skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

همه آنچه باید برای سرمایه‌گذاری در DeFi بدانید

۳۱ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲ آذر ۱۴۰۱

برای شروع سرمایه‌گذاری در DeFi چه باید کرد؟

فضای پیچیده مالی غیرمتمرکز یا DeFi، که به‌ واسطه بلاک‌چین به‌ وجود آمده است شاید برای بسیاری کاربران دست نیافتنی به‌ نظر برسد. اما با نگاهی دقیق‌تر، سرمایه‌گذاری DeFi، مانند دیگر تحولاتی که بلاک‌چین خلق کرده است، مستلزم کمی تحقیق و صبر است. به‌ صورت کلی پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت رمزارزها را با ایده‌های نوین و نوآورانه، متنوع‌ کرده است.

به گزارش پیوست، پلتفرم‌های DeFi‌ بر مبنای فناوری بلاک‌چین کار می‌کنند و قابلیت اجرا بر زنجیره‌هایی همچون اتریوم، سولانا و غیره را دارند. این پلتفرم‌ها از معماری‌های مالی غیرمتمرکز همتا به همتا (P2P) در جهت حذف واسطه‌ها استفاده می‌کنند تا خدماتی مانند وام‌دهی، استقراض و تامین نقدینگی را ارائه کنند. استفاده از روش P2P باعث می‌شود این پلتفرم‌ها نرخ بهره بیشتری نسبت به سایر سازوکارهای سنتی داشته باشند.

بسیاری از بانک‌ها نرخ بهره‌هایی کمتر از یک درصد در سال ارائه می‌دهند این در حالی است که برخی از پلتفرم‌های DeFi دارای نرخ بهره بیشتر از ۲۰ درصد در سال هستند. اما سرمایه‌گذاری در DeFi به نسبت بازارهای سنتی مزایای زیادی دارد.

DeFi در هر ساعت و هر جغرافیایی در دسترس است و می‌تواند تحول عظیمی در امور مالی رقم بزند. همان‌طور که «یوبو روان»، مدیرعامل و بنیان‌گذار Parallel Finance از پلتفرم‌های فعال در این حوزه، در مورد این سازوکار می‌گوید: «دیفای در مقایسه با بازارهای سنتی از پتانسیل بالایی برخوردار است.»

دیفای از سرعت و کارایی بالایی برخوردار است. در این فضا مهم نیست کاربران چه پیشینه‌ای دارند یا در چه طبقه اجتماعی‌ای زندگی می‌کنند. یوبو روان ادامه می‌دهد: «بیش از یک میلیارد نفر حساب بانکی ندارند و امکان استفاده از بازارهای سنتی برای آنها فراهم نیست. دیفای دنیایی است که در آن بانک‌ها جایگاهی ندارند و مزیت بزرگی برای این دسته از افراد به‌ حساب می‌آید.»

امروزه بیش از ۴۰۰ پروژه دیفای در بین پروژه‌های رمزارزی وجود دارد. تعداد زیاد پروژه‌ها می‌تواند انتخاب را به‌ خصوص برای کاربران تازه‌کار سخت کند اما می‌تواند با تشدید رقابت در نهایت به نفع کاربران باشد. انتخاب درست یک پروژه دیفای برای سرمایه‌گذاری نیاز به بررسی چند ویژگی کلیدی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

  • مقدار کل (ارزش) قفل‌شده یا Total value locked (TVL): یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در انتخاب یک پروژه، ارزش کل دارایی‌های قفل‌شده در آن است که به اختصار TVL نامیده می‌شود. علاوه‌ بر این موضوع، شاخص TVL نشان از اعتماد سرمایه‌گذاران به یک پلتفرم دارد. مقدار کل قفل‌شده در پروژه‌ها می‌تواند پتانسیل یک پروژه را به‌ صورت کلی نشان دهد. همچنین هرچه عدد TVL در یک پروژه بیشتر باشد می‌توان ضریب امنیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری روی آن در نظر گرفت و در این بین هرچه نرخ رشد TVL ‌یک پروژه به‌ صورت مداوم مثبت باشد، مطلوب‌تر است.
  • حجم بازار رقیق‌شده یا Fully Diluted Valuation (FDV): این معیار نشان‌دهنده ارزش بازار یک پروژه نسبت به تعداد توکن‌های در گردش است. بررسی این شاخص قبل از سرمایه‌گذاری مهم است. زمانی که FDV یک پروژه خیلی کم باشد در بلندمدت با افزایش مداوم توکن‌ها بر اثر عرضه، احتمالاً تقاضا برای توکن از ارزش بازار پیشی می‌گیرد و منجر به کاهش قیمت می‌شود.
  • ثبات قیمت توکن یا Token price stability: قیمت توکن پروژه‌های امیدوارکننده دیفای معمولاً در بلندمدت یک روند صعودی را طی می‌کنند. افزاش‌های ناگهانی در قیمت این پروژه‌ها می‌تواند فریبنده باشد اما باید در نظر داشت که افزایش قیمت ناگهانی، معمولاً با افت قیمت ناگهانی هم همراه است و به همین خاطر ثبات قیمت یک توکن، موضوع مهمی است.

طرح‌های پامپ و دامپی از موضوعاتی است که در بازار رمزارزها شکل گرفته و عده‌ای با وارد و خارج کردن سرمایه خود به پروژه‌هایی با ارزش متوسط و کم، اقدام به نوسان‌گیری می‌کنند. با توجه به دلایل ذکرشده، سرمایه‌گذاران باید عملکرد کوتاه‌مدت را بدون در نظر گرفتن سایر شاخص‌ها نادیده بگیرند و پروژه‌هایی با پایه و اساس محکم در عملکرد را انتخاب کنند.

انتخاب استراتژی مناسب سرمایه‌گذاری در DeFi

انتخاب استراتژی سرمایه‌گذاری DeFi مناسب می‌تواند بازدهی قابل توجهی داشته باشد. در زیر یک طرح کلی از برخی استراتژی‌های رایج آورده شده است.

سپرده‌گذاری یا Staking

از ساده‌ترین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در دیفای، Staking است. این روش مستلزم قفل کردن دارایی‌ها در یک قرارداد هوشمند برای مدت‌زمانی مشخص است. استیکینگ یک دارایی در دیفای به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد در یک زنجیره با سازوکار اثبات سهام در اعتبارسنجی تراکنش‌ها مشارکت کند.

بلاک‌چین‌هایی که بر مبنای اثبات سهام یا PoS کار می‌کنند برخلاف زنجیره‌هایی مانند بیت‌کوین که اساس کارشان «گواه اثبات کار» است، نیازی به دستگاه‌های ماینر با توان محاسباتی بالا ندارند. در این سازوکار سرمایه‌گذاران متناسب با سرمایه‌ای که قفل می‌کنند پاداش دریافت می‌کنند. پاداش دریافتی با توکن حاکمیتی هر پروژه انجام می‌شود و این توکن‌ها را می‌توان با دیگر رمزارزها معامله کرد.

Yield farming

ییلد فارمینگ از روش‌های پیچیده سرمایه‌گذاری به‌ شمار می‌آید. این روش ترکیبی از سهام، وام و استقراض برای بهینه‌سازی درآمد است. این روش که عملکرد بالایی ارائه می‌دهد نسبت به نگهداری رمزارزها خطر بیشتری دارد.

در شبکه‌های Yield farming کاربران می‌توانند از دارایی خود به‌ عنوان وثیقه برای گرفتن وام و خرید توکن استفاده کنند. این وثیقه‌گذاری برای به حداکثر رساندن پاداش‌های Staking می‌تواند استفاده شود اما اگر از این روش برای محصولات اهرمی استفاده شود، می‌تواند ضرر را افزایش دهد.

برخلاف سیستم مالی سنتی که در آن بانک‌ها برای وام علاوه بر وثیقه، اعتبار شخص را هم بررسی می‌کنند در این فضا، اکوسیستم به‌ وسیله قرارداد‌های هوشمند مدیریت می‌شود و به‌ صورت خودکار قوانین نوشته‌شده را اجرا می‌کند.

https://pvst.ir/c7c

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو