسیده باشد تا آن برنامه بدون هیچ تغییری به اجرا درآید.
اما متاسفانه در ایران تمامی برنامه‌ها وابسته به دولت و ساختار دولت است، اگر برنامه‌ای در دولت پیشین به تصویب رسیده باشد و ساختار دولت تغییر کند بی‌شک اجرای آن برنامه در هاله‌ای از ابهام فرو می‌رود.
بررسی‌های صورت‌گرفته روی برنامه‌ها و پروژه‌های مختلف نشان می‌دهد برنامه‌ای موفق‌تر بوده که توسط یک دولت به تصویب رسیده باشد و به وسیله همان دولت نیز به اجرا درآید. با توجه به این آسیب‌شناسی، دولت‌ها تصمیم می‌گیرند برنامه‌های کوتاه‌مدت تنظیم کنند و سعی می‌کنند آن برنامه را در یک دوره زمانی کوتاه به اجرا درآورند و اگر به مرحله اجرا نرسید می‌کوشند با افتتاح آن پروژه در اواخر دولت خود پرونده کاری‌شان را موفق جلوه دهند فارغ از اینکه امکان بهره‌برداری دارد یا خیر.
برنامه‌ریزی برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز از این قاعده مستثنی نبوده است؛ در یک دوره زمانی توسعه فناوری اطلاعات رکن اساسی می‌شود. دولت‌ها تمام تلاش‌شان را برای گسترش آن به کار می‌برند اما در دوره‌ای دیگر تمام رشته‌هایشان پنبه شده و کارها به هیچ انگاشته می‌شوند.
طی سال‌های گذشته برنامه‌هایی برای توسعه ایران از نظر کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات تدوین شده است اما به دلیل تغییراتی که در تصمیم‌گیران این بخش به ‌وجود می‌آید بسیاری از این برنامه‌ها بارها و بارها بازنگری و ارزیابی می‌شوند و گاهی فرصت اجرایی شدن را از دست می‌دهند چراکه سرعت تغییرات در فناوری اطلاعات بسیار بیش از سرعتی است که ما در اجرای برنامه‌های خود داریم.
از همین رو با وجود آمار مبنی بر توسعه فناوری اطلاعات در کشور، هنوز فاصله ما از نظر توسعه‌یافتگی فاوا با کشورهای توسعه‌یافته بسیار مشهود است و به نظر می‌رسد با توجه به روند فعلی این فاصله همچنان باقی بماند؛ مگر اینکه برنامه‌ تدوین‌شده بدون در نظر گرفتن گرایش ذهنی تدوین و تصویب‌کننده آن، به اجرا درآید

این مطلب در شماره ۳ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۳ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/1fd

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو